hur man öppnar en låst smartphone på grund av fabriksåterställning

FRP-funktionen (Factory Reset Protection) är väldigt cool, vilket gör en stulen smartphone värdelös eftersom den inte kan användas. Men om du glömmer lösenordet, hur öppnar du det? Här berättar ApkVenue hur!

Om du använder en smartphone som redan körs Android 5.1.1 Lollipop eller nyare, efter att du har angett ditt Google-konto kommer smarttelefonen att knytas till ditt Google-konto.

Den funktionen kallas FRP (Factory Reset Protection). När du installerar om eller fabriksåterställning, för att aktivera smarttelefonen behöver du e-post och Lösenord ditt Google-konto. Annars kan inte smarttelefonen användas.

Sedan, hur man öppnar låst smartphone på grund av Factory Reset Protection?

  • 7 sätt att låsa upp de mest effektiva mobiltelefonlåsta, riktigt praktiska!
  • De mest effektiva tipsen för att säkra ditt Google-konto
  • Så här ändrar du PIN-koden för skärmlås automatiskt

Så här låser du upp en telefon som är låst för att skydda fabriksåterställningen

Vad är FRP (Factory Reset Protection)?

Fabriksåterställningsskydd är en säkerhetsmetod som är utformad för att säkerställa att någon inte kan använda en stulen smartphone.

Vanligtvis gör tjuvar det fabriksåterställning tvinga utan att gå igenom inställningarna, eftersom telefonen är stulen med hjälp av skärmlåset. Men nu tack vare FRP-funktionen, även efter att de gjorde en tvingad fabriksåterställning, behövde de fortfarande den senaste Google-kontoinformationen för att kunna använda en smartphone.

Målet är att minska smartphone-stöld. Tack vare denna FRP-funktion den stulna mobiltelefonen är värdelös. Detta bör göra tjuvar medvetna om att smartphones inte längre är lukrativa stöldmål.

Vad händer om själva smarttelefonen är låst?

Det finns dock lite problem, särskilt för personer som köper en begagnad smartphone med en aktiv FRP. Se bara till att du gör en fabriksåterställning framför säljaren.

Vad händer om du är glömt ditt lösenord ditt gamla konto, och det hände med din egen låsta smartphone? vad måste du göra?

Det första steget är ändra det gamla lösenordet genom att klicka på "Glömt lösenord". Tyvärr kan du inte använda ett nytt lösenord för att låsa upp en smartphone som har låsts under 72 timmar eller 3 dagar.

För det andra kan du använda Google verktyg för kontoåterställning. Det här alternativet fungerar om du har säkerhetskopiering eller har registrerat en andra e-postadress. För att komma igång, klicka på den här länken och följ anvisningarna.

Som en försiktighetsåtgärd kan du hantera ditt Google-konto genom att besöka "Google-kontoinställningssidan" och välja "säkerhetskontroll".

Kontrollera återställningsinformationen återställningstelefon, återställnings-e-post och säkerhetsfrågor. Det är för att hjälpa Google att skicka en token för att komma in på ditt konto om din smartphone är låst. Välj en återställningsfråga som en del av det första steget.

Även om du kanske aldrig har upplevt problemet med låsning på grund av FRP, är det inte omöjligt att du en dag kommer att uppleva detta problem.

Vad tycker du om funktionen Factory Reset Protection? Är det effektivt för att förhindra oönskade saker? Kom igen, dela med sig din åsikt!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found