5 sätt att kontrollera smartfren-kredit: kvot och aktiv period [2021]

Förvirrad hur man kontrollerar Smartfren-kredit enligt de senaste policyerna 2021? Det här är de 5 ENKLADA sätten att kontrollera din kvot, kredit och aktiva period!

En smartphone utan kredit är som en grönsak utan salt, den kommer att smaka blid. Du kan inte köpa internetkvot, du kan inte ens ringa telefonsamtal. Så försök kolla Smartfren-kredit från ApkVenue den här gången!

Du kanske inte känner att du behöver kredit för att du har en hemma Wi-Fi-nätverk som kan stärkas med smarta tricks. Men om du är utanför huset behöver du verkligen det!

Därför får du inte slut på kredit eftersom du glömde att kontrollera det eller inte vet hur. Därför kommer ApkVenue att berätta för dig hur man kontrollerar Smartfren-kredit nyaste och mest kompletta!

Kontrollera Smartfren kredit och kvot med Ringa upp

Vill du hitta ett praktiskt och problemfritt sätt att kontrollera Smartfren kredit och kvot? I så fall kan du välja kreditkontrollmetoden med Ringa upp.

Du behöver inte heller en snabb internetanslutning eftersom allt görs med endast 2G-nätverket. Kom igen, se stegen nedan!

 1. Öppna telefonapplikationen på HP.

 2. Skriv in Smartfren pulskontrollkod *999# och tryck på knappen Ring upp.

 3. Se återstående Smartfren-kredit som visas på skärmen.

Kontrollera Smartfren kredit och kvot via SMS

Förutom Ringa upp, kan du också använda SMS för att kontrollera din Smartfren-kredit utan några ytterligare applikationer.

Metoden är inte lika lätt än den tidigare metoden och du behöver inte alls någon internetanslutning. Den är lämplig för dig som behöver internetkvot!

Om så är fallet, låt oss bara vara uppmärksamma på guiden om hur man kontrollerar Smartfren-kredit med följande SMS.

 1. Öppna appen Meddelanden på din telefon.

 2. Skriv SMS med formatet KOLLA UPP och skicka till 999.

Kontrollera Smartfren Credit med hjälp av telefonoperatörer

Om du är den typ av person som är lat att skriva, kan du bara ringa operatören för att ta reda på återstående kredit du har.

Koppla av, det är gratis alls, verkligen! Så du behöver inte köpa Smartfren-samtalspaket för att spara kredit.

För de av er som vill veta hur man kontrollerar din Smartfren-kredit manuellt via telefon, här är guiden!

 1. Öppna telefonapplikationen på HP.

 2. Tryck 999 tryck sedan på ikonen Ring upp.

 3. Vänta tills operatörens röst visas och tryck sedan på numret 1 på tangentbordet.

 4. Lyssna på återstående Smartfren-kredit du har.

Kontrollera Smartfren kredit och kvot med applikationen

Om du alltid är ansluten till internet rekommenderar ApkVenue att du använder appen MySmartfren. Det coolaste är att du genom den här applikationen kan ta reda på vilket Smartfren-internetpaket som används.

I själva verket kan du också ta reda på ditt Smartfren-nummer och dess aktiva period. Poko är ett komplett paket! Utan att behöva dröja längre, så här kontrollerar du Smartfren-kredit via MySmartfren-applikationen.

 1. Ladda ner och öppna MySmartfren-applikationen.
Produktivitet Smartfren Apps LADDA NER
 1. Logga in med ditt Smartfren-telefonnummer.

 2. Se återstående kredit som visas på applikationens huvudsida.

Med denna applikation inte bara kredit, kan all information relaterad till ditt nummer visas, inklusive återstående Smartfren internetkvot som du har.

För information är det bara genom applikationen som du kan kontrollera Smartfren Unlimited 4G-kredit. Du kan också köpa internetpaket praktiskt taget här. Villkoret är att du naturligtvis måste ha tillräckligt med återstående kredit, gäng!

Hur man kontrollerar Smartfren-kredit med hjälp av webbplatsen

Den sista metoden du kan göra för att kontrollera din återstående Smartfren-kredit är att besöka den officiella webbplatsen på my.smartfren.com.

Men innan det måste du först skapa ett konto för att kunna komma åt det och kontrollera återstående kredit. Här är stegen för mer information.

 1. Besök webbplatsen //my.smartfren.com/ på din mobiltelefon eller laptop.

 2. införa Användar-id / e-post och Lösenord för att logga in, eller klicka Lista för ny konto registrering.

 3. Kontrollera din återstående Smartfren-kredit på MySmartfren-hemsidan.

Hur man kontrollerar Smartfren-nummer

Innan du vet hur du kontrollerar din Smartfren-kredit måste du naturligtvis veta det kortnummer du använder rätt?

Inte sällan vet många fortfarande inte hur man kontrollerar det använda Smartfren-numret, antingen för att numret är svårt eller på grund av glömskningsfaktorn.

Därför, så att du inte är förvirrad om du vill fylla på din kredit eller fråga vänner om ditt nummer, har ApkVenue skrivit ner det. Hur man kontrollerar Smartfren-nummer mest kortfattade och detaljerade i följande ApkVenues artikel.

VISA ARTIKLAR

Hur man kontrollerar Smartfren aktiv period

Själva Smartfren-kreditkontrollguiden är ganska enkel och kan följas av vem som helst, särskilt för nya användare.

Men många är fortfarande fortfarande förvirrade över hur man kontrollerar den aktiva perioden av Smartfren som fortfarande är giltig. Det är inte omöjligt att ditt kort plötsligt kommer att brinna eftersom du inte har fyllt tillräckligt med kredit, eller hur?

Jaka själv har skrivit artiklar om Hur man kontrollerar Smartfren aktiv period med detaljer och komplett. För de av er som är nyfikna på hur, läs ApkVenues artikel nedan.

VISA ARTIKLAR

Hur man kontrollerar Smartfren-datapaketkvoten

Har du redan förstått hur man kontrollerar den senaste Smartfren 2021-krediten men vet inte hur man kontrollerar paketet? Wow, du är för mycket, gäng!

Antalet internetkvotpaket som erbjuds av Smartfren är verkligen mycket frestande eftersom priset är överkomligt, men glöm inte att kontrollera det.

För de av er som är nyfikna på hur man kontrollerar det senaste Smartfren-paketet har ApkVenue diskuterat det i en separat artikel som du kan komma åt via länken nedan. Vänligen läs och följ noga!

VISA ARTIKLAR

Det är en samling hur man kontrollerar Smartfren-kredit senaste 2021 som du kan prova, gäng!

Det finns många metoder som du kan anpassa efter din bekvämlighet. Men för att informationen är fullständig är metoden genom MySmartfren-applikationen verkligen en vinnare.

Men om du inte har något kredit- eller aktivt internetpaket kan andra metoder vara ett alternativ. Förhoppningsvis kan den här artikeln vara användbar för dig, OK!

Läs också artiklar om Puls eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah