ska jag ta bort batteriet från den bärbara datorn så att det håller längre?

vi lossar och svarar på alla frågor som ni lojala bärbara användare måste ha tänkt på. Ska du dra ut laptopbatteriet så att det räcker längre?

Har det att dra ut ett laptopbatteri och bara använda el har en risk för bärbar datorens hållbarhet? Eller är det farligt att installera ett batteri men samtidigt fortfarande använda el, även om batteriet är fullt?

Genom den här artikeln kommer vi att demontera och svara på alla frågor som lojala bärbara användare måste ha tänkt på. Ska du dra ut laptopbatteriet så att det räcker längre?

  • Ska jag koppla ur HP-laddaren när den inte används?
  • 5 tips för att ta hand om ett icke-avtagbart bärbart batteri för att göra det längre
  • Kan jag ladda smartphones med andra smarttelefonladdare?
  • 8 myter om Android-mobiltelefonbatterier du tror även om de är fel (del 1)

Ska du ta bort laptopbatteriet? Hur fungerar det?

Laptopbatterier som sprids idag är av olika slag Li-Ion eller Litiumjon och fungerar genom att strömma joner från anoden till katoden genom en elektrolyt och separator. Denna process kommer definitivt att fungera när du använder batteriet och naturligtvis kommer det att producera energi vilket resulterar i att batteriet minskas gradvis. När du gör processen avgiftkommer energierna att få joner som tidigare har flyttat från anoden till katoden att återföras till sin ursprungliga plats. Det är detta som får ditt batteri att ladda.

Alla dessa processer kommer dock långsamt att försvagas. Jonerna kommer att fastna i anoden och det är det vi brukar kalla ** ett läckande batteri ** eftersom det tar slut snabbt med åldern. Faktum är att även batteriets kapacitet har börjat minska gradvis från det att batteriet tillverkades. Dessutom kommer batteriet också att läcka snabbt om det upplever 5 förhållanden som beskrivs i artikeln: Här är 5 faktorer som gör att ditt mobiltelefonbatteri tappar strömmen.

Dra ut ett laptopbatteri för att hålla?

Det enkla svaret är JAmåste du göra det för att batteriet ska hålla längre. Det finns dock flera faktorer som måste beaktas i detta avseende. Du bör aldrig dra ut bärbar datorbatteriet när den bärbara datorn används, inte ens när strömkabeln är ansluten. Denna åtgärd utgör en risk som är ganska farlig för den bärbara datorn och dess användare.

Hur man upprätthåller optimala bärbara batteriernas prestanda

Dessutom förtjänar följande punkter din uppmärksamhet för att bibehålla optimal bärbar datorbatteriprestanda, inte bara att dra ut bärbar datorbatteriet:

  • Töm inte batteriet till mindre än 20%.
  • Töm sedan batteriet regelbundet upp till 20% avgift till randen. Gör denna åtgärd varannan vecka.
  • Avgift i rätt spänning eller lägre.
  • Även om moderna bärbara datorer kan stänga av el när batteriet är fullt, är det bättre att inte låta batteriet vara inkopplat, för att undvika värmexponering från bärbara datorer som kan minska batteriets prestanda.
Oasis Feng Apps Developer Tools LADDA NER

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found