detta är definitionen av en hårddisk raid som kan göra den lika snabb som ssd

Det hävdas att det genom att använda en RAID-konfiguration kan till och med påskynda hårddiskar för att vara lika snabba som SSD-enheter. Wow, betyder det att vi inte behöver köpa en dyr SSD? För att vara tydlig, låt oss se!

För närvarande finns det en SSD som en uppdatering från hårddisken. Men på grund av det höga priset är hårddisken fortfarande en favorit idag.

För att hårddiskar ska vara mindre konkurrenskraftiga finns det för närvarande en sak som en RAID-konfiguration. Det hävdas att genom att använda den här konfigurationen kan den till och med påskynda en hårddisk lika snabbt som en SSD. Wow, betyder det att vi inte behöver köpa en dyr SSD? För att vara tydlig, låt oss se!

  • Kännetecken för en skadad hårddisk och hur man övervinner dem!
  • Förstå varför hårddisken inte kan läsas med full kapacitet!
  • 6 sätt att förhindra skadad eller dålig sektor på en bärbar hårddisk

Förstå RAID-hårddisk som kan vara lika snabb som SSD

Fotokälla: Bild: OCModShop

RAID står för Redundant Array of Independent Disks. Genom att använda denna teknik kan du dela eller duplicera data som kommer att lagras på flera hårddiskar.

Till exempel finns det data som mäter 100, då kan data delas in i två 50 och 50 för att mata in två hårddiskar. Med en sådan metod kommer den att kunna nå upp till dubbelt så hög hastighet.

RAID själv har 7 konfigurationer. Men i allmänhet är bara två de vanligaste konfigurationerna, nämligen RAID 0 och RAID 1. Konfigurationer, hur är konfigurationen, här är förklaringen.

RAID 0 (strippningsläge)

För att utföra en RAID 0-konfiguration krävs minst två hårddiskar. Denna RAID 0-konfiguration kommer senare att kombinera många av dessa hårddiskar, allt från kapacitet till hastighet.

Fotokälla: Bild: Seagate

RAID 1 (speglingsläge)

För att konfigurera RAID 1, precis som tidigare, behöver du minst två hårddiskar. Men till skillnad från RAID 0 kommer RAID 1 inte att kombinera hårddiskar. Gör istället en säkerhetskopia om hårddisken är skadad.

Fotokälla: Bild: Seagate

Det verkar finnas ett sätt att öka hårddiskens hastighet. Om din plattform stöder RAID-konfiguration kan du använda den här. Åh ja, RAID-konfigurationer kan också användas på SSD-enheter. Ha ett bra försök!

Se också till att du läser relaterade artiklar Hårddisk eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found