10 bästa historiska filmer genom tiderna, måste titta på!

Historielektioner i skolan är ofta sömniga. Om du vill lära dig historia utan att känna dig uttråkad, titta på de bästa historiska filmerna nedan

Historiklektioner anses ibland tråkiga av de flesta. Att lyssna på läraren prata och läsa tusentals ord verkade som en oändlig tortyr.

Det finns dock en lösning så att du kan lära dig historia på ett roligare sätt, nämligen genom historiska filmer som bygger på en sann historia.

Dessa filmer kommer att underhålla dig och göra dig mer medveten om vilka viktiga händelser som har hänt i världen.

10 filmer med de bästa historiska bakgrunderna genom tiderna

Egentligen finns det tusentals kvalitetshistoriska filmer. Från världshistoria, indonesisk historia till islamhistorien i Indonesien.

I den här artikeln har ApkVenue valt 10 bästa historiska filmer som beskriver stora och inflytelserika händelser i världen.

Är du nyfiken på några filmer? Lyssna omedelbart, låt oss, gäng!

1. Schindlers lista (1993)

Schindlers lista tog upp temat Förintelsen; massakern av judarna av nazistiska Tyskland under andra världskrigets era var mycket realistiskt. I själva verket vann denna film framgångsrikt 6 Oscars.

Landningsfilm Steven Spielberg Detta berättar historien om en tysk affärsman som också är en nazistisk sympatisör som heter Oskar Schindler. Ändå var han en stor tjänst för judarna.

Schindler försökte rädda tusentals judar genom att "anställa" dem i sina fabriker. Denna film gjordes i svartvitt för att göra den mörkare.

Du kommer att visas naziska grymheter mot judarna i Europa. Man kan säga, den här filmen liknar mer en skräckfilm än en historisk film.

TitelSchindlers lista
leva4 februari 1994 (USA)
Varaktighet3 timmar och 15 minuter
DirektörSteven Spielberg
KastaLiam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley
GenreBiografi, drama, historia
Betyg97% (RottenTomatoes.com)


8.9/10 (IMDb.com)

2. Lincoln (2012)

Abraham Lincoln är USA: s tidigare 16: e president. Hans kamp för att stoppa svart slaveri i Amerika kommer ihåg idag.

Istället för att berätta hela livshistorien om Lincoln, berättar den här biografen bara de senaste 4 månaderna av Abraham Lincolns liv.

Lincolns mänsklighet möjliggjordes av hans ansträngningar att genomföra den 13: e ändringen. Å andra sidan försökte han också stoppa inbördeskriget som inträffade i USA.

TitelLincoln
leva16 november 2012 (USA)
Varaktighet2 timmar och 30 minuter
DirektörSteven Spielberg
KastaDaniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn
GenreBiografi, drama, historia
Betyg89% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

3. den sista kejsaren (1987)

Innan du blev en republik, Kina är ett jätte imperium. Filma Den sista kejsaren berättar om Qing-dynastins kollaps och den kinesiska kommuniststatens uppkomst.

Denna världshistoriefilm berättar en historia Pu Yi, Kinas sista kejsare som kröntes sedan han var 3 år gammal. Ändå var hans liv inte så bra som han trodde.

Hans post som kejsare i Kina varade inte länge. Kina, som sedan leddes av president Sun Yat Sen, kastade honom bort och gjorde honom till en statsfång.

TitelDen sista kejsaren
leva15 april 1988 (USA)
Varaktighet2 timmar 43 minuter
DirektörBernardo Bertolucci
KastaJohn Lone, Joan Chen, Peter O'Toole
GenreBiografi, drama, historia
Betyg90% (RottenTomatoes.com)


7.7/10 (IMDb.com)

4. München (2005)

München är en actiondramafilm som spelas i tragedi massakern på 11 israeliska idrottare vid evenemanget 1972 München-OS av en grupp palestinska terrorister.

Historien, den israeliska regeringen och Mossad; Israels specialstyrkor bildar ett team på 5 personer med olika specialiteter för att jaga dessa terrorister.

Denna ansträngning är dock inte så lätt som de tror. Det finns många hinder och svårigheter som de måste övervinna för att slutföra sitt uppdrag.

TitelMünchen
leva6 januari 2006 (USA)
Varaktighet2 timmar 44 minuter
DirektörSteven Spielberg
KastaEric Bana, Daniel Craig, Marie-Jos e Croze
GenreAction, Drama, Historia
Betyg78% (RottenTomatoes.com)


7.5/10 (IMDb.com)

5. Dunkirk (2017)

Du gillar filmer av regissörer Christopher Nolan? Om så är fallet måste du verkligen titta på en film som spelas under andra världskriget Dunkirk detta, gäng.

Dunkirk berättar om processen för att evakuera hundratusentals allierade trupper som fångats vid Dunkirk, Frankrikes kust; som nu har omgiven av tyska trupper.

