hur man testar hur starkt antivirusprogrammet du använder

Läs vidare till slutet av den här artikeln för ett enkelt sätt att testa hur tuff antivirus och brandvägg är på din dator. Koppla av, det finns inga farliga filer som du måste använda i detta test.

Är du säker på att antivirusprogrammet och brandväggen som används på din persondator fungerar korrekt och kan avvärja eventuella virus som finns? Vad sägs om antivirus och brandvägg det du hittills har använt fungerar inte och rymmer istället olika sjukdomar som virus och skadlig kod på datorn?

Så läs den här artikeln tills den tar slut för att ta reda på det ett enkelt sätt att testa hur tuff antivirus och brandvägg är på din dator. Koppla av, det finns inga farliga filer som du måste använda i detta test.

  • 10 bästa Android-antivirusprogram för din smartphone
  • Installera inte det här antivirustillägget i webbläsaren om du inte vill få ett virus!
  • FARA! Här är tre tecken din dator är infekterad med falskt antivirus

Hur man testar hur kraftfullt datorantivirus och brandvägg är

Det finns flera tester som du kan prova utan att behöva installera programvara vissa på datorn. Det enkla sättet är att besöka följande webbplatser och följa alla instruktioner de använder. Om du kan komma igenom det väl, se till att din dator är säker från olika hot som virus och skadlig kod fräsa om internet.

1. Testa hur stark en brandvägg är med Shields Up!

Ett test som du bör försöka testa hur stark det är brandväggsprogramvara allt du behöver är att besöka webbplatsen Shields Up!. Denna webbplats kommer att vara i detalj test 1000 hamn det finns på datornoch berätta resultaten av testet. Om det bara finns en hamn farligt, då kommer du att meddelas. Då är det dags att förändras brandvägg som du har använt.

2. Säkerhetstest för webbläsare med Panopticlick

Ett annat test som du får prova är genom en webbplats som heter Panoptiklicka. Denna webbplats kommer att köra ett kort test som kan bevisa om webbläsaren du har använt kan blockera eventuella hot. Dessa hot inkluderar spårningsannonser (kommersiell inspelning beteende användare), _ osynlig tracker_, säkerhet mot programvara tredje part, och skydd mot fingeravtryck. Om dessa tester misslyckas för webbläsaren att utföra, är det dags för dig att använda programvara andra webbläsare.

3. Testa hur tufft antivirus med EICAR

Nu är det viktigt. Du litar inte på antivirusprogrammet du använder om det inte har testats med följande metoder. EICAR eller europeisk Expertgrupp för IT-säkerhet skapa flera filer som kan testa hur robust och lyhörd det antivirusprogram du använder. Du hittar filerna på länk det följande. Filen är en dummy eller falska virusfiler som "borde" upptäckas av antivirus direkt. Om antivirusprogrammet inte reagerar är det nästan säkert att ditt antivirusprogram inte är så starkt.

Det finns tre sätt att lita på för att testa hur starkt ett antivirusprogram är, brandväggoch webbläsaren du använder på din dator. Om vi ​​saknade något, tveka inte att ge oss din åsikt i kommentarerna nedan.

Avast Software Antivirus- och säkerhetsappar LADDA NER

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found