7 av de bästa sportmanagerspelen du måste prova!

Ett sportchefspel görs så att spelare kan känna hur svårt det är för en sportchef att hantera en klubb.

Spel med teman för sporthantering tilltalar alltid spelälskare. Faktum är att några av titlarna nedan är från franchise det mest framgångsrika spelet genom tiderna. Sports management-spel är gjorda så att spelare kan uppleva hur svår en sportschef är att hantera en klubb.

För dig som är sportfans och vill uppleva att vara sportchef, här ger vi dig några av de bästa sportchefspelen som du kan prova just nu. Cekidot!

 • 15+ bästa och mest kompletta datorspelsnedladdningssidor 2020, gratis!
 • 100 spel mest köpta spelare under 2016
 • 10 spel-tema anime som spelare måste titta på

Vill du vara sportchef? MÅSTE Prova dessa 7 spel!

1. Fotbollschef 2017

Fotbollsmanager kanske det mest populära sportledningsspelet hittills. Till en början har detta spel namnet Championship Manager, som är den första titeln på detta spelfranchise. Championship Manager blev populär 1992 och blev världens bästa fotbollsspelschefer på den tiden.

Namnbytet inträffade 2005 på grund av en tvist mellan utgivaren (Eidos Interactive) och utvecklaren (Sport Interactive).

Namnet ändrades senare till Football Manager och började säljas 2005. Även om namnet ändrades är det här spelet fortfarande ett PC-spel bästsäljare genom tiderna.

I den här utgåvan av Football Manager 2017 kan spelare hantera mer än 2500 fotbollsklubbar och spela i mer än 140 ligor i 50 länder. Alla spelare runt om i världen kommer att slåss här och slåss om titeln som bästa spelare under hela året.

Intressant är att det finns samarbete mellan professionell fotbollsklubb med utvecklaren som gör detta spel ännu mer imponerande att spela.

 • köpa: Football Manager 2017 på Steam (Windows, Mac, Linux; 50 USD)
 • köpa: Football Manager 2017 på Android och iOS (9 USD)

2. ut ur parken baseboll 18

Out of the Park eller OOTP är ett sporthanteringsspel för Baseboll. Precis som Football Manager-spelet debuterade detta spel också på 90-talet. I åldersintervallet 20 år har det här spelet samlat många fans inklusive toppkändisar. De inkluderar ägaren till Boston Red Sox, John W. Henry och den berömda författaren Bill James.

Sedan 2016-upplagan igår har utvecklaren av detta spel haft en fullständig licens för Major League Baseball och Minor League Baseball för alla tider.

Så spelare kan bygga ett lag från stjärnorna i år eller återskapa tidigare framgångar genom att rekrytera gamla stjärnspelare, det beror helt på spelarnas stämning.

I den senaste utgåvan har det gjorts flera uppdateringar, nämligen om nya regler, nya turneringar, en komplett lista för MLB, MiLB, internationella ligor, oberoende ligor och många fler.

 • köpa: Out of the Park Baseball 18 på Steam (Windows, Mac, Linux; 40 USD)
 • köpa: MLB Manager 2017 på Android (4,50 USD) eller iOS (5 USD)

3. Franchisehockeychef 3

Hockey Manager-serien skapas av samma lag som gjorde Out of the Park Baseball. Därför har dessa två spel mycket gemensamt. Det tar inte lång tid, Franchise Hockey Manager äntligen också bli ett populärt spel idag.

Från och med den första till den tredje upplagan har detta Hockey Manager-spel precis fått en ny fullständig licens från NHL. Så i den tredje upplagan erbjuder spelet 22 spelbara ligor, inklusive NHL, den amerikanska minorliga ligan, den kanadensiska juniorligaen och flera europeiska ligor. Alla ligor har en omfattande lista och rankning av spelare aktuellt. Under spelningen kan spelare ta roller front office som chef eller väljer att vara på bänken som huvudtränare.

