oskiljbart, detta är skillnaden mellan wi-fi och hotspot!

Du måste känna till termerna WiFi och hotspot, eller hur? Men visste du att WiFi och Hotspot är olika? Saken är att det finns många som tycker att båda är desamma.

Som en tusenårsgeneration får ditt liv aldrig skiljas från tekniken vars namn är WiFi och Hot spot rätt? Ja, du vet, båda dessa är de mest effektiva genvägarna när datakvoten för internet börjar ta slut. Speciellt om tillgången är gratis.

Så, som en användare som ofta sparas av dem båda, visste du att WiFi och Hotspot är olika? Saken är att det finns många som tycker att båda är desamma.

  • Gör inte dessa 5 farliga saker när du använder gratis WiFi
  • 15 enklaste sätten att stärka WiFi-signalen, strömma smidigt Jaya!
  • Hur man hackar WiFi-lösenord med en Android-smartphone

Skillnad mellan WiFi och hotspot

Bara för att försöka förstå, uppstår denna misstolkning på grund av det Hotspot-område. Vilket i detta hotspotområde kan vi enkelt få WiFi-åtkomst. Men här är skillnaderna mellan WiFi och Hotspot:

WiFi är vågen

WiFi (Wireless Fidelity) det står "Wai-Fai", inte "Wai-Fi". WiFi är en teknik som använder elektronisk utrustning för att utbyta data med hjälp av radiovågor eller trådlös över ett nätverk.

Det överförs också data inklusive höghastighetsinternetanslutning. Tja, denna WiFi är en våg som genereras vid en viss frekvens av en enhet vid åtkomstpunkten (hotspot).

Hotspot är sändaren

Jag nämnde det tidigare. Hotspots är åtkomstpunkter som genererar WiFi-vågor. Så när det kallas ett Hotspot-område, så får du ett WiFi-nätverk i det området.

Denna information förstärks också av internetdelningsfunktionen på smarttelefonen. Vilket på vissa smartphones kallas denna internetdelningsfunktion en Hotspot.

Så, tryck inte igen, ja, skillnaden mellan WiFi och Hotspot. Även om de är olika kan de inte separeras eftersom de är relaterade till varandra.