4 sätt att öppna blockerade webbplatser enkelt

För närvarande blockeras många webbplatser av den indonesiska regeringen. Men om du vill komma åt den, följ de metoder som JalanTikus tillhandahåller.

Indonesien är ett av länderna med regler på Internet den strängaste i världen. Många listor över webbplatser som är offer för allvaret av dessa regler och i slutändan är oåtkomliga i Indonesien.

Det visar sig dock att det finns flera sätt att komma åt dessa blockerade webbplatser. Vill du veta hur? Detta är 4 sätt du kan använda om du vill komma åt blockerade webbplatser.

  • De 5 bästa utbildningsplatserna för Photoshop för 2018
  • Splashy Nikahsirri.com, det här är 5 webbplatser som visar sig vara desamma!
  • 7 webbplatser att titta på gratis och bästa filmer att ersätta för IndoXXI, senaste 2021!

Hur man öppnar blockerade webbplatser

1. Använd en VPN

VPN eller en förkortning av Virtual Private Network är en anslutning mellan ett nätverk och ett annat nätverk privat via internetnätverket. En VPN kan låta dig komma åt en blockerad webbplats från ditt hemnätverk.

Om du använder Android är vägen att gå till Inställningar> på Trådlöst och nätverk väljer du Mer> VPN. Tryck sedan på ikonen '+' i det övre högra hörnet och fyll sedan i fälten som visas nedan.

Namn: VPNGrais Typ: PPTP-serveradress: us1.vpnbook.com

Tja, exemplet ovan använder en amerikansk server, men det finns också flera andra servrar. Här är listan:

  • euro217.vpnbook.com (Europa)
  • euro 214.vpnbook.com (Europa)
  • us1.vpnbook.com (USA)
  • us2.vpnbook.com (USA)
  • ca1.vpnbook.com (Kanada)
  • de233.vpnbook.com (Tyskland)

2. Använda en proxywebbplats

En proxy är en server som låter dig ansluta och "lämna" ditt nätverk. Genom att använda en proxy när du surfar i cyberspace täcks din IP och datatrafik kommer att läsas som trafik från proxyservern.

Det finns många typer av proxyservrar för att öppna blockerade webbplatser, men de vanligaste och lättaste att använda är webbaserad proxy. Det finns många webbplatser som registrerar proxyservrar som du kan använda, en av dem proxy.org. När du har kommit in på webbplatsen väljer du en av de proxysidor som är tillgängliga på webben.

Om det redan är ange webbplatsens adress som du vill besöka i den angivna kolumnen, och webbplatsen du vill öppna omedelbart. Men kom ihåg, ändra alltid proxysidan du använder så att den inte är lätt känd och blockerad killar.

3. Ersätt URL med IP

Webbplatser som är blockerade blockeras ibland bara enligt URL du vet. Använda webbplatsens IP som blockerades, lyckades öppna i vissa fall. Hur hittar du sedan IP-adressen till en webbplats?

Sättet att öppna en blockerad webbplats med IP är genom Kommandotolken på din dator, förresten skriv CMD i sökfältet. Om det redan är öppet skriver du 'ping www.namawebsite.com' och tryck på Enter. Då kommer det visas IP från webbplatsen, kopiera och klistra i din webbläsare.

4. Ändra proxynätverket i webbläsaren

Du kan också ställa in en proxy i din Chrome-webbläsare för att komma åt blockerade webbplatser. Metoden är också väldigt lätt, kom in inställningar eller inställningar på Chrome och bläddra sedan ner tills du ser Förskott eller Visa avancerade inställningar.

c

Hitta sedan det Öppna proxyinställningar och ett nytt fönster visas med Internetegenskaper. Klick Anslutningaroch välj sedan LAN-inställningar, kryssa för alternativen 'Använd en proxy ...' och 'Bypass proxy ...'.

Tillbaka i Chrome, öppna den freeproxylist.net för att fylla i adress- och portfälten i fönstret LAN-inställningar tidigare. Hitta sedan en proxy som har god kvalitet, kopiera och klistra in IP och port i fönstret LAN-inställningar.

Tja, där är det 4 sätt att öppna blockerade webbplatser av internetleverantörer i Indonesien. Tänk på att även om JalanTikus tillhandahåller knep för att komma åt den, använd den här metoden på ett ansvarsfullt sätt killar!