4 sätt att se specifikationer för bärbar dator och dator, enkelt!

Hur man ser specifikationer för bärbara datorer är väldigt enkelt och tar inte lång tid! Tro inte? Här är det enklaste sättet att se laptop- och PC-specifikationer!

Hur man ser specifikationerna för den bärbara datorn eller datorn som du har är väldigt enkelt och det tar inte lång tid att manipulera med systemet.

Denna guide görs speciellt för de av er som tänker köpa en begagnad bärbar dator. Eller kanske är du fortfarande i tvivel om specifikationerna för din bärbara dator är nu samma som annonseras?

Det skulle vara löjligt om du redan betalat priset bästa Core i7-bärbara datorn, men vad du får har en mycket lägre processor. För att undvika fall av fusk som detta är det viktigt för dig att veta hur man visar specifikationer för bärbara datorer. Kom igen, lyssna!

Hur man ser specifikationer för bärbara datorer i kontrollpanelen

Operativ system Windows från Microsoft i sig har faktiskt gett ett sätt att se bärbara datorspecifikationer direkt från systemet via kontrollpanelen, gäng.

Det finns flera sätt att kontrollera speciella datorer och bärbara datorer som du kan använda på Windows och här kommer ApkVenue att förklara den mest universella metoden.

Notera


I det här exemplet använder ApkVenue Windows 10 operativsystem och äldre operativsystem kan ha ett något annat språk.

 1. Högerklicka på ikonen Start meny, Välj ett alternativ Utforskaren. Eller klicka bara på ikonen i Aktivitetsfältet.
 1. Högerklicka på menyn Den här datornoch välj sedan menyn Egenskaper.
 1. Se bärbara datorspecifikationer i fönstret som visas.

Tyvärr, hur man kontrollerar bärbara och datorspecifikationer på den här kan bara se processor, RAM och versionen av operativsystemet på datorn.

Åh, du kan också se bärbara datorspecifikationer ovan i olika versioner av Windows. Var det Windows 7, 8 eller 10.

Så för de av er som vill veta hur hur man kontrollerar en Windows 7-processor din, du kan prova stegen ovan.

Så här visar du bärbara datorspecifikationer i Windows 10-inställningar

Speciellt för Windows 10-användare kan du också se specifikationerna för din dator eller bärbara dator genom programmet inställningar, du vet!

I själva verket kan du också se den bärbara datorn som vet att du behöver den för att installera applikationer för att göra den mer kompatibel. Är du nyfiken på hur? Kom igen, se stegen nedan!

 1. Typ nyckelordinställningar i sökfältet i Windows 10.

 2. Klicka på menyn Systemet.

 3. Välj meny Handla om.

Så här kontrollerar du bärbara datorspecifikationer via DxDiag

Ett ytterligare sätt att ta reda på specifikationerna för en bärbar dator med Windows 10 är av verktygDxDiag, som är en del av programmeringsgränssnittet Direkt X.

Skiljer sig från den tidigare metoden, DxDiag det har blivit en ritual för spelare eftersom det kan användas som ett sätt att kontrollera den bästa gaming-bärbara datorn VGA.

Denna metod kan användas för alla versioner av Windows så de av er som letar efter ett sätt att se datorspecifikationer Windows 7 oroa dig inte.

 1. Tryck på tangentkombinationen Windows + R samtidigt för att komma in i programmet Springa.

 2. Skriv in nyckelord dxdiag i den angivna kolumnen och klicka sedan på OK.

 1. Se den kompletta informationen om bärbar dator i fönstret som visas.
 1. Klicka på fliken Visa för hur man visar bärbar VGA.

Hur man kontrollerar bärbara datorspecifikationer via HWiNFO

För dem som behöver ett mer omfattande sätt att kontrollera specifikationer för datorer och bärbara datorer kan du använda en applikation för kontroll av datorspecifikationer HWiNFO.

Denna applikation kan inte bara användas för att kontrollera specifikationer för bärbara datorer, men den kan övervaka tillståndet på din bärbara dator realtid, gäng!

För dem vars bärbara datorer ofta används för tunga behov är denna applikation viktig eftersom den kan upptäcka problem med din bärbara dator innan den dör helt.

 1. Ladda ner och installera HWiNFO-applikationen.
Apps Utilities HWInfo LADDA NER
 1. Klicka på knappen Springa i fönstret som visas.
 1. Kontrollera specifikationerna för den bärbara datorn du vill ha; CPU, GPU, RAM, till moderkortet.
 1. Välj meny Sensorer för att övervaka tillståndet hos bärbara datorer realtid.

Hur man kontrollerar specifikationerna för den här bärbara datorn är lite mer tekniskt, men informationen är den mest kompletta!

Det är fyra sätt att se specifikationer för Windows-bärbara datorer. När det kommer till grej, vad som är inuti är viktigare än vad som syns på utsidan.

För de av er vars bärbara datorspecifikationer är höga men den bärbara datorn fortfarande har problem, kanske du kan kontrollera hur man hanterar en långsam bärbar dator från Jaka, gäng!

Vilket sätt att se specifikationerna för Windows 7, 8 och 10 datorer som du tycker är mest effektiva? Finns det någon information som inte är tydlig? Dela i kommentarskolumnen!

Läs också artiklar om Bärbar dator eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish