Fem enklaste sätten att kontrollera pln kund-ID

Så här kontrollerar du ditt PLN-kund-ID enkelt och problemfritt. Kolla in mer om hur du kontrollerar ditt PLN-ID här!

Tidigare hade ApkVenue diskuterat tips om hur man kontrollerar elräkningar online via HP, så den här gången kommer vi att diskutera hur man får reda på PLN: s kundnummer.

Du behöver verkligen detta eftersom många av oss fortfarande glömmer bort PLN-kundnummer. Siffror som består av 11 till 12 siffra detta är verkligen obligatoriskt att veta

Detta PLN-kundnummer är mycket viktigt, för om du inte vet det här numret kan du inte betala räkningar. Nedan följer ApkVenues diskussion om hur kontrollera PLN-kund-ID enklaste och anti-komplicerade.

Hur man kontrollerar förbetalda och efterbetalda kund-ID är samma, alla metoder kan användas av båda. Härifrån kan du också använda den för fyll i PLN-eltoken för!

Läs artikeln nedan. Om du redan vet hur du kontrollerar ditt PLN-kundnummer, glöm inte att anteckna det så att du inte glömmer det i framtiden.

1. Hur man kontrollerar PLN-kund-ID som anges på PLN-mätaren

Fotokälla: theloenkz

Sättet att ta reda på det första PLN-kund-ID: et är att titta direkt på din PLN-mätare. Låt mig se streckkod det är på din mätare.

Vanligtvis nära koden streckkod Din PLN-mätare är där 11-12 siffror, nu är det ditt PLN-kundnummer. Se till att det verkligen är ditt kund-ID, gäng!

Kontrollera ID för en förbetald och efterbetald kund på detta sätt det enklaste och mest praktiska, troligtvis står ditt kund-ID tydligt där.

Om det sammanfattas kort följer det hur man kontrollerar PLN-kund-ID som skrivs ut på PLN-mätaren:

 1. Var uppmärksam streckkod det är på din mätare.
 2. Hitta det ett intervall på 11-12 nummer som är listad där.
 3. Gjort! Det är ditt PLN-ID-nummer.

2. Genom ett PLN-betalningskvitto

Fotokälla: 2.bp.blogspot.com

För att kontrollera PLNs kund-ID-nummer visar det sig att du kan "kika" på det PLN-betalningskvitto som du behåller. Detta bevis på betalningskvitto också innehåller kundnummer du vet.

Försök leta efter PLN-kvittot som du betalade på PLN-filialen nära ditt hus och leta efter det Kundnummer högst upp på ditt PLN-kvitto.

Hur man ser PLN-kund-ID glömmas ofta bort och betalningskvitton kastas ofta bara bort. Så från och med nu, släng inte bara ditt PLN-betalningskvitto, OK!

Om det sammanfattas kort följer det en guide för att få ett PLN-ID från mottagandet av betalningen:

 1. Leta efter tidigare PLN-betalningskvitton.
 2. Kundnummer högst upp på ditt PLN-kvitto.
 3. Gjort!

3. Via e-handel kvitto

För er som redan har betalat PLN på bästa e-handelsplatsen som Tokopediakan du också kontrollera ditt PLN-kundnummer!

Följande är en guide för att kontrollera PLN-kundnummer via e-handelsbetalningskvitton:

 1. Öppna e-postmeddelandet och leta efter det senaste datumet då du betalade din elräkning, till exempel via Tokopedia.
 2. Hitta PLN-kundnumret som är tryckt på kvittot. Gjort!

Kontrollera din PLN IDpel Detta är garanterat korrekt eftersom e-handelssajter alltid tillhandahåller kvitton baserat på kunddata.

Så om du vill betala för el via Tokopedia, ladda ner först appen nedan:

Appar Produktivitet Tokopedia NEDLADDNING

4. Via bankomatkvitto

Fotokälla: kuotabro.com

Så det visar sig att du också kan kontrollera det via bankomatkvitton! Visst har jag gjort det snälla du betalar du din PLN-räkning via bankomat? Du kan känner till PLN-ID dig från bankomatkvittot.

Så här hittar du ut PLN-kund-ID via ett bankomatkvitto:

 1. Leta efter ATM-kvittot som används för att betala PLN.
 2. Hitta ditt kund-ID-nummer mitt i kvittot. Gjort!

Glöm inte att ATM-kvittot blir alltmer oklart, så skriv ner ditt PLN-kundnummer innan bläcket bleknar och kan inte läsas längre.

5. Via PLN Customer Sevice

Om alla sätt att ta reda på det PLN-kundnummer som ApkVenue delade innan du inte har något du kan träna, är det sista och mest troliga sättet att kontakta PLNs kundtjänst.

Service Kundservice det här är ett sätt att ta reda på elräkningsnumret med namn eller hemadress när du är glömde helt PLN-kundnummer.

Du kan komma direkt till närmaste PLN-filial ta med bokstävernas fullständighet t.ex. KTP eller familjekort för att be om ID-nummer. Detta är till stor hjälp om du vill veta hur du hittar PLN-kund-ID från din hemadress.

Ytterligare tips så att du inte glömmer ditt PLN-ID igen

ApkVenue har mycket viktiga tips så att du kan kontrollera ditt el-ID när du glömmer det. Denna metod sparar ditt PLN-kundnummer automatiskt. Här är guiden!

 1. Betala elräkningar via mobilbank eller internetbank.
 2. Välj innan du gör en betalning Spara i betalningslistan.
 3. Gjort! Ditt PLN-ID har registrerats i betalningshistoriken för Mobile Banking.

Åh ja, om du vill veta den senaste prislistan för PLN-elektricitetstoken 2020, kan du läsa ApkVenues artikel under detta.

VISA ARTIKLAR

Så här kontrollerar du ditt PLN-kund-ID enkelt och problemfritt. Välj det enklaste sättet för dig att göra det, gäng! Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa dig!

Denna samling av metoder delas medvetet av ApkVenue eftersom det hittills fortfarande finns många som glömmer sina PLN-ID-nummer.

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Tips eller andra intressanta artiklar från Naufaludin 21.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found