Evakueringsprocessen i den här bästa historiska filmen avbildas från tre perspektiv: land, hav och luft. Den här filmen saknar också dialog så du måste fokusera när du tittar på den.

TitelDunkirk
leva21 juli 2017 (USA)
Varaktighet1 timme 46 minuter
DirektörChristopher Nolan
KastaFionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance
GenreAction, Drama, Historia
Betyg93% (RottenTomatoes.com)


7.9/10 (IMDb.com)

En annan bästa historiska film. . .

6. 12 Years a Slave (2013)

12 år en slav är en historisk film baserad på en memoar Solomon Northup, en svart man som med tvång såldes till slaveri i 12 år.

Inledningsvis var Solomon en utbildad musiker i New York som vid den tiden inte hade tränat slaveri. Han fick sedan ett jobbbjudande i Washington DC.

Det visar sig dock att han lurades och såldes till slaveri i New Orleans. Den här filmen berättar de 12 år av Salomons lidande som slav i detalj.

Titel12 år en slav
leva8 november 2013 (USA)
Varaktighet2 timmar 14 minuter
DirektörSteve McQueen
KastaChiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender
GenreBiografi, drama, historia
Betyg95% (RottenTomatoes.com)


8.1/10 (IMDb.com)

7.Last of the Mohicans (1992)

Last of the Mohicans är en historisk film som utspelar sig i kriget i kolonitiden och spelar begåvade skådespelare, Daniel Day Lewis.

Vid den tiden var Frankrike och England i krig på amerikansk kolonial mark. I deras mitt finns det Indiska / mohikanska stammar som är fångade och måste välja ett fäste.

Många av stammens medlemmar var offer för detta koloniala krig. Å andra sidan försökte en grupp Mohican rädda en tjej från den brittiska armén.

TitelLast of the Mohicans
leva25 september 1992 (USA)
Varaktighet1 timme 52 minuter
DirektörMichael Mann
KastaDaniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means
GenreAction, Äventyr, Drama
Betyg95% (RottenTomatoes.com)


7.7/10 (IMDb.com)

8. Hotel Rwanda (2004)

Nästa är filmen Rwanda hotell som berättar historien om massakern / folkmordet i Rwanda 1994. Denna tragedi krävde liv för upp till 1 miljon människor.

I den här filmen kommer vi att följa den sanna historien om Paul Rusesabagina, en hotellchef i Rwanda som gömde 1 268 tutsier och hutuer från olagliga miliser.

Hutu- och Tutsi-stammarna var de viktigaste målen för detta folkmord. Till och med 70% av tutsierna i Rwanda dog fruktansvärt.

TitelRwanda hotell
leva4 februari 2005 (USA)
Varaktighet2 timmar 1 minut
DirektörTerry George
KastaDon Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix
GenreBiografi, drama, historia
Betyg91% (RottenTomatoes.com)


8.1/10 (IMDb.com)

9 Gandhi (1982)

Om du studerar historia finns det inget sätt att du inte känner till den här karaktären. Gandhi var ledare för den anti-brittiska ockupationsrörelsen i Indien under 1900-talet.

Denna indiska historiska film berättar historien om början på Gandhis kamp för att befria Indien från brittiskt styre med en icke-våldsam proteströrelse mot regeringen.

Denna icke-våldsamma rörelse ledd av Gandhi blev större och större av karisma från en Gandhi som kunde hypnotisera det indiska folket.

TitelGandhi
leva25 februari 1983 (USA)
Varaktighet3 timmar 11 minuter
DirektörRichard Attenborough
KastaBen Kingsley, John Gielgud, Rohini Hattangadi
GenreBiografi, drama, historia
Betyg84% (RottenTomatoes.com)


8.0/10 (IMDb.com)

10. Upplysaren (2010)

Efter nio utländska historiska filmer är det dags för Jaka att diskutera indonesiska historiska filmer. En av Jakas bästa indonesiska favoritfilmer är Upplysaren.

Sang Pencerah är en film från historien om indonesisk islam av regissören Hanung Bramantyo som berättar historien om grundaren Muhammadiyah, Ahmad Dahlan (Lukman Sardi).

På väg att upprätta Muhammadiyah fick Ahmad Dahlan många avslag, särskilt från Kyai-Kyai i sin hemstad.

TitelUpplysaren
leva8 september 2010
Varaktighet1 timme 52 minuter
DirektörHanung Bramantyo
KastaLukman Sardi, Zaskia Adya Mecca, Slamet Rahardjo
GenreBiografi, drama, historia
BetygTBA (RottenTomatoes.com)


6.8/10 (IMDb.com)

Detta är Jakas artikel om tio filmer med de bästa historiska bakgrunderna som du måste titta på. Filmerna ovan ger dig historisk kunskap utan att känna dig uttråkad.

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår i form av kommentarer i den tillgängliga kolumnen, gäng.

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found