hur man aktiverar ett dött Telkomsel-kort

Hur man aktiverar ett dött Telkomsel-kort är väldigt enkelt! Här är en guide om hur du återaktiverar ditt Telkomsel-kort på det enklaste sättet!

I grund och botten har alla mobiltelefonkort sina nummer aktiva under en begränsad tid. Om kortet sällan används eller inte fylls på inom en viss tid, finns det en möjlighet att kortet kommer att göra det Inaktiverad.

Detta hände också med Telkomsel-kort. Naturligtvis stör denna död / utbrändhet av ditt telefonnummer din kommunikation, oavsett om det är med din familj, förälskelse eller dina egna medarbetare.

Om det händer, ta det lugnt, förklarar ApkVenue hur man aktiverar Telkomsel-kortet. Kan du? Jo det kan du! Här är den fullständiga förklaringen!

Egenskaperna hos ett dött / bränt Telkomsel-kort

Fotokälla: caranecom

Varför kan Simpati Telkomsel-kortet förverkas och kan inte användas längre? Som ApkVenue förklarade ovan har mobila servicekort en begränsad aktiv period.

Naturligtvis kan den aktiva perioden förlängas om du köper och fyller på en viss kredit, vanligtvis från 7 dagar, 14 dagar, 1 månad, 3 månader, till och med upp till 1 år, beroende på det nominella beloppet för påfyllning .

Tja, om du inte fyller det med kredit kommer vanligtvis kortet eller SIM-kortet att gå in i en frist. Om du inte har fyllt i det med kreditperioden har mobiloperatören, i det här fallet Telkomsel, inget annat alternativ än inaktivera det.

Vad kännetecknar ett Telkomsel-kort som inte längre är aktivt? Här är de mest synliga tecknen.

 • Kan inte göra eller ta emot telefonsamtal.
 • Kan inte skicka och ta emot SMS.
 • Signalen går förlorad, vanligtvis kommer den att visas korsbild på operatörens signalikon.
 • simkort kan inte läsas av smarttelefonenheter visas vanligtvis ingen operatörssignalikon.

Ett dött nummerkort kommer säkert att göra det svårt för dig, särskilt om det är det ditt kontaktnummer är fortfarande lagrat på SIM-kortet de.

Så hur aktiverar du ett dött Simpati Tsel-kort? ApkVenue kommer att förklara hur kort nedan. Vänligen läs noga så att jag inte tar fel!

Hur man aktiverar det senaste Telkomsel-kortet 2021

Kan döda, inaktiva, brända eller blockerade Telkomsel AS Simpati startpaket fortfarande aktiveras igen? Svarar Jaka JA KAN. Det är bara det, hur man aktiverar det är olika beroende på orsaken till att kortet bränns eller dödas.

Naturligtvis, hur man aktiverar ett Telkomsel-kort som dog för att det inte var påfyllt på länge skulle skilja sig från hur man aktiverar ett dött Telkomsel-kort.

Hur aktiverar du sedan ett dött Telkomsel-kort? Följande är en guide för att aktivera Simpati Telkomsel SIM-kort som du kan följa.

1. Grace period mindre än 15 dagar

Fotokälla: Liputan 6

Ogrundade forskningsresultat vilket Jaka gjorde så länge ditt kort fortfarande är kvar in i avdragsfrist på mindre än 15 dagar, då kan ditt Telkomsel-kort fortfarande aktiveras igen.

Om det har gått mer än 15 dagar men det fortfarande inte ens är en månad efter respitperioden är möjligheten att antalet kan aktiveras mindre.

Men det fungerar fortfarande, förutsatt att du nämner den brådskande anledningen, gäng.

Om det har gått mer än en månad, aka förbi respitperioden, då ditt Telkomsel-kort kommer inte att kunna aktiveras igen eftersom det har raderats efter system, vill ha någon anledning. Gilla det eller inte, du måste köp ett nytt SIM-kort.

2. Kontakta Telkomsels callcenter

Fotokälla: cravings

Som ApkVenue sa ovan, om det visar sig att din Telkomsel-kortfrist fortfarande är mindre än 15 dagar, kan du göra hur du aktiverar ett dött Telkomsel-kort utan att gå till GraPARI.

För att göra detta kontaktar du först Telkomsel Call Center på numret 0807 1 811 811 eller det kan också vara på 188. Det här samtalet kostar dig 300 kr, så se till att du kontrollerar din Telkomsel-kredit, OK!

Senare kan du berätta ditt problem i detalj till kundtjänsten (CS) som betjänar det.

Vanligtvis CS Telkomsel kommer fortfarande att fråga dig att komma till GraPARI att ta hand om det personligen. Genom att ringa CS Telkomsel kan du dock meddela leverantören tidigt att ditt inaktiva nummer fortfarande används och kommer att aktiveras så snart som möjligt.

