5 farliga virus / skadlig kod som sprids via WhatsApp

Vem känner inte WhatsApp? Denna chattapplikation måste finnas på din smartphone, eller hur?

Vem känner inte WhatsApp? Ansökan chatt den här är definitivt på smartphone du, eller hur? Den enkla och problemfria användningen av WhatsApp gör det till en applikation chatt mest populära och används ofta av användare smartphone.

Tyvärr utnyttjar hackare WhatsApps popularitet för att sprida det virus eller skadlig kod vilket är mycket farligt. Vet du vilka virus / skadlig kod som sprids av hackare via applikationer chatt bär du varje dag? Tja, här kommer ApkVenue att berätta 5 farliga virus / skadlig programvara sprids via WhatsApp. Kolla in recensionerna, ja!

  • Hur man gör WhatsApp-fel med ett klick
  • Hur man vet vem som har sett vår Whatsapp-profil

5 farliga virus / skadlig kod sprids av hackare via WhatsApp

1. WhatsApp Gold

Som vi vet har WhatsApp en grön ikon. Har du någonsin trott att du vill ha WhatsApp med en guldikon? Tja, hackare försöker sprida ett farligt virus genom en inbjudan att ladda ner WhatsApp Gold. Användare får ett inbjudningsmeddelande tillsammans med länk för att ladda ner WhatsApp Gold sägs endast användas av kändisar och har ett antal funktioner som inte kan hittas på vanlig WhatsApp. När användare fastnar och får åtkomst länk givet, då är det då smartphone kommer att utsättas för skadlig kod och cyberattacker som leder till stöld av personuppgifter.

2. Skygofree

Skygofree är farlig skadlig kod som kan hacka och kika på WhatsApp-meddelanden och ta bilder med kameran smartphone utan användarens vetskap. Inte bara det, den här skadliga programvaran kan också spåra användarens plats och ljudinspelningar och infiltrera webbläsarhistoriken så att det är möjligt att knäcka lösenord och andra viktiga saker. Genom denna attack kan hackare ta reda på alla aktiviteter som användaren gör med smartphone. Naturligtvis är Skygofree väldigt farligt, speciellt om användare använder internetbank, finns det en stor möjlighet att hackare kan stjäla allt innehåll på användarkonton.

3. Organisatoriskt meddelande

Om du får kedjemeddelanden från vänner eller kontakter på WhatsApp tillsammans med öppna kommandot länk vissa, så det är bäst att ignorera eller bara radera meddelandet. En skadlig kod sprids av hackare genom kedjemeddelanden på uppdrag av vissa organisationer som påverkar användaren. Om användaren öppnar länken som skickas med meddelandet, då informationsstöld lagras på telefonen kommer att hända. Vanligtvis görs den här skadliga program liknar Microsoft Excel, Microsoft Word och PDF-format.

4. Ny färg för WhatsApp

Denna skadliga program sprids via WhatsApp-meddelanden som lovar nya WhatsApp-funktioner och färger för sina användare. För att kunna aktivera denna funktion måste användaren skicka tillbaka meddelandet till tio WhatsApp-kontakter eller 5 grupper.

Naturligtvis är detta bara ett hackarläge, för när användaren gör vad han får veta, slås det automatiskt på smartphoneolika applikationer kommer att installeras och uppkomsten av falska meddelanden som smartphone är i fara. Härifrån också smartphone Du kommer att fyllas med annonser som hackarna får tillfälliga ekonomiska fördelar när de klickas på smartphone användaren är i fara.

5. WhatsApp videosamtal

WhatsApp Video Calling-funktionen användes av hackare för att sprida virus med ett syfte stjäla användardata eller kontakter. Genom denna funktion sprider hackare falska meddelanden för att prova den nya WhatsApp-tjänsten och bifoga en länk för att ladda ner funktionen. Efter att funktionen har installerats visas en sida som en onlineundersökning som ber användarna att fylla i de begärda uppgifterna. Det är här stölden av användarens personuppgifter sker. Hackare kommer att dra nytta av dessa uppgifter för senare missbruk. Faren är igen om användaren också anger bankkontodata på den sidan då stöld av kontosaldo kunde inte längre undvikas.

Tja, där är han 5 farliga virus / skadlig programvara sprids via WhatsApp. Förhoppningsvis kan vi alltid vara försiktiga och säkra från hackare, gängs brott ...


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found