hur man reparerar en word-fil som inte kan öppnas

Har du ett skadat orddokument? Eits tar inte bort det direkt, du kan följa hur du reparerar en skadad ordfil för att öppna den igen!

Microsoft Word är det viktigaste programmet i dagens värld där människor behöver det för att skapa ett dokument digitalt.

Förutom att kunna göra det enkelt kan Microsoft Word-dokument också lagras var som helst.

Men vad händer om ordfilen inte kan öppnas? Visst kommer att få oss att stressa, särskilt om det är vårt viktiga arbete.

Men oroa dig inte, för det finns det hur man öppnar ett skadat Word-dokument.

Hur man reparerar skadade Word-filer

Om du tycker att ditt Word-dokument är skadat eller korrupt, var inte ledsen. För om du följer detta på ett sätt är chansen att ditt skadade Word-dokument kan återställas.

Det finns fyra hur man reparerar ett Word-dokument som skadas av ett virus, stänger Word när sparprocessen inte är klar eller för att den stängde av datorn på fel sätt.

Lyssna bara direkt!

Det första sättet att reparera skadade ordfiler

Om det skadade dokumentet fortfarande kan öppnas behöver du bara öppna det då Spara som dokumentet i en annan dokumenttyp.

Du kan välja mellan RTF, webbsida eller vanlig text genom att välja Spara som, då välj en mapp lagringsändamål och välj Spara som typ vara den dokumenttyp du vill ha.

När du har sparat med en annan dokumenttyp öppnar du det nya dokumentet igen och sparar det igen i Word-dokumentformat. Om det lyckas kan ditt dokument användas igen.

Det andra sättet att reparera skadade ordfiler

Denna metod använder dokumentreparationsfunktionen som finns i alla versioner av Microsoft Office. Tricket är att öppna ett Microsoft Office-program och sedan öppna ett dokument med ett klick Arkiv> Öppna> Bläddra. Välj sedan det skadade dokumentet.

När du vill öppna dokumentet, se till att du har ersatt Öppna-knappen med ett alternativ Öppna och reparera genom klicka på nedåtpilen bredvid knappen Öppna.

Om det redan är välj Öppna och reparera. Då öppnas dokumentet som ett nytt dokument.

VISA ARTIKLAR

Det tredje sättet att reparera skadade ordfiler

Om skadan är ganska allvarlig och inte kan öppnas kan du följa följande metod. Öppna ett tomt dokument i Word och sedan klicka på Infoga> Infoga objekt> Text från fil.

Välj sedan det dokument som inte kan öppnas och klicka på Infoga. Om det inte finns några hinder öppnas dokumentet och läggs in i det nya dokumentet.

Fjärde sättet reparerar skadade ordfiler

Precis som den tredje metoden kan den här metoden också användas för dina Word-dokument som inte kan öppnas. Denna metod gäller dock endast Word 2016-dokument.

Tricket, öppna Word, då välj Visa> Kladd.

Sedan klicka på Arkiv> Alternativ> Avancerat. Bläddra tills du träffas Visa dokumentinnehålloch markera sedan ett alternativ Visa platsplatshållare och Använd utkastfront i utkast- och dispositionsvyer.

Om så är fallet, försök att öppna dokumentet som inte kan öppnas.

Det är hur man öppnar en skadad Word-fil lätt. Undvik skadade Word-dokument genom att alltid stänga av datorn på rätt sätt, stänga Word när spara processen är klar och alltid skanna din dator regelbundet.