hur man använder wifi på offentliga platser och 7 saker du borde veta

Är det säkert att använda offentliga WiFi-anläggningar? För det här är hur man använder allmän WiFi säkert, och här är sju saker du borde veta.

Internet har blivit en nödvändighet för smarttelefonanvändare när och var de behöver det. WiFi-hotspot-anslutning är en av lösningarna för att möta de ökande internetbehoven.

Frågan är det säkert att använda offentliga WiFi-anläggningar? Detta beror på att hackare kan stjäla personuppgifter och vi vet inte hur stor påverkan förlusten kommer att orsaka förrän vi själva upplever det.

För det här är hur man använder allmän WiFi säkert, och här är sju saker du borde veta.

Hur man använder WiFi på offentliga platser på ett säkert sätt

1. Kontrollera äktheten hos WiFi

Innan du ansluter till WiFi, se till att du kontrollerar dess äkthet, till exempel om du är på ett café kan du fråga servitören direkt. Se till att du väljer rätt WiFi-nätverk och anger lösenordet korrekt.

Lita inte på WiFi-nätverk som inte kräver ett lösenord. Cyberbrottslingar skapar i allmänhet nätverk som detta för att stjäla användarnas personuppgifter.

För att säkra en WiFi-nätverksanslutning använder WiFi-leverantörer och privatpersoner vanligtvis säkerhet WPA eller WPA2. Åtminstone visar det att anslutningen är krypterad.

VISA ARTIKLAR

Men även nätverk som kräver lösenord kan inte lita på helt. Brottslingar kan också enkelt ta reda på lösenordet som används för att ansluta till WiFi-nätverk. Använd den sedan för att skapa ett falskt Wi-Fi-nätverk med samma namn.

2. Endast öppna HTTPS-baserade webbplatser

Du måste se till att de webbsidor du besöker med offentlig WiFi redan använder https som krypterar vad du skickar och tar emot från webbplatsen.

Aktivera om möjligt inställningar som denna för alla viktiga tjänster du har. För dig som använder webbläsarna Google Chrome, Firefox och Opera rekommenderar ApkVenue att du installerar tillägg HTTPS överallt från Electronic Frontier Foundation (EFF).

3. Undvik tillgång till känslig information

När du använder gratis allmän WiFi, använd den inte för att komma åt känslig information. Såsom att göra transaktioner online, öppna arbetsfiler, öppna e-post, bankkonton och andra viktiga tjänster.

Vid behov är det bättre att använda din mobila dataanslutning. Dessutom får du aldrig tillgång till pornografiskt innehåll med gratis allmän WiFi. Förutom att bryta mot etik och normer kan det att skada anständiga saker som detta också skada människors syn på dig.

VISA ARTIKLAR

4. Välj Nätverk manuellt

Om du använder en Windows-baserad bärbar dator kan du varje gång din dator är ansluten till ett nytt WiFi-nätverk välja att ansluta automatiskt när ett WiFi-nätverk är tillgängligt eller välja det manuellt.

Så se till att du väljer nätverket manuellt såväl som på smartphones. Klicka vid behov på "glöm" för att se till att din enhet inte kommer att anslutas igen.

5. Stäng av WiFi

Om du inte använder WiFi stänger du av den här funktionen. Detta steg skyddar data och hjälper till att spara enhetens batteriström. Det skyddar dig också från de spårningsmetoder som används av olika organisationer.

Till exempel när du befinner dig i ett köpcentrum med aktiva WiFi-förhållanden. Naturligtvis kommer smarttelefonen att söka efter tillgängliga nätverk och samtidigt överföra MAC-adressen som ägs av varje mobiltelefon.

WiFi-hotspot registrerar data varje gång den får en begäran om åtkomst från en smartphone. Baserat på denna information kartlägger marknadsförare ofta kundernas vägar för att ta reda på vilka saker som fångar upp dem.

I grund och botten inaktiverar du WiFi när det inte används för att upprätthålla integritet och missbruk av information.

6. Anta 2FA

Nästa säkra steg för att använda offentlig WiFi är att se till att du har använt tvåfaktorautentisering (2FA) på alla tjänster som stöds som du använder.

2FA i sig är en online-kontosäkerhetsfunktion där vi kommer att verifiera vår identitet minst två gånger, detta kombineras vanligtvis med ett lösenord och en speciell kod via SMS.

Med detta, även om hackaren lyckades få vårt lösenord och användarnamn, kan det fortfarande inte användas eftersom det kräver ett extra lösenord skickat till ditt telefonnummer. Åh ja, glöm inte att göra det också logga ut från det konto du använder.

7. Använda en VPN

Det sista steget och inte mindre viktigt är att överväga att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN). Den här metoden är mycket bra för att skydda dina data eftersom VPN-tjänsten krypterar all data du skickar.

I allmänhet kräver en VPN-anslutning att du betalar. Du kan dock söka efter gratisversionen. Prova till exempel att använda Opera VPN, Opera-webbläsaren har också en VPN-funktion inbäddad. Det finns också ProXPN, Cyber ​​Ghost, Your Freedom och HotSpot Shield.

Dessa tjänsteleverantörer tillhandahåller vanligtvis standardpaket gratis men har hastighetsbegränsningar. Under tiden är schablonbeloppet med olika attraktiva funktioner bara cirka några dollar per månad.

Dessutom har en VPN också flera ytterligare fördelar, nämligen att den kan ge tillgång till olika källor som censureras hemma och utomlands (om du behöver det).

Förutom det måste du också använda en säkerhetslösning som naturligtvis är pålitlig. En av dem är Kaspersky Internet Security som varnar dig när du är ansluten till ett oskyddat nätverk och förhindrar lösenordsläckage.

Slutsats

Kanske bryr du dig inte riktigt om de potentiella farorna med WiFi innan du faktiskt upplever det. Förhoppningsvis inte, för det är viktigt att genomföra stegen ovan.

Så här använder du säkert WiFi på offentliga platser säkert och sju saker du borde veta. Hoppas det är användbart! Läs också artiklar om WiFi eller skriva från Lukman Azis Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found