7 filmer med temat att åka hem, får dig att sakna din familj och hemstad!

Eid är i sikte. En sak som kan göras för att liva upp det är att titta på film. Här är några filmer med temat att åka hem, matcha nyanserna i denna Eid!

Vem har verkligen saknat din hemstad?

För migranter är Eidsäsongen ofullständig om du inte har gått hem eller gått hem. Detta är naturligt, med tanke på att vår hemstad inte kommer att glömmas bort.

Alla typer av minnen finns, både glädje och sorg. Familj- och barndomsvänner möter också varandra för att släppa hemlängtan och skämt.

Tyvärr kanske vissa inte kan åka hem först i år av olika skäl. Från jobbet, ekonomiska förhållanden eller en sådan katastrof Covid-19-pandemin.

För att behandla din hemlängtan kommer Jaka att ge 7 filmer med temat att åka hem som kan ses när som helst, särskilt i detta Eid-ögonblick.

Är du nyfiken på filmens titel? Istället för att dröja kvar, låt oss ta en titt på följande recensioner!

Filmer med teman hemkomst

1. Last Train Home (2009)

Den här filmen, som släpptes 2009, berättar historien om en familj i Kina som är villig att flytta till en storstad för ett anständigt liv.

Medan de är i staden bor de ganska oroligt. Börjar från knappt tillräckligt med pengar för att bo i ett enkelt hus.

Tack vare att leva sparsamt och ekonomiskt, precis vid säsongen för det nya månåret, kan de gå hem och träffa barnet.

En av de bästa inspirationsfilmerna, detta lär publiken om ett liv som fortsätter att kämpa utan slut. I framtiden kommer det hårda arbetet som utförts att ge söta resultat.

2.3 Days Forever (2007)

Det visar sig att Indonesien också har en film med hemtema. En av dem är en film med titeln 3 dagar för evigt.

Denna film berättar historien om två bröder som är besvärliga med varandra. I berättelsen bestämmer de sig för att göra en lång resa från Jakarta till Jogja för hemkomst.

Under den resan kunde de bara öppna sig och lära känna varandra.

Filmen spelas Nicholas Saputra och Adinia Wirasti den lär vikten av ärlighet och öppenhet, även med bröder och systrar.

3. domaren (2014)

Filmen om nästa hemkomst har rätt Domaren. En av Rober Downey Jr.s bästa filmer. Detta berättar historien om ett barn som verkligen saknar sina föräldrar.

Hank Palmer, spelad av Robert Downey Jr. Det sägs att han reser ut ur staden och har ett okänt förhållande med sin far, Joseph Palmer (Robert Duvall).

Den här filmen, som släpptes 2014, lär ut många familjevärden. Hank insåg äntligen att hans far hade en mycket stor roll i honom fram till nu.

Till slut bestämde han sig för att åka hem för att umgås med sin far.

4. American Reunion (2012)

Vem vet inte amerikansk paj? Tja, den här filmen om tonårsbekanta har en uppföljare som heter American Reunion.

Släppt 2012, American Reunion berättar om en återförening som hålls av studentledare i deras hemstad.

Senare hittar du massor av scener som påminner dig om dina skoldagar. Med utgångspunkt från upptåg, fåniga scener, mobbning och så vidare.

Men kom ihåg! Den här filmen kan bara ses av er som är 18 år eller äldre, va!

5. Almanya: Välkommen till Tyskland (2011)

Filmen, som släpptes 2011, berättar historien om en liten turkisk familj som migrerar till Tyskland för att förbättra sitt öde.

Med tiden fick denna familj barn och blev en stor familj på tysk mark. En dag ville fadern presentera Turkiet för hela sin storfamilj, särskilt hans sonson.

Slutligen gjorde de den långa resan till Turkiet. Under denna resa upplever de många oväntade händelser som ytterligare stärker det emotionella bandet mellan familjemedlemmar.

Denna bästa familjefilm lär ut mycket starka kulturella värden och harmoni, lämplig att titta på under Eid-säsongen, antingen ensam eller tillsammans med familjen.

6. Eid Homecoming (2011)

Förutom filmen 3 dagar för alltid har Indonesien också en annan film med hemtittel med titeln Lebaran. Även om den har släppts sedan 2011 är den här filmen fortfarande relevant att titta på nu, gäng.

Denna film berättar historien om Gunadis kamp för att hitta ett jobb efter 3 års arbetslöshet i huvudstaden. Hans liv blev värre när hans far ber honom att återvända till sin hemstad för att gifta sig med Lestari som väntat på honom i tre år.

I en annan berättelse finns figuren av Martono, som är i ett stort dilemma eftersom hans fru bad honom fira Eid i sin hemstad, medan huvudprojektet är mycket frestande att arbeta med.

Den här filmen lär om det verkliga livet som är svårt och osäkert, men tack vare uthållighet och kontinuerligt arbete måste det finnas en perfekt lösning.

7. The Kite Runner (2007)

Islamiska Hollywood-filmer Detta berättar resan för två vänner som heter Amir och Hassan som löser in varandras tidigare synder.

Amir, som har blivit en väletablerad författare i Amerika, bad plötsligt Hassans far att återvända till Pakistan.

Genom en serie flashback-scener minns han om alla tidigare händelser med Hassan. I slutet av berättelsen hittar han olika överraskande fakta, varav en handlar om Hassans nuvarande öde.

Den här filmen lär ut många positiva religiösa värden, det är perfekt för dig att titta på denna Eid-säsong.

Det var 7 filmer med temat att åka hem, gäng. Så du saknar din hemstad mer, eller hur?

Ge din åsikt via kommentarfältet nedan. Vi ses i nästa Jaka-artikel!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Diptya.