12 sätt att hantera långsamma bärbara datorer för Windows 7, 8, 10

Hur man hanterar en långsam bärbar dator är faktiskt ganska enkelt om du redan vet hur. I det följande förklarar ApkVenue hur du gör din bärbara dator inte långsam längre.

Du kan göra hur du hanterar en långsam bärbar dator på ett antal enkla sätt så länge du vet den främsta orsaken som gör att din bärbara dator minskar.

Inte bara datorer, bärbara datorer är inte heller fria från olika problem. En av dem är den bärbara datorn är långsam efter lång användning.

Till och med några av er kan ha upplevt en långsam ny bärbar dator även om ni just köpte den för ett tag sedan, gäng.

Den här gången kommer ApkVenue att granska orsaken till den långsamma bärbara datorn och hur man hanterar en långsam bärbar dator som du enkelt kan öva på. Lyssna, låt oss!

Orsaker till långsamma bärbara datorer och hur man kan övervinna dem

Fotokälla: laptopmag.com (Långsamma laptopfodral finns mestadels i Windows 7, 8 till 10.)

Innan du börjar hantera en långsam bärbar dator är det en bra idé att veta i förväg vad roten till problemet är som gör den bärbara datorn långsam.

Det finns flera faktorer orsaken till den långsamma bärbara datorn när du surfar eller till och med när du inte gör aktiviteter dock.

 1. För mycket startprogram alias programvara som gick vidare bakgrund automatiskt när du slår på den bärbara datorn. Mer och mer programvara, sedan ju långsammare den bärbara datorn när känga.
 2. Ålder hårddisk är för gammal. Ju äldre HDD-typen påverkar naturligtvis också den bärbara datorns övergripande prestanda.
 3. Hårddisk full av användardata. Till och med en expert sa hårddisk full upp till 95% kommer att sakta ner den bärbara datorn med 50%.
 4. RAM-kapacitet vilket är för litet, för på prisvärda bärbara datorer är det största RAM-värdet endast mellan 2-4 GB.
 5. Kör för mycket programvara på en gång överbelastning av RAM-prestanda. Speciellt om multitasking-programvara tunga som Photoshop och Premiere till exempel med 4 GB RAM.
 6. För mycket tillägg i webbläsaren, till exempel Internet Download Manager, AdBlocker och andra. Omedvetet, webbläsare bli överväldigad och sakta ner den bärbara datorn när du surfar.
 7. För Massor flik det öppnadewebbläsare. Eftersom det här visar sig vara ganska tömt på RAM-minnet för laptop, särskilt om webbplatsen du öppnar har funktioner automatisk omladdning.
 8. Bärbar dator attackerad av virus vilket kan sakta ner och till och med skada den bärbara datorn. Det är därför du måste vara medveten om olika misstänkta filer heller uppkopplad såväl som off-line.
 9. Antivirus för aktivt. Även om programvara Detta är effektivt för att ta bort virus, men antivirusprogram som körs bakgrund kommer säkert att sakta ner prestanda hårddisk samt en bärbar dator.
 10. Sällan uppdatering operativ system, både Windows- och MacOS-användare. För det är inte så sällsynt uppdatering OS kommer att åtgärda bristerna som gör att den bärbara datorn blir långsam.

Hur man kan övervinna långsamma bärbara datorer för Windows 7, 8, 10

Vet du redan varför den bärbara datorn är långsam? Om så är fallet kan du börja hantera det på det sätt som bäst passar huvudorsaken.

Hur man hanterar en långsam bärbar dator nedan kommer i allmänhet att vara mycket användbart för Windows OS-användare, till exempel Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

Kanske även utan ansökan eller Installera upprepa dock, du behöver bara följa några sätt så att den bärbara datorn inte är långsam som ApkVenue kommer att granska i sin helhet nedan!

1. Byta ut hårddisken (HDD) mot en SSD

Fotokälla: techradar.com

Om det visar sig att problemet kommer från hårddisken (HDD) är det första steget du kan göra att genomföra processen defragmentera för att uppdatera dess prestanda.

Om sättet att lösa den här långsamma Windows 10-bärbara datorn och andra fortfarande inte är effektivt kan du byta till den senaste hårddisken eller använda den Solid State Drive (SSD).

Skillnaden mellan hårddisk och SSD förutom prestanda kommer säkert att utgöra processen känga att vara snabbare och mer lyhörd.

Det rekommenderas starkt att endast använda en SSD för att ladda operativsystemet, eftersom dess storlek för närvarande är relativt liten och priset också är ganska dyrt jämfört med hårddisken.

