wlan och lan: vilket är effektivare och lättare att använda?

Den här gången ger ApkVenue en liten förklaring om LAN och WLAN och vilken typ av nätverk som klassificeras som mer effektiva. Så se hela diskussionen.

När du vill ansluten till andras datorer eller internetnaturligtvis vet vi två typer av nätverk som vi kan använda för att göra detta, nämligen nätverk LAN (Local Area Network) med kablar Ethernet och nätverk WLAN (trådlöst lokalt nätverk) som inte behöver använda kablar för att anslutas där den här typen är beroende av den så kallade tekniken WiFi (Wireless Fidelity).

Även om de ofta använder båda typerna av nätverk är det fortfarande många som gör det förstår inte alls vad det är LAN och WLAN det där. Tja, relaterat till detta, den här gången kommer ApkVenue att ge en liten förklaring om LAN och WLAN och vilken typ av nätverk som klassificeras som effektivare. Så se hela diskussionen.

  • 5 sätt att se glömda WiFi-lösenord på Android, kan vara utan rot!
  • Hur man hackar WiFi-lösenord med en Android-smartphone
  • Hur man känner till WiFi-lösenord med CMD (Command Prompt), 100% fungerar!

WLAN och LAN: Vilket är effektivare och enklare att använda?

1. Trådbundet LAN

Foto: conceptdraw.com

Trådbundet LAN eller vad som ofta kallas LAN, är en typ av lokalt nätverk som använder Ethernet-kabel (till exempel UTP) anslutna med speciella kontakter (t.ex. RJ-45) för att anslutas till en annan dator eller till internet.

2. Trådlöst LAN eller WLAN

Foto: conceptdraw.com

Trådlöst LAN eller WLAN är en typ av nätverk som använder WiFi-teknik för att ansluta till andra datorer. Till skillnad från kabelanslutet LAN, Detta trådlösa LAN eller WLAN ** kräver inga kablar och kontakter för att anslutas till en annan dator eller till internet (utom kabeln för att ansluta Åtkomstpunkt till serverdatorn).

3. Kvaliteten på trådbundet LAN och trådlöst LAN (WLAN)

Foto: focus.de

Kvaliteten på det trådbundna LAN-nätverket mycket beroende om kvaliteten på de använda kablarna. Ju bättre kabeln används då desto bättre anslutningskvaliteten för det kabel-LAN-nätverk som du använder.

Å andra sidan påverkas kvaliteten på ett trådlöst LAN- eller WLAN-nätverk av många faktorer, från datorns avstånd kopplade till varandra (Ju längre bort, desto sämre kommer nätverkskvaliteten att vara), vädret (när du vill ansluta till internet) och materialet runt dig kan orsaka störningar. Speciellt metall, eftersom den kan absorbera signalen från en dator så att den inte når destinationsdatorn. Även om det har många hämmande faktorer, föredrar många människor att använda WLAN-nätverk eftersom de är klassificerade mycket praktiskt.

4. Vilket är effektivare?

Foto: efficientprofits.com

Om du frågar vilken typ som är effektivare är naturligtvis svaret på din fråga beroende på användningsbehov ditt nätverk.

Om du vill ansluta till en annan dator för att få åtkomst till stora mängder data eller ansluta till internet med en stationär dator med låg bärbarhet och förväntar dig att din internetanslutning är stabil utan att behöva oroa dig för alla begränsande faktorer som pingstabilitet, väder och typ av material som kan absorbera signaler, då Trådbundet LAN med en Ethernet-kabel är rätt val.

Å andra sidan, om du är en bärbar datoranvändare och vill mer praktiskt nätverk, självklart WLAN som använder WiFi-teknik är rätt val. Du behöver inte dra kablar fram och tillbaka efter din enhet så att den inte hindrar din rörlighet. Dessutom kan du hitta många platser som tillhandahåller detta WLAN (hot spot).

Det var en kort och enkel förklaring om LAN (Wired LAN) och WLAN, förhoppningsvis användbart och kan smälta lätt. , se till att du lämnar spår i kommentarerna också dela med sig till dina vänner ja.