skillnaden mellan jpg och jpeg, liknande men inte densamma?

Är du ofta förvirrad över skillnaden mellan JPG och JPEG? Koppla av, ApkVenue har svaret här. Här är skillnaderna mellan JPG och JPEG!

För de av er som är i fotograferingsvärlden eller är vana vid att redigera estetiska foton, antingen med den bästa fotoredigeringsprogramvaran eller applikationen, måste ni känna till bildformat. JPG och JPEG.

Det måste ha dykt upp i ditt sinne, vad är skillnaden mellan JPG och JPEG? Vid första anblicken är namnet detsamma, men är det verkligen detsamma? Eller visar det sig att dessa två filformat skiljer sig från varandra?

För de av er som fortfarande är förvirrade kommer ApkVenue att diskutera det vidare nedan. Garanterat kommer all din nyfikenhet att försvinna efter att ha läst Jakas diskussion nedan!

Skillnad mellan JPG och JPEG, samma eller annorlunda?

Av det stora utbudet av bildformat är JPG och JPEG de vanligaste typerna av format som används i alla fotografier vi stöter på i den digitala världen.

Till exempel om du läser ApkVenues artikel med titeln Samling av söta tecknade bilder Här ser du alla bilder eller foton med hjälp av .jpg eller .jpeg. Vad är skillnaden mellan de två?

Istället för att vara nyfiken kommer vi här att diskutera en efter en!

1. Känn de olika bildformaten

Fotokälla: DIY-kamera

Världen av fotografering eller bilder känner igen flera typer av bildformat, från RAW, GIF, PNG, till de vi för närvarande diskuterar, nämligen JPG och JPEG.

Om RAW-formatet ägnas åt högkvalitativa foton är GIF specialiserat på animerade bilder eller rörliga bilder, medan PNG i synnerhet har ett transparent utseende så att logotyper vanligtvis görs.

Om de alla skiljer sig väsentligt är JPG och JPEG olika. Meningen? Det betyder att dessa två format faktiskt är desamma, eller hur?

Snabba inte till slutsatser ännu, gäng! ApkVenue kommer att förklara långsamt nedanför först.

2. JPEG-format, Pioneer of Pictures och Cool Photos

Fotokälla:

Innan vi diskuterar skillnaden mellan JPG och JPEG, måste ApkVenue först förklara om JPEG-bildformatet som vi verkligen hittar i olika typer av foton.

JPEG står för Gemensam expertgrupp för fotografi. Detta bildformat började utvecklas 1986, där ISO-standardversionen 1992 släpptes officiellt och användes allmänt av allmänheten.

JPEG själv användes först på datorer som använde UNIX-operativsystemet, som fanns runt tidigt 1990-tal. Det är verkligen old school, gäng!

3. JPG-format, den senaste generationen JPEG

Fotokälla: monitorteknologi.com

Efter att ha diskuterat JPEG-formatet är det dags för oss att diskutera JPG-bildformatet. För de av er som har gissat att JPG och JPEG faktiskt är desamma är ni verkligen ett gäng!

Så allt detta började med tidigare versioner av Windows / DOS-systemet som krävde namngivning av filtillägg på endast 3 bokstäver. Följaktligen förlängning .jpeg kan inte användas eftersom den har fyra bokstäver.

Därför skapades en ny förlängning av JPEG som består av tre bokstäver, nämligen .jpg eller JPG. För närvarande stöder den senaste versionen av Windows 4-bokstavsförlängningen, så både JPG och JPEG kan användas.

4. Styrkor och svagheter

Fotokälla: FileInfo

Den största fördelen med JPEG eller JPG är att den har hög komprimeringsnivå men ändå använder färg äkta färg (24 bitar). Som ett resultat, även om filstorleken är liten, visas färgerna förbli korrekt, så att bildkvaliteten kan bibehållas perfekt.

Båda är komprimeringsformat för bitmapp, vanligtvis för komprimering med förlust, vars förhållanden varierar 10:1 till 20:1. Kompressionsförhållandet i sig kan ökas eller minskas, både när det gäller filstorlek och kvalitet.

Det betyder att när de komprimeras senare tas pixelraderna som fyller i fotot bort. Indirekt kommer det att minska fotokvaliteten som du har, gäng!

Det är därför du behöver olika typer bästa fotokomprimeringsappen som kan bibehålla kvaliteten på dina foton även om storlek eller form ändras.

5. Sammanfattningsvis .....

Fotokälla: meridianthemes

När du har läst Jakas förklaring ovan kan du dra slutsatsen att de faktiskt är desamma, även båda är fortfarande samma bildformat, nämligen JPEG.

Skillnaden mellan JPG- och JPEG-filer ligger bara i antalet tecken i de tillägg som används. Om .jpeg har totalt 4 bokstäver, .jpg har bara totalt 3 bokstäver.

Så nu finns det inget att förvirra om du får foton eller bilder med dessa två bildformat. Förklara?

Det var skillnaden mellan JPG och JPEG. Hur? Du förstår, gäng?

Läs också artiklar om Filer eller andra intressanta artiklar från Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found