Det visar sig att detta är anledningen till att anime i Japan saknar sensorer för vuxna

Nyfiken varför det finns så många vuxna scener i anime och inte censureras i Japan? Låt oss ta reda på vilka skäl som gör att innehållet passerar censur.

Anime är ett av de mest populära hiburangmedierna runt om i världen. Unika berättelser och karaktärsutvecklingsmönster, som skiljer sig från västerländska filmer i allmänhet, gör anime populär hos många människor.

Dessutom är anime också känt som ett uttrycksfullt medium där författares idéer ofta hälls i dem utan att begränsas av vissa intressen.

Som ett resultat ser anime ofta mer vulgärt och sadistiskt ut, som om det inte censureras som andra tecknade serier gjorda i Amerika.

5 skäl till varför anime i Japan saknar censur

Många anime visar våldsamma scener som till och med klassificeras som scener levrat blod och inte censurerad alls, liksom scener som ser vulgära och sensuella ut.

När den sändes i andra länder måste denna anime genomgå olika justeringar för att göra den lämplig för sändning, antingen genom att suddiga vissa delar eller klippa ut scenen.

Varför passerade scener som detta sedan censurprocessen i deras hemland, nämligen i Japan? Här är några anledningar.

1. Skillnader i sensorstandarder i Japan och andra länder

Fotokälla: quora.com

Det första som gör några scener som kan se ut som om de inte hör hemma i ett västligt land är fortfarande i anime är skillnader i sensorstandarderna som tillämpas.

Hur många delar av kroppen är värda att visa, hur mycket blod eller andra sadistiska saker som kan visas, begränsas till olika skala i varje land.

Japan har också sina egna standarder beträffande vilka scener som är och inte är värda att ingå i vissa populära anime.

Denna standard bestäms utifrån kulturella rötter och människors förståelse. Till exempel kan den varma vårscenen se vulgär ut i andra länder, men den är en del av den japanska kulturen.

2. Anime-kategorisering

Fotokälla: ramenswag.com

Inte alla anime är gjorda som Doraemon-filmen, som har en stor marknadsandel för barn, det finns också många anime som medvetet är gjorda för vuxen publik.

Anime klassificeras i olika kategorier, och inte alla dessa kategorier är gratis att titta på i alla åldrar.

Actionanime som Tokyo Ghoul med blodiga stridscener, kommer inte att sändas fritt vid sändningstid att barn enkelt kan se det.

Precis som tecknade filmerna The Simpson eller Family Guy gjordes speciellt för vuxen publik finns det också många vulgära och sadistiska anime som är gjorda speciellt för vuxenmarknaden.

3. Relativt olika kulturella värderingar och normer

Fotokälla: nintendo.com

Om du någonsin har sett den ursprungliga versionen av Shin Chan komedi anime där Shinchan ritade en elefant på underkroppen och visade upp den, kanske du undrar varför en scen som denna kan undkomma censuren?

Olika kulturer producera olika tillvägagångssätt för olika problem, inklusive bestämning av gränserna för huruvida innehållet är lämpligt eller inte.

Shinchan-scenen ovan är också en annan liknande scen, tillåten för kollektiv tro att en sådan scen kommer inte att leda till negativa fantasier I Japan.

Detta kan inte godtas i vissa länder av skäl som strider mot tidigare argument, och det är bra med tanke på att den rådande kulturen och normerna verkligen är annorlunda.

4. Fläkttjänstkultur

Fotokälla: zerochan.net

Som animeälskare måste du ofta ha hört den här termen. Fan service är en infogning av en scen som syftar till att göra publiken glad.

Införandet av den här scenen kan ta olika former från början frekvens vid visning av en viss karaktär, för att få karaktären att utföra en viss pose.

Detta är en av de viktiga faktorerna som gör vuxna anime världen full av fans, och gör censurprocessen mer flexibel i vissa korridorer.

Även om, dessa gränser tillämpas på ett professionellt sätt och i rimliga delar.

5. Förstå olika andliga begrepp

Fotokälla: myanimelist.net

Bortsett från sadistiska scener och lite avslöjande kläder är ibland också anime visar motstridiga andliga begrepp med andliga begrepp som är allmänt omfamnade runt om i världen.

Om du är ett fan av action eller fantasyanime kommer du förmodligen att höra om en process mycket mänskligt offer och också många karaktärer som verkar vara allierade med djävulen.

Om det fanns en tecknad film som denna kan föräldrar i Indonesien vara oroliga för att det kan påverka deras barns tankesätt.

Detta excentriska andliga koncept har blivit ett vanligt tema i anime eftersom japanska människor kan förstå väl, det saker som detta är bara fiktion.

Dessutom finns teman som detta i allmänhet i vuxenanime där publiken redan har ett koncept av andligt resonemang som är tillräckligt för att skilja vilken som är lämplig eller inte.

Det är några av anledningarna till att anime verkar vara gjord med en mycket minimal censurprocess, som skiljer sig från andra tecknade filmer.

Anime generaliseras ofta som ett underhållningsmedium för barn, även om många av dem är speciellt gjorda för vuxen publik.

Förhoppningsvis kan informationen som ApkVenue delade den här gången underhålla er alla, och vi ses i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Anime eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found