förklaring cpu cache, snabbare ram än ddr5!

Känner du det minnet? Minnet är CPU-cache, där, som namnet antyder, lagras dessa data på processorn. Vill du veta mer information om CPU-cacheförklaringen? Kom och se helt!

När du pratar om minne på en PC eller bärbar dator, kommer du säkert att omedelbart hänvisa till RAM eller hårddisk eller SSD. I själva verket, förutom detta, finns det ett minne som till och med är det snabbaste av alla.

Känner du det minnet? Minnet är CPU-cache, där, som namnet antyder, lagras dessa data på processorn. Vill du veta mer information om CPU-cacheförklaringen? Kom och se helt!

  • Här är fyra fördelar med DDR5 RAM, nummer 3 den coolaste!
  • Detta är skillnaden mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer
  • Inledande Kabylake avslöjar Intel Indonesien skillnaden med Skylake

Funktion och förklaring av CPU-cache i processor

Fotokälla: Bild: Lär IKT

Rapporteras av en egen video Techquickie. Antingen hårddisken eller SSD eller RAM, faktiskt ger konceptet båda data för processorn att bearbeta. Men moderna processorer som nu har uppenbarligen inte optimal prestanda eftersom de ofta väntar på data från RAM eller hårddisk eller SSD.

Av denna anledning finns det en sådan sak CPU-cache. Konceptet fungerar som RAM, det är bara att CPU-cachen är mycket snabbare och till och med överstiger DDR5. Själva CPU-cachen är i allmänhet uppdelad i tre nivåer. Nämligen L1-cache, L2-cache och L3-cache. L1-cache är snabbare än L2-cache, L2-cache är snabbare än L3-cache. Medan kapaciteten är stor är det motsatta.

Enkelt diagram: Hastighet L1> L2> L3, Kapacitet L1<><>

Fotokälla: Bild: APH Networks

CPU-cache kan fungera mycket snabbt på grund av dess olika karaktär DRAM (dynamiskt RAM). Denna CPU-cache kan också anropas SRAM (statiskt RAM), där den inte behöver uppdateras när data sparas. Men eftersom CPU-cachen är mycket liten, lagras endast vissa data här. Resten, data lagras i RAM och hårddisk.

Hur stort inflytande har då denna CPU-cache på prestanda som FPS i spel och andra? Det beror på typ av ansökan, men i allmänhet kommer du att känna det övergripande prestandaförbättring. Eftersom det är ganska svårt att jämföra skillnaderna mellan CPU-cache, med tanke på att CPU-cache är en enda processor.

Video lanserad

VISA ARTIKLAR

Om du tittar på förklaringen ovan kan man dra slutsatsen att vi hittills har använt RAM som är ännu snabbare än DDR5. Trodde du inte? Åh ja, dela din åsikt!

Se också till att du läser relaterade artiklar Processor eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found