det här är skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars Android-smartphone

Vill du veta skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars Android-smartphones? Visst har du hört talas om detta, eller hur? Kom och se recensionerna!

I grund och botten består Android-smarttelefonen som du brukar använda av olika komponenter hårdvara som arbetar med varandra för att stödja användarnas aktiviteter. Bland dessa komponenter spelar vissa komponenter som processor, RAM och internminne en mycket viktig roll. När det gäller specifikationer kommer användare att prioritera dessa tre aspekter, särskilt processorn.

Vissa människor inser dock inte att det förutom processorns frekvensnivå finns andra aspekter som kan påverka prestandan hos en Android-smartphone, nämligen antalet bitar som ägs av själva Android-smarttelefonen, nämligen 32 bitar och 64 bitar. Vad är då skillnaden? Kolla in nästa Jaka-artikel, OK!

  • Detta är skillnaden mellan Windows 32bit och 64bit som du definitivt inte vet
  • Häftigt! Detta är Star Wars-karaktärernas död i 8-bitars video
  • Samling av coola Android HD-bakgrundsbilder med 8-bitarsformat

Skillnaden mellan 32 och 64 bitars Android-smartphones

Vissa undrar säkert vad menas med antalet bitar på Android-smarttelefonen? Vad är skillnaden mellan en Android-smartphone med 32 bitar och 64 bitar? Okej, om du vill veta, titta noga på ApkVens förklaring av 32- och 64-bitars Android-smartphones och deras skillnader.

1. En kort förklaring av biten på Android Smartphone-processorn

Tekniskt sett representerar bitar binärt siffersystem med baserna 1 och 0 som används som de minsta enheterna för lagring av digital data eller information. Lite kan bara lagras av en digital enhet, till exempel en Android-smartphone-processor. Antalet bitar som ägs eller lagras i processorn beskriver hur stor är kapaciteten ägd av register processorn.

Fotokälla: Foto: virtantiq.com

Vad är ett register? Register är av något slag plats för datalagring som finns på din Android-smartphone-processor och används för att lagra information. Så i princip antalet bitar på processorn mycket påverkande förmågan hos din Android-smartphone att bearbeta och lagra data.

VISA ARTIKLAR

2. Skillnad mellan 32-bitars och 64-bitars Android-smartphones

  • Processorsidan

Som ApkVenue förklarade i den första punkten används registret av processorn för att lagra data. Ju mer utrymme att lagra data då mer och mer data som du kan spara och blir mjukare också dataflödet körs. Så fungerar processorregistret på din Android-smartphone.

Fotokälla: Foto: farnet.ir

32-bitars Android-smartphone-processor kan lagra data cirka 4 miljarder data, medan en 64-bitars Android-smartphone-processor kan lagras data så mycket som 18 miljarder miljarder. Med andra ord, en 64-bitars Android-smartphone kan lagra mycket mer data data jämfört med en 32-bitars Android-smartphone.

Vänta, 18 miljarder miljarder? Fel skrivande? Naturligtvis inte, för 64-bitarsprocessorn har lagringskapacitet väldigt långt borta kontra 32-bitars processorer. Under tiden för problem med databehandlingshastighet kan 64-bitars Android-smartphones bearbeta data snabbare eftersom det kan bearbetar beräkningsvärde på en gång med mycket mer än en 32-bitars Android-smartphone.

Fotokälla: Foto: androidguys.com

Till exempel, om din Android-smartphone-processor kommer att bearbeta ett beräkningsvärde på 256, med en 32-bitars Android-smartphone, kräver processorn 8 varv process för att slutföra beräkningsvärdet 256. Medan Android-smarttelefonen är 64 bitar tar bara 4 varv endast processen.

  • RAM-sida och Android-applikationer

När man diskuterar förhållandet mellan 32-bitarsvärden och 64-bitarsvärden till RAM på din smartphone är det första svaret en 64-bitars Android-smartphone kan använda mer RAM jämfört med en 32-bitars Android-smartphone. När du använder Android-applikationer från Play Butik och Android-applikationer från utanför Play Store, naturligtvis, dessa applikationer kräver RAM-prestanda för. Så det är här 32-bitars och 64-bitars värden spelar in.

Fotokälla: Foto: theregister.co.uk

Om du har en 32-bitars Android-smartphone är det applikationen kan bara använda så mycket RAM maximalt 4 GB, medan 64-bitars Android-smartphones kan dra nytta av maximalt RAM-minne på 8 GB. Ju mer RAM-kapacitet som kan användas, kommer naturligtvis också din Android-smarttelefons ökning. Till exempel när du spelar ett Android-spel kommer RAM-kapacitet att påverka spelets prestanda kraftigt.

Fotokälla: Foto: mobitsilutions.com

Kanske kommer några av er att säga att Android-smartphones redan nu ingen har nått 8 GB RAM än? Okej, men kom ihåg, teknik utvecklas alltid och utesluter inte de närmaste 5 åren detta kan hända. Faktum är att vi kanske enkelt kan lägga till RAM i Android.

Inte bara det, vad händer om senare kraven för Android-applikationer i Play Store och från Play Store kräver mycket RAM? Tja, kanske ytterligare 5-10 år. Vad som är säkert är att när det gäller RAM och Android-prestanda, kan det inte förnekas att Android-smarttelefonen är 64 bitar mycket bättre.

3. Hur man hittar 32-bitars eller 64-bitars Android-smartphone

Efter att ha känt skillnaderna mellan 32- och 64-bitars Android-smartphones är det naturligtvis vad du behöver göra nästa är att kontrollera om din Android-smartphone är klassificeras som 32-bitars eller 64-bitars typer. För att ta reda på detta har ApkVenue en applikation som kan kontrollera om din smartphone är en 32-bitars eller 64-bitars typ. Namnet på denna applikation är AnTuTu Benchmark.

  • Först och främst måste du ladda ner applikationen först AnTuTu-riktmärke nedan och installera omedelbart på din Android-smartphone.

Fotokälla: Foto: AnTuTu riktmärke

Appar Produktivitet AnTuTu LADDA NER
  • När installationen är klar öppnar du applikationen och för att se om din Android-smartphone är 32 bitar eller 64 bitar, pekar du bara på den till anmälningssektionen.

  • I det här avsnittet kan du se information om smarttelefontyp Din Android, inklusive 32 eller 64 bitar. Inte bara det, du kan också se processormodellen inbäddad i din smartphone tillsammans med din processorfrekvens.

Fotokälla: Foto: AnTuTu riktmärke

Tja, det är definitionen och skillnaden mellan 32- och 64-bitars Android-smartphones. Förhoppningsvis är denna information från ApkVenue användbar! Så, vilken föredrar du? Snälla du dela med sig ditt val i kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found