skillnaden mellan pass och visum som du behöver veta

Pass och visum är två viktiga dokument som behövs om någon vill åka utomlands. Även om de är olika, visar det sig att det fortfarande finns många som tycker att dessa två filer är desamma eller inte vet skillnaden. Här berättar ApkVenue skillnaden mellan ett pass och ett visum.

Pass och visum är en serie dokument som krävs för dig som vill resa utomlands. Tyvärr finns det fortfarande många människor som inte vet skillnaden mellan dem, aka de tycker att de är desamma.

Den här gången kommer ApkVenue att försöka förklara skillnaden mellan pass och visum allt du behöver veta så att du inte längre misstas.

  • Online registrering av pass hackat, det finns upp till 72 tusen fiktiv data!
  • Innovationen i den oberoende passpaviljongen får Menkumham Award
  • Gör pass utan kö i Mandiri Passport Pavilion

Skillnaden mellan pass och visum du behöver veta

Pass och visum är två olika dokument eller filer. Ändå klassificeras båda som viktiga för er som vill resa utomlands. I stort sett är skillnaden mellan de två att ett pass är ett dokument som fungerar som en identitet, medan ett visum är en fil för att klargöra syften.

VISA ARTIKLAR

Vad är ett pass?

Pass är ett officiella handlingar som utfärdats av officiella organ land (invandring) som innehåller medborgarens identitet själv och är giltig för att resa mellan länder. Själva passet är i form av en bok och innehåller sidor inklusive ägarens identitet, ägarens signatur, annan information och en tom sida för utlandsresor på totalt 24 eller 48 enligt ägarens gjorda.

Fotokälla: Bokning

Kostnaden för att skapa ett pass är uppdelat i tre typer, nämligen 155 000 IDR för ett pass på 24 sidor, 355 000 IDR för ett pass på 48 sidor och 655 000 IDR för ett alias för e-pass elektroniskt pass. Giltigt i fem år från det att det skapades är själva passet ett dokument som du måste ha innan du ansöker om visum när du vill resa utomlands.

Speciellt för innehavare av e-pass behöver vissa länder inte längre visum om de vill besöka sitt land. Passregistrering måste göras på invandringskontoret i det område där författaren bor. För typen har passet nu sex (6) olika typer.

Apparverktyg LADDA NER

Vad är ett visum?

Till skillnad från ett pass är ett visum ett officiellt dokument som utfärdas av ett land genom en av dess representanter (ambassader) som innehåller tillstånd för utländska medborgare för att komma in i det berörda landets territorium. Till skillnad från pass som är giltiga i fem år har visum tidsfrister som anpassas till destinationslandet och användarens resebehov.

Foto med tillstånd av: Qatar Living

Själva visumet görs på ambassaden i det land du vill åka till. Genom att gå igenom en serie processer som att fylla i dokument till intervjuer kommer destinationslandets ambassad att avgöra om de ska bevilja visum till den sökande eller inte. Det finns många typer av visum själva, till och med upp till hundratals typer.

Detta är skillnaden mellan pass och visum

Vad är då skillnaden mellan ett pass och ett visum? Från beskrivningen ovan bör du åtminstone kunna förstå vad som är skillnaderna mellan de två. Även om båda statliga handlingar krävs för att en medborgare ska resa till ett annat land, är de två olika objekt eller objekt sett från olika aspekter.

Fotokälla: GP Translator

Med utgångspunkt från formulär, tillverkningsort, giltighetstid, typ och olika andra aspekter visar det att pass och visum är två olika dokument. I grund och botten, du kan göra ett pass utan visum. Tvärtom, du kan inte ansöka om visum utan pass först. Det godkända visumet kommer att läggas ut på en tom sida i passet.

Skillnadstabell över visum och pass

För enkelhetens skull, här är en tabell som innehåller skillnaderna mellan visum och pass som ApkVenue har sammanfattat för att göra det lättare för dig att förstå. Kontrollera tabellen nedan för att hitta skillnaderna mellan de två dokumenten lättare och enklare.

AspektPassVisa
TypSex (6) tipsHundratals tips
FormbokKlistermärke eller stämpel
TillverkningsvillkorKräver inte visumMåste ha ett pass
Order of CreationNummer 1 (första)Nummer 2 (efter passet)
Plats för tillverkningMigrationsverketAmbassad
Kosta155.000/355.000/655.000


(i rupiah; beroende på typ)

Det beror på destinationslandet
GiltighetsperiodFem (5) årDet beror på destinationslandet

Det är Jakas beskrivning av skillnaden mellan visum och pass vad du behöver veta och förstå väl. Nu kommer du inte längre att uppleva förvirring eller ens luras eftersom du inte vet skillnaden mellan de två. Så det är bäst att inte ignorera betydelsen av statliga dokument!

Läs också artiklar om Uppkopplad eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found