I den senaste versionen får spelarna också en uppdatering från det här spelet, nämligen ett bättre taktiskt system, ett internationellt lag och bättre spelarutveckling.

 • köpa: Franchise Hockey Manager 3 på Steam (Windows, Mac; 20 USD)

4. Motorsportchef

Tidigare fick Grand Prix Manager-spelet 1996 uppleva vakuum i två decennier mer tills dess överförs inte längre av utvecklaren. Detta har lett till ett aktivt modding-samhälle som fortsätter att leva det legendariska motorsportens sportchefspel till det förflutna. Så om du tänker uppleva denna spelfranchise finns för närvarande Grand Prix Manager 2 tillgänglig som kan erhållas gratis med Abandonware-status.

Med närvaron av Motorsport Manager i slutet av 2016 kommer det emellertid att bli förnyad entusiasm för fans som har väntat på detta sportchefspel med temat motosport. I det här spelet kommer spelarna att ha ansvaret för allt i laget.

Spelare kan hyra en förare, hantera strategi, hantera FoU, hitta sponsorer, hantera personal, hantera budgetar och många andra viktiga uppgifter. I det här spelet finns det också tre olika motorsportserier som du kan njuta av, var och en har sina egna regler med olika strategier.

Tyvärr har Motosport Manager ännu inte en FIA-licens, så alla förare och bilar i den är fiktiva, inte från professionella tävlande och världslag.

 • köpa: Motorsport Manager på Steam (Windows, Mac, Linux; 35 USD)

5. Pro Cycling Manager 2017

Vi kanske tror att de flesta sportspelschefer bara tar upp populära spel. Men inte den här gången! Medan cykelsporten kanske inte har så mycket grepp som fotboll och basket, dock Pro Cycling Manager 2017 har ett spel som är lika intressant att spela.

I det kommer spelare att fungera som lagägare. Som vi förväntar oss som lagägare är det här spelarens uppgift att ha ansvaret för allt från ryttarrekrytering till träning och att hitta potentiella sponsorer. Under loppet tar spelarna också full kontroll över lagets strategi och prestanda.

Pro Cycling Manager 2017 har mer än 200 lopp och mer än 500 individuella etapper. Tre fantastiska tävlingar, Grand Tour de France, Giro d Italy och Vuelta a Espana, allt finns i det här spelet, liksom de ledande tävlingarna i världen som också återupplivar spänningen i detta spel.

 • köpa: Pro Cycling Manager 2017 på Steam (Windows; 40 USD)

6. Utkast till dagsidrott: Collegebasket 2017

Istället för att fokusera på välkända pro-ligor, låter detta spel faktiskt spelare bli huvudtränare för ett favoritbasketlag.

Egentligen har denna spelfranchise funnits i några år den här 2017-upplagan som bäst. Med utgångspunkt från användargränssnittet som har fått en uppdatering för enkel navigering och det finns nya turneringsfunktioner.

Tyvärr har detta spel inte så många funktioner som andra spel. Men för basketfans kan det här spelet vara ett alternativt spel som måste prövas.

 • köpa: Utkast till dagssport: Collegebasket 2017 (Windows; 35 USD)

7. MMA Tycoon

MMA Tycoon är ett MMORPG-spel som också fokuserar på UFCs alltmer populära affärssida. För att starta spelet måste spelarna skapa fighters genom att följa Quick Fighting Championship . Då kommer en av organisationerna att erbjuda nya kontrakt till spelare, det är här fighters startar sin professionella karriär.

Eftersom MMA Tycoon är ett MMORPG-spel är det andra spelare runt om i världen som spelarna kommer att möta. Segern kommer att bestämmas i noggrann planering och strategi.

Intressant igen, här kan spelare välja att fly från striden och bli affärsman. Spelare kan öppna gym, klädföretag, näringsföretag, vadslagning och mycket mer.

MMO Tycoon är också det enda spelet på den här listan som är gratis att spela. Så vad väntar du på, låt oss spela just nu!

Spela nu: MMA Tycoon (gratis)


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found