11 saker du måste göra på en ny bärbar dator är nummer 4 det viktigaste

Om du planerar att köpa en ny bärbar dator bör du vara uppmärksam på flera saker så att den bärbara datorn du vill köpa inte besviken. Här är några av de saker du bör göra på en nyinköpt bärbar dator.

Vissa säger att bärbara datorer behövs inte längre eftersom de tycker att bärbara datorer är mindre bärbara än surfplattor och inte stark nog än en stationär dator. I själva verket är den bärbara datorn faktiskt väldigt hjälpsam i ett visst tillstånd. Speciellt om du är student kommer du definitivt att göra det behöver desperat en bärbar dator.

För arbetare som inte ofta är inomhus kommer det också att vara väldigt mycket behöver en bärbar dator. Tja, om du planerar att köpa en ny bärbar dator bör du vara uppmärksam på flera saker så att den bärbara datorn du vill köpa inte besviken. Här är några av de saker du bör göra på en nyinköpt bärbar dator.

  • 15 bästa 2 GB RAM-lätta PC-spel med grafik under 2019 | Bärbara potatisar kommer definitivt att plocka upp!
  • Hur man spelar Android-spel på en PC eller bärbar dator utan att vara långsam även om 1 GB RAM

11 saker du MÅSTE göra på en ny bärbar dator, nummer 4 är det viktigaste

1. Uppdatera operativsystemet

Antingen där du köper en bärbar dator, troligen för att du verkligen behöver den och du definitivt vill ha den kan hålla på länge. Så den bärbara datorn som du har kommer inte att uppleva problem om du uppdaterar den regelbundet och naturligtvis uppdateringar till operativsystemet. viktigare än du har förväntat dig.

Hur uppdaterar jag operativsystemet? Här är hur:

  • I Windows aktiverar du det Windows uppdatering.
  • I Mac, följ programuppdateringar när det finns meddelanden.
  • I Linux, uppdateringar är mer viktiga än säkerhet, men ändå viktiga. Lär dig i förväg om hantering och uppdatering av mjukvarupaket och uppdatering av Linux-kärnan.
  • I Chrome OS, allt hanteras bakgrund och är inte synlig för användaren. När du är ansluten till Wi-Fi kommer Chrome OS alltid att söka efter uppdateringar och ladda ner vad den hittar.

2. Ta bort Bloatware

Bloatware är oönskad programvara eller krävs inte för de flesta användare. Denna applikation används sällan och slösar bort mycket körutrymme värdefulla. Det finns ett enklaste sätt att rengöra tredje parts uppblåsning genom att installera en speciell applikation, till exempel en applikation Bulk Uninstaller.

Ansökan kommer skanna hela applikationen installerat på systemet och du bör också ta bort det om programmet inte längre behövs. Se till att ni också kolla först de appar du behöver innan du faktiskt tar bort dem!

3. Installera antivirusprogram

Alla bärbara datorer behöver programvara antivirus, även för Mac och Linux! Myten att Windows är det enda operativsystemet som inte är säkert inte riktigt sant. Därför rekommenderade Jaka dig installera antivirusprogram, särskilt på nyare bärbara enheter. Om du inte vill ha ett antivirusprogram som fortsätter att köras i bakgrunden realtid, då kan du ha ett antivirusprogram MalwareBytes som kan skanna din dator en gång i veckan.

4. Installera stöldskyddsprogramvara

Laptopstöld är en av de värsta saker som kan hända. Du har inte bara tappat bort din enhet utan också alla viktiga data i den, och när den väl tagits är den säker på att din bärbara dator förmodligen inte kommer tillbaka.

Lyckligtvis på operativsystemet Windows 10 ha inbyggt en säkerhetsfunktion som heter ** Hitta min enhet ** som kan hitta din bärbara dator om den blir stulen eller förlorad. Om du inte gillar den funktionen, eller om du för närvarande använder en Mac- eller Linux-produkt, kan du använda gratisversionen som appen Byte (som också stöder Android- och iOS-mobila enheter).

5. Optimera ströminställningarna

Om du använder din bärbara dator oftare när du reser bör det vara en prioritet maximerar batteriets livslängd. Vissa tweaks enkla påståenden det kan spara batterianvändning mellan sex timmar och nio timmar per avgift.