2. Gör Uppgradera RAM-kapacitet

Fotokälla: laptopmag.com (Det enklaste sättet att hålla din bärbara dator från att vara långsam är att köpa och lägga till RAM.)

Bortsett från att göra uppgradera på hårddisken kan du också prova hur du löser en långsam bärbar dator på Windows 10 och andra genom att göra ökad RAM-kapacitet på den bärbara datorn du har.

Generellt kommer bärbara datortillverkare att utrusta din bärbara dator med en RAM-kapacitet från 2-4 GB. Men att springa programvara kräver för närvarande en 8 GB RAM-bärbar dator, gäng.

För det kan du lägga till RAM i slots som är tillgängliga. Men först, se till att RAM-typ (DIMM eller SODIMM), kapacitet och hastighet, va!

3. Utför underhåll Hårdvara Rutinmässigt

Fotokälla: bestcpucoolers.com

Så många människor glömmer ibland denna viktiga sak. Det visar sig att så att bärbar datorprestanda kan fortsätta fort, måste du göra det ibland vård hårdvara.

Förutom rengöring av papperskorgen måste du åtminstone också göra ett sätt att hantera den här långsamma Windows 8-bärbara datorn och andra minst en gång om året.

Hur man rengör en bärbar dator så att den inte går långsamt kan startas från fläkten, moderkorttills den byts ut kylpasta på den bärbara datorprocessorn, gäng.

Hur man kan övervinna andra långsamma bärbara datorer ...

4. Använd tillbehör för bärbara datorer

Fotokälla: digitaltrends.com

En av orsakerna till långsamma bärbara datorer är överhettas vilket också påverkar prestanda och prestanda. Du kan till exempel lägga till tillbehör kylplatta eller en extra fläkt för att hålla temperaturen på den bärbara datorn.

Förutom det kan du också använda vakuumkylare som också kan suga ut varm luft, som också fungerar för att hålla den bärbara datorns temperatur sval.

Hur man gör en bärbar dator inte långsam när man surfar och gör andra aktiviteter låter trivialt, men effekten är ganska uttalad, vet du!

5. Gör Fullständig genomsökning med programvara Antivirus

Fotokälla: hostpapa.ca (Utföra en framgångsrik virussökning som ett sätt att hantera eftersläpade bärbara datorer på grund av virus.)

Virus gör vanligtvis bärbar datorprestanda mer extra så att den känns trög när du använder den. En lösning på detta problem är naturligtvis programvara det bästa antivirusprogrammet.

Massor av rekommendationer programvara laptop antivirus som kan användas. ApkVenue rekommenderar också att du gör det fullständig genomsökning regelbundet minst en gång i veckan.

Glöm inte att stänga av funktionen automatisk skanning så att antivirusprogrammet inte körs bakgrund dig och gör din bärbara dator ännu långsammare!

6. Avinstallera programvara Onödigt

Fotokälla: ghacks.net

Har du någonsin känt att en ny bärbar dator är trög trots att du just köpte den? När du använder en bärbar dator är ApkVenue säker på att du har det Installera Massor programvara oräkneliga, eller hur?

Faktum är att många av dem programvara det är vad du sällan använder. Tja, för hur man ska hantera en bärbar dator hänga och långsamt, gör det avinstallera programvara det onödiga gänget.

Hur man hanterar en långsam bärbar dator på Windows 10 kan ske via standardmenyn som finns i Inställningar eller användning avinstallationsprogramvara, som CCleaner och andra.

7. Bär den programvara Gammal version

Fotokälla: versionmuseum.com

Eits, var inte stolt över att använda den programvara lång! Orsaken är, programuppdatering det senaste även om det har många funktioner kan det vara överväldigande för din enhet.

Som en lösning kan du göra hur du fixar en långsam bärbar dator med hjälp avinstallera programvara den gamla versionen som i allmänhet har väsentliga funktioner som inte skiljer sig mycket från versionen uppdatering-hans.

Till exempel kan du få Adobe Photoshop CS2, Microsoft Office 2013 och andra, gäng. Där några programvara det är verkligen lättare och du kan till och med få det gratis, du vet!

8. Använd Software Booster

Fotokälla: ccleaner.com (Hur man rengör en bärbar dator så att den inte saktar ner genom att rengöra "skräp" med booster-programvara.)

Mindre än optimal användning kan göra datorns prestanda långsam och störd. Så för att göra det enklare kan duInstalleramjukvaror prestandastöd som applikationer booster.

Så många programvara som du kan prova, till exempel CCleaner dann Advance System Care, och andra. Hur man löser en långsam bärbar dator utan att installera om det är verkligen obligatoriskt för dig att prova.