3. Gå till GraPARI Telkomsel

Fotokälla: Selular.ID

Precis som om du vill uppgradera eller ändra ditt Telkomsel-kort från 3G till 4G, måste du gå till GraPARI Telkomsel för att ta hand om ditt inaktiva nummerkort. Så det finns inget annat sätt att aktivera Simpati Tsel-kortet än att komma till GraPARI, gäng!

Vad behöver du ta med? Ta bara med ditt KTP och familjekort, med tanke på att leverantören vanligtvis matchar dina uppgifter eller registrerar den enligt myndighetens bestämmelser.

Du kan få den här tjänsten gratis, såvida du inte tvingas ta hand om ett nytt SIM-kort eftersom ditt gamla nummer har gått in i respitperioden genom att betala. 25 000,00 IDR.

Finns det något annat sätt?

ApkVenue hade också tid att hitta ett sätt att aktivera ett dött Telkomsel-kort med ett modem. Men efter Jakas forskning visade det sig på det här sättet fungerade inte, gäng.

Sammanfattningsvis är det enda sättet att spara ditt kort att kontakta Telkomsel-leverantören direkt. Det kan inte vara något annat sätt.

Därför påminner ApkVenue dig om att fortsätta att förlänga den aktiva perioden på ditt Telkomsel-kort. Du vill inte ha mycket besvär eftersom ditt nummer inte är aktivt och inte kan användas för att kommunicera?

Villkor för användning av Telkomsel-produkter

Varje telekomleverantör har verkligen sina egna villkor för sina kunder, inklusive Telkomsel.

Telkomsel har uppdaterat de allmänna villkoren för användare av sina tjänster som har varit i kraft sedan dess 1 oktober 2020 sedan vad du kan läsa genom att klicka den här länken.

När det gäller ett antal villkor som ApkVenue presenterar nedan, som sammanfattas från den officiella Telkomsel-webbplatsen.

Användarvillkor för Telkomsel-produkter

Baserat på informationen på den officiella webbplatsen för Telkomsel finns det flera punkter för användarkrav som måste följas när du använder Telkomsel-produkter.

 • Kunder är personer som är myndiga och kan ingå ett bindande avtal.
 • Kunder måste godkänna användarvillkoren och sekretesspolicyn.
 • Kunderna är fullt ansvariga för alla aktiviteter som utförs genom denna tjänst.
 • Kunder går med på att logga ut i slutet av varje applikationstjänstanvändningssession och meddela Telkomsel om det förekommer missbruk.
 • Kunder förstår och godkänner användningen av OTP-säkerhetsanläggningar.
 • Det är förbjudet för kunder att skapa eller använda verktyg för att manipulera tjänsten.
 • Telkomsel har befogenhet att vidta åtgärder mot alla misstänkta överträdelser som begås av kunder.

Användarvillkor för Telkomsels tjänster

Bortsett från användarkraven finns det också användarvillkor som fortfarande är inbördes relaterade och obligatoriska för varje kund att följa.

Här hittar du också svar angående Kan ett nummer som har bränts återaktiveras. Istället för att vara nyfiken är det bättre att omedelbart överväga de viktiga punkter som ApkVenue har sammanfattat nedan, gäng.

 • Nya användare av Telkomsel-produkter får ett startpaket i form av ett SIM-kort.
 • Telkomsel SIM-kort kan endast aktiveras i Indonesien så länge giltighetsperioden fortfarande är aktiv.
 • Förbetalt SIM-kort som har passerat giltighetsperioden, sedan SIM-kortet kan inte aktiveras och all kreditbalans går förlorad. Startpaketet kan inte returneras för att ersättas med ett nytt.
 • För att det aktiverade Telkomsel-kortet fortfarande ska kunna användas finns det två villkor som gäller; (i) Förbetalda användare måste fylla på / åtminstone använda kredit innan den aktiva perioden slutar; (ii) Efterbetalda användare måste betala månadsräkningar före förfall.
 • Användare som tappar sitt Telkomsel-kort kan omedelbart rapportera och byta ut sitt SIM-kort.
 • Det krävs administrativa eller andra kostnader i samband med byte av SIM-kort.
 • Telkomsel ansvarar inte för förlorad kredit på skadade eller förlorade Telkomsel-kort.

Det är Jakas förklaring av hur man aktiverar det senaste döda Telkomsel-kortet 2021.

ApkVenue påminner oss om att ovanstående riktlinjer kan förändras tillsammans med Telkomsels policy.

Så för att se till att du är bättre, prova bara några av sätten att aktivera det döda Telkomsel-kortet 2020 ovan. Lycka till!

Läs också artiklar om Telkomsel eller andra intressanta artiklar från Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found