Först, minska skärmens ljusstyrka. Överväg också att använda Viloläge eller viloläge eftersom detta kan spara mycket batteritid under resan.

För de som surfar oftare, försök använda en annan webbläsare erbjuder energibesparingarär exemplet Opera-webbläsare. Eftersom den här webbläsaren är utrustad med ett batterisparläge, till skillnad från de flesta andra webbläsare.

6. Ställ in automatisk säkerhetskopiering

Föreställ dig att om sex månader framöver kommer du att uppleva detta, som en bärbar dator full av dokument, projektfiler, presentationer och alla andra typer av personuppgifter. Sedan din bärbara dator plötsligt krascha och alla dessa filer är borta för alltid.

Det skulle inte hända om du var ställa in ett reservsystem från och med nu medan du kan. Lyckligtvis har det på Windows 10 flera inbyggda säkerhetskopieringsmetoder som har förbättrats är bättre, som Systemåterställning, säkerhetskopiering och återställning, Recovery Drive Creator, och mycket mer.

Också på en Mac som har funktioner Tidsmaskin. Linux har också ett antal bra säkerhetskopieringsverktyg och verktyg som enkelt kan spara dina data.

7. Ställ in molnlagring och synkronisera

Molnlagring är det bästa sättet att göra din data tillgänglig var du än är, den kan även fungera som ett system semi-backup. Vad är molnlagring? I grund och botten är molnlagring fillagring genom filsynkronisering den på din bärbara dator med servern.

Om din bärbara dator någonsin skadas eller blir stulen kommer dina filer alltid att vara det var försiktig i molnlagring. De tre mest populära molnlagringstjänsterna idag är Dropbox, Google Drive och OneDrive. De har alla sina fördelar och nackdelar, men de erbjuder alla mycket gratis funktioner, så det gör aldrig ont att prova allt du gillar mest.

8. Minimera värmeskador

Glöm inte att bärbara datorer är fler utsatt för värme jämfört med stationära datorer och surfplattor. Skrivbordschassit är tillräckligt stort för ventilation och en surfplatta Du behöver inte oroa dig med dammuppbyggnad, medan bärbara datorer har dålig luftcirkulation och många prickar om de inte är markerade kommer att få damm att byggas upp.

Överdriven värme kan leda till att din CPU lider minskad prestandavilket innebär att systemets prestanda blir långsam. Överdriven värme kan också förkortar livslängden på den interna hårddisken och orsaka att batteriet tappar sin totala laddningskapacitet.

9. Justera systeminställningar

Gör det vissa inställningar på det bärbara datorsystemet du just köpt. Du kan börja med justera systemtemat, skrivbordsunderlägg, layout aktivitetsfältet, etc. som du kan behöva.

10. Installera dina favoritprogram

Efter att ha följt några punkter ovan, nu din bärbara dator ren och redo att användas, det är dags att installera alla nödvändiga applikationer. Använda sig av specialinstallationsapplikation så att du enkelt kan installera många applikationer, varav en kan prova är applikationen Ninite.

Ninite skapar anpassade installationsfiler baserat på dussintals populära applikationer som du kan välja. Installera sedan alla med en enda installationsfil. Se till att spara filer i vänteläge installationsprogrammet, detta är så att du inte alltid behöver ladda ner installationsprogrammet om du vill använda ett program som någonsin har installerats.avinstallera.

11. Börja använda en VPN just nu

Virtuellt privat nätverk (VPN) är ett program för att kryptera din anslutning, skydda din bärbara dator från avlyssning, låta dig komma åt blockerat innehåll och med en VPN blir det svårt hackare för att spåra din webbaktivitet. Men är användningen av en VPN alltid säker? Naturligtvis inte, särskilt om du använder en VPN av naturen fri.

Eftersom gratis VPN-nätverk medför risker och det brukar finnas ett pris som användarna måste betala, vilket är säkerhet. Gratis VPN kan sälja data spåra din webben till tredje part för att finansiera sin verksamhet och så vidare. Var därför försiktig om du vill använda en gratis VPN.

Det är 11 saker du måste göra efter att du har köpt en ny bärbar dator. Vad tror du? Har du gjort något av dessa saker på din nya bärbara dator? Dela dina erfarenheter efter att ha köpt en ny bärbar dator i kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found