hur man konverterar ljud till text på en PC eller bärbar dator, praktiskt!

Skrivar du med fingrarna? Koppla av, ApkVenue berättar hur du konverterar ljud till text på din PC eller laptop. Bara att prata kapital blir att skriva direkt!

På grund av det hektiska schemat kan vi ibland känna oss trötta när vi deltar i ett möte möte eller college-klass. I slutändan är lösningen att spela in konversationen som händer och sedan lyssna på den igen när vi är vilade.

Men ibland på grund av ett tillstånd är vi tvungna att sammanfatta det med skriva om på ett pappersark. Det här är verkligen ganska tröttande, eller hur?

Så för det, varför inte bara försöka följa ApkVenues metod? Den här gången kommer ApkVenue att göra en artikel om hur man konverterar ljud till text på din PC eller laptop!

Hur man konverterar ljud till text

Människor kommer aldrig att kunna komma bort från att skriva, speciellt kan du lära dig olika knep en efter en, till exempel hur man kan bli av med den röda linjen i MS Word.

För de av er som är trötta på att skriva med fingrarna kommer ApkVenue att lära sig hur man skriver med ljud eller röst på en PC eller bärbar dator. Tricket är att konvertera ljud till textfunktion. Följande är komplett!

Konvertera ljud till text med applikation

Innan du börjar kommer ApkVenue att berätta konceptet först. Här använder ApkVenue två applikationer, nämligen Googles Web Speech API och Virtuell ljudkabel.

Googles Web Speech API är en applikation kunna ändra ljudet från mikrofon (som hörs) blir en text. Under tiden är Virtual Audio Cable en kapabel applikation skickar ljud från en applikation till en annan.

Konceptet är enkelt. Här kommer ApkVenue att spela en ljudspelare-applikation skicka ut rösten via Virtual Audio Cable till Googles Web Speech API-applikation. Senare kan du titta på det på indonesiska.

Utan att behöva dröja längre, här är en guide om hur du skriver på en PC eller bärbar dator med röst!

Steg 1: Börja först med att ladda ner den namngivna applikationen Virtuell ljudkabel, om den installeras omedelbart. Du kan ladda ner den på länken nedan.

Klicka för att ladda ner Virtual Audio Cable

Steg 2: Om så är fallet, titta på verktygsfältet i det nedre högra hörnet, högerklicka på "Högtalare". Klicka därefter på det "Uppspelningsenhet".

I så fall högerklicka på "Linje 1", Klicka sedan "Ange som standardenhet".

Steg 3: Gå över till alla applikationer för ljudspelare, vare sig det är Windows Media Player eller YouTube eller vad som helst.

Därefter är din nästa uppgift starta musikspelaren de. I framtiden kommer ljudet på dina högtalare faktiskt inte att komma ut. Detta spelar ingen roll, för det är precis vad Virtual Audio Cable-appen fungerar för.

Steg - 4: Efter det, vänligen öppna webbplatsens sida Googles Web Speech APIoch klicka sedan på bilden "Mikrofon". Klar, mer eller mindre är resultatet som bilden nedan.

Det är så att konvertera ljud till text som att använda ett hjälpprogram från Windows. Du kan spela det på indonesiska eller andra språk efter behov. Hur? Riktigt enkelt, eller hur?

Konvertera ljud till text med Windows Taligenkänning

Du kanske känner att metoden ovan är för komplicerad eftersom den använder ett program som måste installeras först, så oroa dig inte. Du kan också använda Windows Taligenkänning som redan finns på din Windows-dator eller bärbar dator.

Det är bara att den här metoden bara kan fungera optimalt på Windows 10, gäng! För dig som fortfarande använder Windows OS under 10, bör du omedelbart uppgradera till Windows 10.

Utan att behöva dröja längre, här är en guide om hur man skriver på en PC eller bärbar dator med röst via Windows Taligenkänning!

Steg 1: Först och främst, se till att din PC eller laptop är installerad mikrofon eller headsetet. Utan denna inspelningsenhet kan du verkligen inte spela in din röst för att konvertera den till text, eller hur?

Steg 2: Öppna sedan alternativen Taligenkänning. Istället för att vara komplicerat kan du bara skriva det i sökfältet.

Fotokälla: sea.pcmag.com

Steg 3: När du öppnar kommer du att presenteras med flera alternativ. välja Starta taligenkänning. Senare kommer du att kalibrera mikrofonen du använder tills du verkligen känner din röst i detalj.

Steg - 4: Därefter aktiverar du alternativet Aktivera granskning av dokument, detta hjälper din dator eller bärbara dator att känna igen din röst och konvertera den till text.

Fotokälla: sea.pcmag.com

Steg - 5: Därefter aktiverar du alternativet Använd röstaktiveringsläge, detta kommer att hjälpa din PC eller laptop att lära känna din röst bättre.

Fotokälla: sea.pcmag.com

Steg - 6: Kontrollera slutligen alternativen Kör taligenkänning vid start. Senare taligenkänning visas omedelbart när din dator eller bärbara dator är påslagen.

Fotokälla: sea.pcmag.com

Gjort! Du kan prova det på vilken plattform du än kan prova, till exempel Microsoft Word. Du kan också skriva med en röst på din Android som du kan läsa i artikeln som ApkVenue skrev.

Det var guiden för hur man konverterar ljud till text på en PC eller bärbar dator. Riktigt enkelt, eller hur?

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Diptya.