7 sätt att hantera aktiv mobildata men kan inte surfa

Aktiv mobildata men kan inte surfa? Lugna ner killar! Så här löser du en problematisk internetanslutning på din Android-smartphone.

Aktiv mobildata men kan inte surfa? Har du provat olika metoder men fortfarande inte?

Inte bara du, nätverksproblem på denna smartphone-enhet verkar också upplevas ganska ofta av människor inklusive Jaka själv.

Oavsett anledning blev mobildata plötsligt felaktiga trots att ikonen dykt upp i fönstret verktygsfält och dataplan har aktiverats.

För de av er som upplever detta problem, i den här artikeln ger ApkVenue dig några lösningar sättet att hantera aktiv mobildata var att inte kunna surfa som du kan prova själv hemma. Nyfiken?

Hur man övervinner aktiva mobildata men kan inte surfa

En internetanslutning har nu blivit ett värdefullt för mänskligt liv, men problemet är att vi ibland upplever mobiltelefoner som inte kan surfa trots att vi redan har ansluta till internetnätverket, gäng.

Hur löser du det här problemet? Kom igen, se några av lösningarna nedan!

1. Aktivera flygplansläge (Hur fixar du den mest effektiva Android-internetanslutningen)

Fotokälla: Jakarta Post (mobildata är aktiv men kan inte surfa? Försök aktivera flygplansläge en stund).

Det första sättet att hantera aktiv mobildata men inte kan surfa är av aktiveringsläge Flygplan för närvarande, gäng.

Du kan aktivera flygplansläget på din mobiltelefon i några sekunder och sedan stänga av det igen så att internetleverantörens nätverk gör det uppdatera och letar efter en bättre anslutning.

Även om det låter trivialt är faktiskt den här metoden tillräckligt kraftfull för att lösa olika problem relaterade till internetleverantörens nätverk, du vet!

Åh ja, den här metoden gäller också de av er som upplever aktiv mobildata men inte kan surfa på Indosat, Tri (3), Axis eller andra operatörer, va!

2. Starta om smarttelefonen

Förutom att tillfälligt aktivera läget Flygplan, du kan också prova starta om Android-smartphone eller surfplatta din medan du håller läget aktivt.

När smarttelefonen slås på igen stänger du av flygplansläget, gäng. Även om det är enkelt, men hur man fixar internetnätverket på Android har den här använts och visat sig vara framgångsrik!

Dessutom används den här metoden ofta för att övervinna långsamma internetanslutningar eller till och med mobildata som inte alls kan vara aktiva.

3. Återställ APN

Fotokälla: JalanTikus (HP kan inte surfa trots att den redan är ansluten? Försök återställa APN på din mobiltelefon).

Nästa sätt att fixa internetnätverket på Android eller iOS är att göra Återställ alias Återställ operatör APN som du använder.

Vanligtvis, när APN-inställningarna ändras, ändras också internetanslutningen, oavsett om den är mer stabil, snabbare eller till och med förlorad.

För det måste du återställa APN på lämpligt sätt så att internetnätverket på mobiltelefonen kan vara aktiv igen som vanligt, gäng.

Åh ja, du kan läsa ApkVenues artikel nedan för att hantera aktiva mobildata men kan inte surfa på 3 (Tri) och Axis med APN-inställningstricket:

VISA ARTIKLAR VISA ARTIKLAR

4. Byt nätverk manuellt

Har du provat olika metoder ovan men är fortfarande förvirrad över varför mobildata inte fungerar? Om så är fallet kan du försöka byta nätverk manuellt på din smartphone.

Till exempel använder du för närvarande endast ett 4G LTE-nätverk, sedan kan du växla till ett 3G- eller 2G-nätverk ett tag. Vänta några ögonblick, sedan byter du igen till 4G LTE-nätverket.

I vissa fall har denna metod visat sig vara effektiv när det gäller att lösa problemet med aktiva mobildata men inte kunna surfa på olika bärare och HP-märken.

Faktum är att inte sällan kan denna metod också vara en lösning för hur man aktiverar mobildata som inte visas, gäng.

5. Ta bort SIM-kortet tillfälligt

Nästa lösning för att hantera aktiv mobildata men inte kunna surfa eller hur man aktiverar mobildata som inte visas är genom att ta bort SIM-kortet tillfälligt som du använder, gäng.

Du kan försöka ta bort den först några ögonblick, varefter du ansluter den igen på din Android- eller iOS-smartphone.

Vanligtvis, efter att ha gjort detta trick, kan mobildata användas igen normalt utan avbrott som tidigare.

6. Kontrollera kvarvarande Internetkvot

Ofta är en av anledningarna till att mobildata inte fungerar att färdig internetkvot men ägaren insåg inte det, gänget.

Plus att din kredit har tagit slut så att du inte kan komma åt internet alls trots att det finns en ikon för mobildata som visas på den verktygsfält.

Därför kan du försöka kontrollera din internetkvot först. Om det visar sig att det är slut måste du naturligtvis köpa ett nytt internetpaket, gäng!

7. Telefonoperatörens callcenter

Fotokälla: Freepik (Det sista sättet att hantera aktiv mobildata men inte kan surfa är att kontakta operatörens callcenter).

Den sista lösningen du kan göra när mobildata är aktiv men inte kan surfa är förbi ring operatörens callcenter Begagnade.

Vanligtvis ger de dig några lösningar relaterade till nätverksproblem som upplevs, gäng.

Men se också till att du har tillräckligt med återstående kredit innan du ringer till operatörens callcenter, eftersom samtal som detta kommer att debiteras en betald skattesats.

Tja, här är några sätt att lösa problemet med aktiv mobildata men kan inte surfa som du kan göra just nu, gäng.

Metoderna ovan är ganska enkla, eller hur? Har du ett sätt att fixa internetnätverket på Android eller annan iOS som kan användas? Om så är fallet, vänligen ge dina förslag via kommentarskolumnen nedan.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Jofinno Herian