använder ofta men vet inte skillnaden. doc och docx i Microsoft Word?

Många människor har inte märkt skillnaden mellan DOC och DOCX i Microsoft Word. Här är en förklaring till skillnaderna mellan de två.

Microsoft Word är en av de mest populära programvarorna för ordbehandling idag. Oavsett om Windows-, MAC- eller Linux-användare känner till Microsoft Word-programvaran.

Ändå visste du att Microsoft Word-filer finns i två olika format, nämligen DOC och DOCX? Några av er kanske har undrat vad som är skillnaden mellan DOC och DOCX i Microsoft Word.

För att svara på den här frågan kommer den här gången JalanTikus att förklara skillnaderna mellan DOC- och DOCX-filtillägg i Microsoft Word.

  • Se upp! Öppna bara Microsoft Word på Windows, du kan bli hackad!
  • Olika sätt att konvertera PDF till Word från din favoritgadget, så enkelt!
  • 66 Must-Know Microsoft Word-genvägar för att göra dig smartare

Skillnad mellan DOC och DOCX i Microsoft Word

DOC

I början av sitt utseende för cirka 30 år sedan använde Microsoft DOC-formatet för sitt filtillägg. Under flera år var Word det enda programmet som kunde öppna filer med DOC-tillägg.

Innan du gick in på 2000-talet fanns det konkurrenter som kunde öppna DOC-filer, men inte alla format och inställningar kunde fungera i andra program än Word.

In i 2008 släppte Microsoft den senaste uppdateringen för DOC-filer så att de kan användas i andra ordbehandlingsprogram. Efter 2008 började en mängd ordbehandlingsprogramvara kunna öppna och redigera DOC-filer, även om de inte var optimala.

DOCX

Under påtryckningar från konkurrenterna som började skapa Open Source-versionen av Office, nämligen Open Office med tillägget Open Document Format (ODF). Microsoft har äntligen gjort filändelser mer öppna för ordbehandling. Förlängningen är DOCX.

Inte bara har Word-tillägget ändrats, Microsoft har också ändrat XLSX-tillägget för kalkylark (Excel) och PPTX för presentationer (PowerPoint).

En ny standard skapades under namnet "Office Open XML". Formatet är baserat på Extensible Markup Language vilket är bättre än formatet binärbaserad. Office Open XML har olika fördelar, till exempel mindre filstorlek, mindre korruption, bättre bildkomprimering etc.

Microsoft själv har officiellt använt DOCX-tillägget i 2007 Office-serien och det fortsätter till nästa Office-serie.

VISA ARTIKLAR

Vilket är bättre att ha på sig?

Om du är en av de personer som ofta använder Word eller annan programvara från Microsoft fram till nu. DOCX-tillägget är ett tillägg som du måste använda.

Det beror på att denna förlängning kan öppnas och redigeras med en mängd olika programvaror än Word. Dessutom är filstorleken också relativt liten jämfört med DOC.

Det är skillnaden mellan DOC och DOCX i Microsoft Word-filer. Om du fortfarande är förvirrad kan du fråga i kommentarfältet.

Se också till att du läser relaterade artiklar Microsoft eller annat intressant skrivande från Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found