5 sätt att använda en gamepad på Android, du kan använda en ps4-pinne!

Vill du spela spel på Android med en fysisk kontroller? Du kan, här ansluter du olika spelkontroller till din Android-telefon!

Gillar du att spela spel på din Android-telefon? Men matchar inte virtuella nycklar?

Android-mobiltelefoner används nu allmänt som en enhet för att spela spel. Inte konstigt varför många tillverkare utvecklar HP-spel.

Men när du spelar spel på din mobiltelefon måste du använda virtuella knappar. Inte alla gillar den här typen av knappar, kanske är du en av dem.

Oroa dig inte, du kan använda en spelkontroll på Android. Kom igen, se den fullständiga metoden nedan!

Hur man använder spelkontroll på Android

Spelkontroll eller gamepad är en enhet som används för att kontrollera karaktärer eller objekt i spelet. Dessa enheter har mycket olika typer.

Du kan hitta spelkontroller med enkla knappar till multifunktionella kontroller som Nintendo Switch. Varje spelkonsol har sin egen kontroller.

Tekniken som används är annorlunda och anpassad till behovet av att spela på konsolen. Anslutningen är ännu mer sofistikerad med intressanta funktioner.

Tja, det visar sig att den här spelkontrollen också kan användas för Android-telefoner. Så att det blir lättare för dig att spela RPG eller äventyrsspel.

Metoden är ganska enkel, du kan se hela metoden nedan beroende på styrenheten du använder:

1. Använda en USB-kontroller

Först är att använda spelkontroll med en Micro USB-kabel. Denna kontroller är den vanligaste och du kan använda den för olika enheter.

Du kan köpa den här styrenheten till ett mycket överkomligt pris. Ändå kommer du fortfarande att störas av kablar som måste anslutas till din mobiltelefon.

Tyvärr tillhandahåller de flesta av dessa styrenheter inte USB eller USB OTG-omvandlare i inköpslådan. Så du måste köpa en OTG som matchar din mobiltelefons anslutningsport.

2. Använda en Bluetooth-kontroller

Nästa är spelkontroll med Bluetooth-funktion som kan anslutas till spelanordningar trådlöst. Denna typ av styrenhet är mycket mer praktisk än konventionella styrenheter.

Det är väldigt enkelt att ansluta en Bluetooth-kontroller till din Android-telefon. Precis som att ansluta en mobiltelefon eller högtalare med Bluetooth, nämligen att göra parning.

Metoden för ihopparning är också väldigt lätt, du måste bara ange Bluetooth-inställningarna på din mobiltelefon och sedan söka enhet det senaste. Du behöver bara klicka på din kontrollenhet och starta parningsprocessen.

Därefter ansluts styrenheten automatiskt och du kan använda den omedelbart.

3. Använda Xbox One-kontrollen

Nästa är att ansluta Xbox One-kontroller till HP. Denna kontroller har alltid varit en av favoritkontrollerna att använda för att spela spel, vare sig på Android eller PC.

Att ansluta är ganska enkelt och liknar en Bluetooth-kontroller. Du måste dock ställa in din Xbox One-kontroller först.

Se till att din handkontroll inte är ansluten till Xbox One-konsolen, du kan inte ansluta din mobiltelefon om kontrollenheten fortfarande är ansluten till konsolen.

För att börja ansluta slår du på Bluetooth på din mobiltelefon och ser till att den är synlig. Sedan, håll ned Sync-knappen på din Xbox One-kontroller.

Din mobiltelefon kommer att upptäcka styrenheten och du behöver bara göra ihopparningen. Du borde veta, bara de senaste Xbox One-kontrollerna har Bluetooth-funktioner.

4. Använda PlayStation 4-kontrollenheten

Precis som andra styrenheter som använder Bluetooth-funktionen, PlayStation 4-spelkontroll Du kan också ansluta till din mobiltelefon genom att helt enkelt para ihop enheten.

Playstation 4 använder alltid en handkontroll med Bluetooth-teknik så att du kan använda vilken version som helst för att ansluta till din mobiltelefon.

Sättet att aktivera parning på din PS4-kontroller är av håll ner PlayStation- och Share-knapparna samtidigt tills den blå lampan blinkar på toppen av styrenheten.

Du behöver bara göra ihopparningen och du kan omedelbart använda den för att spela spel.

5. Använda Nintendo Switch Joy-Con Controller

Sista är att använda Joy-Con eller Nintendo Switch-kontroller på din mobiltelefon, nämligen med hjälp av Bluetooth. Du kan använda både Joy-Con eller en av dem.

För att ställa in din Joy-Con för parning, tryck på Sync-knappen på sidan av kontrollenheten tills LED-lampan blinkar. Därefter kan du para i din mobiltelefon.

Dessutom kan du ansluta Joy-Con till din mobiltelefon med en adapter kopplad till USB OTG.

Adaptrarna som du kan använda är Mayflash Magic NSDu hittar dessa tillbehör i onlinebutiker för 450 tusen rupier.

Tyvärr använder denna adapter endast en Micro USB-port och du måste konvertera den till din mobiltelefonporttyp med USB OTG.

Så här använder du en spelkontroll på Android, med detta kan du spela mer exakt och inte distraheras av virtuella knappar.

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Spelkontroll eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi