7 av de bästa filmerna med basket-tema genom tiderna, det finns en Kobe Bryant-film!

Kobe Bryants och andra offrets dödsfall i olyckan har lämnat djup sorg för basketfans. Här är rekommendationer för de bästa basketfilmerna genom tiderna.

Basketboll är en sport som inte får tillräckligt med uppskattning i Indonesien. Tvärtom är den här sportens popularitet mycket hög Amerikas förenta stateroch våra grannländer, Filippinerna.

Massor av ikoniska idrottare har kommit från denna sport. Med början från Michael Jordan, Patrick Ewing, Allen Iverson, fram tills Kobe Bryant som nyligen dog.

Det finns många inspirerande och vackra historier som du kan fånga från basket. Dessa berättelser hälls igenom de bästa basketfilmerna som ApkVenue kommer att diskutera om ett ögonblick.

7 bästa basketfilmer genom tiderna

Sportfilmer är inte en genre som efterfrågas bland filmälskare. Men det betyder inte sportfilmer, särskilt basket har inte värde.

Faktum är att det finns många basketbollsfilmer som har kommit in i raden av de bästa filmerna genom tiderna. I själva verket har vissa till och med vunnit en Oscar, gäng.

Istället för att du spelar otåligt är det bättre att bara fortsätta med det, låt oss kolla in ApkVenues följande artikel!

1.He Got Game (1998)

Han fick spel är en basketfilm som känns väldigt naturlig. Den berättande stilen för den här filmen får det att verka som om han fick spel är verklighet.

Berätta en historia om Jesus Shuttlesworth, en basketbollsutövare som spelas av en NBA-basketidrottsman Ray Allenoch Jake (Denzel Washington), hans far som är dömd.

Jake ges en vecka på att övertyga Jesus om att delta i alma mater-campus för statsguvernören där hans far sitter i fängelse i ett försök att minska sin tid.

Jesu kärlek till basket kom från Jake som var en professionell spelare. Men Jakes ansträngningar är inte enkla på grund av deras tuffa relation.

2.Over The Rim (1994)

Ovanför kanten berättar historien om huvudpersonen som heter Kyle Lee, en ung potentiell amatörbasketspelare med en ljus framtid.

På grund av sina prestationer i basket var Kyle berättigad till stipendium vid Georgetown University. Tyvärr var han under press från sin miljö.

Miljö Harlem som är fattig och full av brott, gör Kyle förvirrad mellan att välja den sport han älskar eller att gå med som en gangster.

Kyle karaktär med tidigare NBA-idrottare, Duane Martin. Under tiden utnämndes en medlem av Harlem-gänget Birdie spelas av en rappare Tupac Shakur.

3. Blue Chips (1994)

Dessutom finns det en basketfilm med titeln Blåa chips som släpptes 1994 då. Den här filmen lyckas visa de goda och dåliga sidorna av den amerikanska basketbollligan (NCAA).

Berättar historien om en basketklubba för tränare som heter Pete Bell och hatar olagliga aktiviteter för agenter / givare som springer bakom kulisserna.

Hans integritet testas när han ställs inför svåra val, är ståndaktig i sin hållning eller är villig att göra vad som helst för pengarna.

Den här filmen spelar tidigare NBA-basketidrottare Shaquille O'Neal och Penny Hardaway som vid den tiden fortfarande var studentbasketidrottsman.

4. Hoop Dreams (1994)

Hoop Dreams är en dokumentärfilm om två tonåringar i en förort i Chicago som heter Arthur Agee och William Gates som strävar efter att komma in i en professionell basketvärld.

Skillnaden är att Arthur är son till en rik person som går i dyra skolor, medan William är son till en fattig familj vars familj är trasig.

Denna dokumentär kan mycket väl skildra social ojämlikhet och bevisa det privilegierad gör det lättare för någon att nå sina drömmar.

5. Space Jam (1996)

Om du är ett fan av NBA-basketlegenden Michael Jordan, det är omöjligt om du aldrig har sett en film Space Jam.

Den här filmen är ganska unik eftersom den kombinerar live actionfilmer med tecknade serier Looney Tunes. Förutom Jordanien finns det många basketidrottare som är medlemmar i rollerna i den här filmen.

Enligt uppgift kommer den här filmen att bli en uppföljare de närmaste åren med Lebron James som huvudpersonen. Wow, Jaka kan inte vänta, gäng!

6.Hoosiers (1986)

Filma Hoosiers är ett exempel på en sportfilm som bevisar att samarbete och hårt arbete kan slå alla odds.

Berättar historien om ett gymnasiet basketlag i en liten stad i Indiana som strävar efter att vinna titeln på Indiana State Basketball Tournament.

De som först blev förringade lyckades bryta publiken genom att arbeta hårt. Om du är avskräckt kan den här filmen ge motivation att komma tillbaka,

7. Kära basket (2017)

Den sista filmen enligt Jaka är den mest speciella. Den här filmen har ingen historia, till och med varaktigheten är bara runt 6 minuter.

Kära basket är en kort animerad film skriven och berättad av den avlidne Kobe Bryant. Filmen är baserad på ett brev som Kobe skrev för Spelarens tribun den 29 november 2015.

Brevet skrivet av Kobe berättar om hur mycket Kobe älskar basket och meddelar sin pensionering från professionell basket.

Denna film lyckades göra Kobe till en av de idrottare som vann den mest prestigefyllda pokalen i filmvärlden, nämligen Oscar.

Vila i fred, Kobe. Ditt arv lever vidare.

Det var Jakas artikel om de 7 bästa filmerna med basket-tema genom tiderna. Egentligen finns det många andra bra basketfilmer, men Jaka kan skriva dem alla.

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår i form av kommentarer i den tillgängliga kolumnen, gäng.

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found