De 6 bästa platserna för att studera islam och dess historia

Vill du börja studera islam djupare, inklusive dess historia? Här är några webbplatsrekommendationer för säker och pålitlig islamisk inlärning.

Utvecklingen av teknik bör inte bara användas för att uppfylla världsliga angelägenheter utan också för efterlivet, gäng.

En av de saker vi kan göra med hjälp av teknik för efterlivet är att utrusta oss med religiös kunskap som kan vara en vägledning i livet.

Lyckligtvis, förutom islamiska appar, finns det för närvarande massor av webbplatser Islamisk lärande cirkulerar på internet. Men det finns också många falska webbplatser som bär det islamiska namnet, gäng.

Därför måste du vara försiktig och vaksam när du väljer rätt webbplats som referens till din läsning.

Ja, för de av er som vill lära sig mer om islam, inklusive dess historia, här är Jakas rekommendationer.

De bästa platserna för djupare studier av islam

Vetenskap är en av de viktiga saker som öppnar sinnen och förändrar hur en person ser på saker.

Inte bara allmän kunskap, vi behöver också studera religion djupare, gäng, så att vi inte lätt provoceras.

Tja, för de av er som vill lära sig mer om islamisk religiös kunskap, här är några de bästa webbplatsrekommendationerna för att lära sig islam som ApkVenue har samlat in och om Gud vill, är det säkert och pålitligt, gäng.

1. Muslim.or.id

Muslim.or.id är en offentlig webbplats som innehåller tusentals islamiska artiklar som verkligen är användbara. Denna webbplats hanteras av studenter och alumner i Yogyakarta och dess omgivningar.

Denna webbplats ger ett stort urval av artiklar om islam som är intressanta att läsa, inklusive om islams historia, gäng.

Även om du använder en vetenskaplig skrivstil (full av argument) kommer användningen av lätt språk fortfarande att göra det lättare för dig att förstå varje meddelande som författaren vill förmedla i artikeln.

För de av er som bara lär sig om islam är artiklarna på den här webbplatsen fortfarande lätta att förstå, gäng.

2. Muslimah.or.id

Nästan samma som tidigare, Muslimah.or.id är en webbplats som tillhandahåller en samling islamiska vetenskapliga artiklar som är mer specifikt för muslimska kvinnor.

Inte bara innehåller innehåll som är för tungt för religion, den här webbplatsen innehåller också en mängd olika lätta artiklar som är intressanta och spännande att läsa, gäng.

En av dem är om kvinnor kan ha på sig jackor utanför hemmet.

Så för tjejer som vill studera islam djupare genom artiklar som diskuteras på intressant språk och innehåll kan Muslimah.or.id vara en bra rekommendation att läsa.

3. Islami.co

Fortfarande samma som andra islamiska lärande webbplatser, Islami.co Den presenterar också grundläggande till mellanliggande islamisk kunskap eller studier som du kan lära dig.

En sak som emellertid skiljer denna webbplats från andra är att Islami.co alltid svarar på politiska frågor och dess förhållande till islam.

Som vi vet diskuteras för närvarande politiska frågor i Indonesien.

Så att för er tusenårsgeneration som är intresserad av politiska frågor och vill veta ur ett islamiskt perspektiv, är den här webbplatsen lämplig för att vara en referens för att läsa på sidorna av business, gäng.

4. Nu.or.id

Nu.or.id är en webbplats som är ganska komplett för att tillhandahålla ett urval av teman för sina artiklar. Dessa teman sträcker sig från shariaekonomi, arv, vetenskapen om monoteism, till liket.

Webbplatsen, som framförs av flera journalister från den yngre generationen av den islamiska organisationen Nahdlatul Ulama (NU), är aktiv i att skriva nyheter, svara på människors problem och svara på andra islamiska problem.

En av fördelarna med denna NU-webbplats är när det gäller att svara på islamiska problem som alltid hänvisar till forskarnas åsikter först, sedan hänvisar till åsikter från vänner eller Profeten SAW.

Även om vi hittills har lärt oss att alltid följa Koranens och hadiths befallningar behöver vi också forskare som mellanhänder för att förstå båda.

Den här NU Online-webbplatsen har blivit en mycket besökt islamisk portal, även den ingår i topplistan nationellt, du vet, gäng.

5. Islamqa.info

IslamQA eller Islam Fråga och svar är en webbplats som ger information om islam som är i linje med tankarna från Salafi tankeskola.

Denna webbplats, som har en vision om att bli en uppslagsverk om islam, innehåller fatwas som täcker de grundläggande principerna för tro, etikett och moral, islamisk historia och islamisk politik.

IslamQA grundades 1997 av Muhammad Al-Munajjid som är en forskare från Saudiarabien, den här webbplatsen är en av de mest populära Salafi-platserna i världen.

Bortsett från det är denna webbplats också tillgänglig i 16 språk som arabiska, engelska, kinesiska, indonesiska, japanska, turkiska, ryska och många fler, gäng.

6. Kalamullah.com

För de av er som föredrar att läsa artiklar på engelska eller vill lära sig engelska, sedan på webbplatsen Kalamullah mycket lämplig att användas som ett alternativ att studera islam djupare, gäng.

Kalamullah.com är en av de bästa platserna som är användbara för att lägga till djupare kunskap om islam, inklusive dess historia.

Intressant är att den här webbplatsen innehåller ett urval av artiklar organiserade efter kategorier som aqidah, hadith, fatwas, artiklar för muslimer och muslimska kvinnor, för nybörjade muslimer, även för icke-muslimer, du vet, gäng.

Dessutom finns det artiklar med temat personlighet, familj, hjärta och själ, som alla är baserade på islamisk religiös kunskap.

Men tyvärr har den här webbplatsen inte läsartiklar som kan läsas direkt på webbplatsen, men du måste ladda ner den först, gäng.

Det här är några webbplatsrekommendationer för att lära dig islam som kan vara en referens för din läsning på sidan av ditt hektiska schema och om Gud vill, är det säkert och pålitligt, gäng.

Har du några rekommendationer för andra islamiska studieplatser? Kom igen, skriv i kommentarfältet nedan, OK!

Läs också artiklar om Ngabuburit andra drar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found