el-token prislista pln

Förvirrad över att köpa en elkupong men vet inte priset? Koppla av, här är den mest kompletta och senaste prislistan för elektriska token för 2020!

Som det främsta mänskliga behovet i denna moderna tid måste användningen av el inkluderas i varje hushålls utgiftsplan. Genom att kontrollera elräkningarna regelbundet kan vi hantera kostnaderna noggrant.

Därför kommer den här gången att granska ApkVenue prislista för el-token utfärdades av den mest kompletta och nyaste PLN 2020.

Dessutom berättar ApkVenue dig hur du beräknar el kWh som verkligen hjälper dig att hantera månatliga utgifter. Kom igen, se följande recensioner!

Lista över billiga och mest kompletta priser på PLN-eltoken

Elektricitet är ett av de viktigaste behoven i dagens samhälle. Inte konstigt, du måste känna till de olika ins och outs, inklusive att veta PLN-kund-ID. Detta är mycket viktigt, gäng, kom ihåg att detta ID är det du använder när du gör nominella eltokenbetalningar.

Inte bara det, du måste veta information om listan över eltokenpriser per kWh. På det sättet kommer du att förstå priset på el-tokens och hur mycket el som kommer att erhållas från det köpta priset.

Utan att behöva dröja längre kommer ApkVenue att diskutera allt i den här artikeln. Håll ögonen öppna, gäng!

Komplett lista över PLN-eltokenpriser

Det finns 6 (sex) nominella tillhandahålls av PLN som priset på en eltoken som du kan köpa. Naturligtvis kan du bestämma det efter dina behov och användning varje månad.

Men vänta lite! Det belopp som anges när du gör ett köp är inte enbart det belopp du får för din el.

Bildaliasillustrationen nedan kan hjälpa dig att förklara att priset vi betalar för att köpa elpengar skiljer sig från Tokenvärde och Totala kWh eltoken som vi får senare.

Fotokälla: PLN

De sex nominella elpriserna som tillhandahålls ger verkligen ett annat symbolvärde och mängd el. I sin helhet kan du se följande tabell med den senaste och mest kompletta el-token-prislistan.

Tabellen nedan är (Obs: Tokenvärde och elektricitetsmängd i tabellen nedan är baserade på DKI Jakarta och dess omgivande områden med ett PPJ-värde på 3%)

Token PrisTokenvärde *Total el
IDR 2000017 000 IDR13,2 kWh
50 000 IDR47 000 IDR33,1 kWh
100 000 IDR97 000 IDR66,2 kWh
250 000 IDR244 000 IDR132,3 kWh
500 000 IDR494 000 IDR328,9 kWh
1 000 000 IDR994 000 IDR659,7 kWh

* Tokenvärde inkluderar inte en annan administrativ avgiftsrabatt på varje inköpsställe eller uttagsautomat.

Prislista för eltoken 2020

Sedan utplaceringen Covid-19 eller Corona-virus i Indonesien blir snabbare och expanderar dag för dag, påverkas hela samhällets ekonomi och drabbas också.

Därför tillhandahåller regeringen via ministeriet för energi och mineraltillgångar (ESDM) gratis elpoletter till cirka 24 miljoner kunder i 450 VA-klassen och 7 miljoner kunder på 900 VA (subventionerade). ges i 6 månader!

Denna kostnadsfria elkreditavgift kan också avnjutas för förbetalda och efterbetalda kunder. För fullständig information plus hur du får gratis el-token kan du läsa den i ApkVenues artikel det följande.

Bonus: Hur man beräknar el kWh

Efter att ha känt listan över eltokenpriser och känt mängden el (i kWh) som erhölls blev inte få nyfikna och ville veta den exakta mängden el som erhölls när man köpte en eltoken med ett visst nominellt värde.

Så här beräknar du den elektriska kWh med Prepaid Electric kWh Calculator. Så här gör du beräkningen med el-token-kalkylatorn!

Steg 1: När du har öppnat Prepaid Electric kWh Calculator är det första steget du bör ta att välja Tariff / effektklass. Välj den som är elgruppen i ditt hus.

Steg 2: Om så är fallet, fortsätt med att välja Elkupong Nominell som du köpte tidigare.

Steg 3: Gå slutligen in Procent av gatubelysningsskatt (PPJ) i enlighet med regionen, aka ditt hemvist. Då får du omedelbart antalet kWh el du får.

För att ta reda på procentandelen PPJ för det område där du bor, kolla tabellen som ApkVenue tillhandahåller nedan.

Procent av PPJTerritorium
PPJ 3%DKI Jakarta


Regency. ge sig på

PPJ 5%Denpasar


Sukabumi

PPJ 6%Bandung


Indramayu

PPJ 7%Fält
PPJ 8%Surabaya


Yogyakarta

PPJ 9%Banda Aceh


Karanganyar

PPJ 10%Gorontalo


Situbondo

Det är Jakas recension om den aktuella prislistan för eltoken Komplett tillsammans med hur du tar reda på värdet och kWh du får.

Nu vet du inte längre bara hur man köper och fyller i, men vet också redan fullständig information om de priser du betalar och vad du får.

Läs också artiklar om Pris eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.