orsaker och hur man hanterar förlorad smartfren-signal

Gillar du irriterad för att din Smartfren-signal saknas? Det är bättre att se följande artikel om orsakerna och lösningarna för att övervinna den förlorade Smartfren-signalen

Smartfren är en av de ledande leverantörerna i Indonesien som erbjuder super billiga internetpaket och tjänster. Smartfreens billiga 4G-tjänst är ett spel för alla kvotfolk.

Erbjuder inte bara super billiga 4G-tjänster, Smartfren har också en mängd olika internetpaket som är vänliga för studenter och studenter.

Om du kör fort igen kan 4G Smartfren-nätverkshastigheten nå 40 - 50 Mbps, du vet, gäng. Tyvärr kan denna tjänst inte alltid åtnjutas.

Många klagar över att nätverket är långsamt, ibland till och med förlorad Smartfren-signal. Vilka är orsakerna och hur man kan övervinna dem? Kom igen, se nedan!

Orsak till förlorad Smartfren-signal

Innan Jaka går in i huvuddiskussionen vill jag först berätta några anledningen till att Smartfren-signalen går förlorad.

För att hitta den bästa lösningen för att hantera förlorade smartfren-signaler på Xiaomi eller vilken mobiltelefon som helst måste du självklart ta reda på orsaken först.

Egentligen finns det många faktorer som kan få din Smartfren-signal att försvinna, men följande fem skäl är de vanligaste.

1. Dålig signal

Den vanligaste anledningen till att din signal vandrar är platsen där du är, gäng. Anledningen är att signalstyrkan för varje leverantör är annorlunda.

Även om Smartfren har ett ganska omfattande nätverk är Smarfrens nätverk inte så brett som andra större leverantörer som Telkomsel, XL eller Indosat.

Inte alla regioner har bra Smartfren-nätverkstäckning. Du kan försöka flytta till en annan plats för att hitta en mer stabil Smartfren-signal.

2. Tänds

Det visar sig att mörkläggningen också påverkar din signalstyrka. När lamporna slocknar slocknar också tornleverantören eller BTS.

Detta gör att din mobiltelefon inte kan fånga signalen från närmaste BTS-torn och du måste hitta en anslutning till ett annat BTS-torn som inte påverkas av mörkläggning.

Förutom att Smartfren-signalen försvinner kan strömavbrott också göra ditt batteri mer slöseri eftersom din mobiltelefon kommer att arbeta hårt för att hitta en signal.

3. Dåligt väder

Dåligt väder kan också få din signal att försvinna. Speciellt om det regnar kraftigt tillsammans med skrämmande blixtar.

Som vi vet transporteras mobilnätverkstrafik på radiovågor. Riktningen för signalens väg kommer att spridas i alla riktningar på grund av regn och vind.

Stora vattenfall kan blockera radiovågor vid frekvenser som används av nätverket. Vinden kan också flytta kabel- eller sändarantennen i BTS-växlingen.

4. HP är skadad eller stöder inte 4G

Om vi ​​diskuterade externa orsaker tidigare är det dags att diskutera interna orsaker, gäng. Innan du använder Smartfren, se till att din mobiltelefon stöder 4G.

Inte bara det, du måste också se till att din mobiltelefon är inställd på 4G. En annan intern orsak är att din mobiltelefon är skadad.

En mobiltelefon som ofta fastnar i regnet eller stänker med vatten kommer snabbt att gå sönder. Speciellt om vattnet sipprar in i SIM-kortplatsen och orsakar rost.

Hur man kan övervinna förlorad Smartfren-signal

Nu, efter att du vet orsaken till att Smartfren-signalen går förlorad, kommer ApkVenue att förklara flera sätt att övervinna den förlorade GSM 4G Smartfren-signalen.

Anpassa följande lösning till den orsak du känner så den inte är överflödig och effektivare, gäng. Titta bara på det, låt oss gå!

1. Låsa HP-nätverket

Fotokälla: LesKompi

Som standard ändrar din mobiltelefon mobilnätverket automatiskt enligt vilket nätverk som är lättast att fånga.

Tja, om till exempel din GSM 4G Smartfren-signal går förlorad, borde du bara låsa nätverket, gäng. Detta gör din mobiltelefon mer fokuserad på att hitta bara ett nätverk och signalen kommer tillbaka igen.

Metoden är ganska lätt, verkligen! Här är stegen:

  • Steg 1: Öppen knappsats eller USSD-meny på din mobiltelefon med Smartfren-leverantören.

  • Steg 2: Skriv koden * # * # 4636 # * # * på knappsats. Vänta några ögonblick tills en ny sida visas

  • Steg 3: Välj vilken SIM-kortplats som är upptagen av Smartfren om din mobiltelefon har mer än 1 SIM-kortplats.

  • Steg 4: Ändra nätverkstyp till Endast LTE, vänta sedan några ögonblick. Kontrollera på dBM som är signalindikatorn. Ju högre du går, desto bättre blir ditt nätverk.

Om du fortfarande inte kan göra den här metoden, gör det manuellt genom att bara ställa in $ G. Du kan läsa hela metoden i artikeln nedan:

VISA ARTIKLAR

2. Smartfren / SIM Toolkit

Fotokälla: CaraRoot.com

Nästa sätt att hantera förlorade Smartfren-signaler är genom efter Smartfren / SIM Toolkit. För att använda den här metoden måste du öppna SIM-kortinställningarna på din mobiltelefon.

  • Steg 1: Öppna din mobiltelefon och sök sedan SIM Toolkit / Smartfren Toolkit på menyn. Välj ett alternativ efter inloggning Roaming.

  • Steg 2: välja Smartfren +. Ett meddelande visas för att starta om din mobiltelefon. välja OK.

  • Steg 3: När du har startat om mobiltelefonen, gå tillbaka till menyn SIM-verktygslådaoch välj sedan ett alternativ Roaming.

  • Steg 4: välja Smartfrenoch välj sedan OK när ett meddelande visas för att starta om mobiltelefonen igen.

3. Andra sätt

Om metoderna ovan inte kan lösa din förlorade Smartfren-signal kan du försöka justera dina APN-inställningar. APN kan påverka din anslutningshastighet.

Du kan också försöka flytta ditt Smartfren SIM-kort till en annan mobiltelefon. Om du kan på en annan mobiltelefon betyder det att den mobiltelefon som du tidigare använt är skadad eller inte kompatibel.

fortfarande inte? försök att ringa callcenter Smartfren att fråga om ditt signalförlustproblem, gäng.

Det var Jakas artikel om orsakerna och orsakerna till att Smartfren-signalen förlorades. Förhoppningsvis är artikeln ovan användbar för dig, gäng.

Vi ses igen vid ett annat tillfälle!

Läs också artiklar om Handledning eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found