4 typer av arbetskraft bpjs

BPJS Ketenagakerjaan är uppdelad i fyra typer, nämligen JHT, JKK, JKM och JP.

För dem som redan är anställda dras säkerligen varje månad deras lön till att betala för BPJS Ketenagakerjaan, rätt?

Gillar att vara nyfiken Nej Vilka "privilegier" får du faktiskt genom att regelbundet betala BPJS Ketenagakerjaan-bidrag varje månad?

Faktiskt Det finns fyra typer av BPJS Ketenagakerjaan som du får när du är registrerad som BPJS Ketenagakerjaan-deltagare.

Är du nyfiken på vilka anläggningar du kan få genom att vara registrerad som BPJS Ketenagakerjaan-deltagare? Följande är diskussionen.

  • 3 enklaste sätten att betala BPJS
  • 3 enkla sätt att kontrollera BPJS Corporate Health Bills, senaste 2021!
  • 4 enkla sätt att kontrollera BPJS Health 2021-räkningar, bara ett klick!

4 typer av BPJS Ketenagakerjaan

Vad är egentligen BPJS Ketenagakerjaan? BPJS Ketenagakerjaan regleras i lag nr 40 från 2004 om det nationella socialförsäkringssystemet.

Tidigare fick BPJS Ketenagakerjaan namnet PT Jamsostek. Men sedan 1 januari 2014 har namnet ändrats till BPJS Ketenagakerjaan.

Förutom det viktigaste, varje företag är skyldigt att registrera alla sina anställda som har arbetat i cirka sex månader för att gå med i detta program.

Så, vilka är de fyra typerna av BPJS Ketenagakerjaan? Här är diskussionen:

1. Åldersäkerhetsprogram (JHT)

JHT syftar till att säkerställa att arbetstagarna inte upplever ekonomiska svårigheter. Speciellt när JHT-deltagarna har gått in i sin ålderdom.

Vital Records

  • JHT kan betalas ut med 10% eller 30% om du fortfarande är aktiv som arbetare och har en total arbetstid på 10 år.

  • JHT kan betalas ut med 100% om pekeras status inte längre är aktiv, antingen för att de har avskedats eller avgått, med början 1 månad efter att medlemskapets status är inaktiv.

  • Bidraget är 5,7% av lönen (3,7% betalas av företaget / arbetsgivaren och 2% betalas av arbetstagaren)

2. Säkerhetsprogram för arbetsolycka (JKK)

JKK-deltagare får total skyddsförmåner i form av medicinska kostnader och ersättning vid en olycka i arbetsmiljön, sjukdom på grund av arbetsmiljön eller permanent funktionshinder på grund av arbetsolyckor.

Exempel: D en reporter, när han ville ha täckning någonstans, hade han en olycka. D har D rätt att få kontant ersättning från JKK.

Vital Records

  • JKK att täcka intensivvård (ICU / UGD), diagnostiskt stöd, specialtjänster, medicintekniska produkter och implantat, läkartjänster, kirurgi, blodtransfusioner och medicinsk rehabilitering inklusive utbyte av verktyg (ortoser), ersättningsverktyg (protes) och proteser.

  • JKK kommer också att erbjuda utbildningsstipendier för JKK-deltagande barn som dör / är helt funktionshindrade på grund av olyckor eller sjukdomar på grund av arbete, uppgående till 12 000 000 IDR.

  • Beloppet för bidrag från JKK för deltagande löntagare:

    För den lägsta risknivån är JKK-avgiftsbeloppet 0,24% av månadslönen. För den låga risknivån är JKK-avgiftsbeloppet 0,54% av månadslönen. För medelrisknivån är JKK-avgiftsbeloppet 0,89% av månadslön. hög risknivå är JKK-avgiften 1,27% av månadslönen. För en mycket hög risknivå är JKK-avgiften 0,74% av månadslönen

3. Dödsförsäkringsprogram (JKM)

JKM-förmåner kommer att ges till arvtagarna till BPJS Ketenagakerjaan-deltagare, när deltagaren dör som inte beror på en arbetsolycka eller arbetssjukdom.

Villkoret är att deltagaren fortfarande har en aktiv arbetsstatus eller inte har nått pensionsåldern (56 år).

Vital Records

  • JKM-kompensationen är i form av kontant ersättning och begravningskostnader.

  • Kontant ersättning på Rp. 16 200 000 och periodisk ersättning på Rp. 200 000, eller Rp. 4 800 000, betalas på en gång.

  • Deltagare som har betalat BPJS Ketenagakerjaan-bidrag i minst fem år kommer att få en begravningsavgift på 3 000 000 IDR och ett pedagogiskt stipendium för sina barn på 12 000 000 IDR.

4. Pension Security Program (JP)

JP: s mål är att garantera ett mer anständigt liv för BPJS Ketenagakerjaan-deltagare när de har gått in i sin pensionsperiod, nämligen vid 56 års ålder.

Vital Records

  • Avgiften är 3% (2% betalas av företaget / arbetsgivaren och 1% betalas av arbetstagaren)

  • Medlen kommer att ges varje månad till BPJS Ketenagakerjaan-deltagare så länge de fortfarande lever efter 56 års ålder.

  • Det kan erhållas när du är en aktiv deltagare och betalar BPJS Ketenagakerjaan-bidrag i minst 15 år.

Således Jakas diskussion om fyra typer av BPJS Ketenagakerjaan som du borde veta.

Förhoppningsvis kan denna information hjälpa de av er som fortfarande är förvirrade om de olika BPJS Ketenagakerjaan.

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om BPJS of Employment eller andra intressanta artiklar från Naufal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found