Booster-programvara kommer att utföra optimeringar, till exempel radering webbläsarhistorik, radera småkakor och cache, ta bort papperskorgenoch andra som påverkar bärbar datorprestanda.

9. Rengöring av papperskorgen

Dessutom finns det också ett sätt att hantera en långsam bärbar dator med Temp, nämligen att rengöra de tillfälliga filer som har begravts på din bärbara dator, gäng.

Här är stegen du kan ta för att rengöra papperskorgen på en bärbar dator med kommandot på Springa så att den bärbara datorn går fort igen.

 • Steg 1 - Öppna programmet Springa genom att klicka på startikonen och skriva run i sökfältet.
 • Steg 2 - När sökprocessen visar rätt program, klicka på det för att öppna ett kommandofönster i programmet Springa.

 • Steg 3 - Skriv kommandot % temp% på detta program, tryck sedan på enter.

 • Steg 4 - Det här kommandot kommer att visas tillfälliga filer lagras på din bärbara dator eller på den dator du använder.

Som du kan se i exempelbilden som ApkVenue innehåller, detta kommando kommer att visa tiotals till hundratals tillfällig fil lagras på din bärbara dator.

Du kan radera alla dessa filer, eller om det finns vissa program som du vill behålla tillfällig fildu kan söka efter det först och inte inkludera det i borttagningsprocessen.

Den andra metoden ApkVenue rekommenderar om du verkligen vill behålla tillfällig fil på ett visst program.

Om inte, är det bättre att först använda metoden för rengöring av papperskorgen på den bärbara datorn eftersom det är mer praktiskt för att förbättra bärbar datorprestanda.

10. Eliminera virus på bärbara datorer med CMD

Förutom att använda antivirusprogram kan du också använda Command Prompt aka CMD för att bli av med virus som gör att din bärbara dator saktar ner.

Hur man hanterar en långsam bärbar dator med CMD kan övas på en bärbar dator eller PC eller dator med alla versioner av Windows-operativsystemet. Lyssna noga, ja!

 • Steg 1: Klicka först på Startoch typ cmd. Om du hittar det, spela inte, klicka bara. Du måste högerklicka för att köra som administratör. Så, Kör som administratör.
 • Steg 2: Till exempel, vad du vill sikta på är kör D, skriv sedan dir D: attrib -s -h / s / d . och tryck Enter. Om du vill kolla kör annat än D, behöver du bara ersätta bokstaven D med plats kör som du har.
 • Steg 3: När du har gjort det då kommandotolken kommer att utforska kör valt och läser in alla filer på kör de.
 • Steg 4: Leta sedan efter filer med ovanliga .EXE, om du aldrig har installerat det tidigare, ta bort det via kommandotolken detta.
 • Steg 5: Om det inte kan raderas kan du Sök mig själv på Springaoch ta bort filen. Du kan också använda REGEDIT, det vill säga Start >Springa >Regedit >Redigera >Hitta > ange filnamnet på det virus du hittar i kommandotolkenoch ta bort alla register det vill säga inklusive mappen.

11. Använd operativsystemet Skrivbord Ljus

Fotokälla: linuxinsider.com

Redan kär i att använda operativsystemet skrivbordet den här? Även om det är ganska produktivt, dock Windows ganska tung, du vet.

Tja, om du använder en bärbar dator med mediokra specifikationer är det en bra idé att byta andra operativsystem än Windows Linux OS så att den bärbara datorn inte är långsam.

En av dem är Oändligt OS som du kan använda gratis! Naturligtvis kan du också göra den här metoden som ett sätt att hantera en långsam bärbar dator när den är påslagen.

12. Installera Återställ Windows OS

Fotokälla: tipstrix.com

Den slutliga lösningen för hur man hanterar en släpande, långsam eller hängande bärbar dator är att göra Installera återställ Windows, gäng.

Här kan du också ta reda på varför den bärbara datorn är långsam. är fel till följd av programvara eller hårdvara. Till exempel är den bärbara datorn långsam efter uppdatering Windows, gäng.

För att installera om Windows OS har ApkVenue granskat föregående artikel. Det är enkelt och du behöver bara använda det blixt, du vet!

Det är orsaken på en gång hur man hanterar en långsam bärbar dator vilket är lätt och lätt för dig att öva dig själv.

Jaka är säker på att du kan göra det själv, gäng. Vad tycker du om orsakerna till långsamma bärbara datorer och hur man fixar dem tidigare, gäng?

Vill du ha en kapabel bärbar dator för uppgifter, spela spel och arbete? Kolla in videon nedan!

Läs också artiklar om Bärbar dator eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found