7 fördelar med Android Pie som inte många vet

Trots att den har släppts i nästan ett år har Android Pie fördelar som inte många vet om. Något, gäng?

Android Pie är den senaste uppdateringen av operativsystemet som släpptes av Google för Android-smartphones i augusti 2018.

Även om det har gått nästan ett år sedan det släpptes finns det faktiskt fortfarande många som inte vet om fördelarna och nackdelarna med operativsystem med kod Android v9.0 P detta.

I väntan på nästa Android-operativsystemuppdatering från Google-alias Android Q, låt oss lära oss mer om fördelarna och nackdelarna med Android 9 Pie.

Fördelarna med Android Pie som inte många vet om

Dagens teknik blir mer och mer sofistikerad, gäng. Artificiell intelligens (AI) närmar sig vårt dagliga liv.

Inget undantag med detta Android Pie-operativsystem. Genom att använda AI kommer detta operativsystem att erbjuda sofistikerade och futuristiska funktioner för sina användare.

Istället för mycket besvär, här är fördelarna med Android Pie som inte många vet om.

1. Mer färgstarkt användargränssnitt

Den första fördelen med Android Pie är när det gäller visuals. Gränssnitt visas på Android Pie är mer färgstark och tilltalande för ögat, gäng.

Ikonerna på huvudmenyn har böjda kanter så att de får ett bra intryck slät och snyggt. Dessutom blir ikonens färg mer livlig och kontraster verkligen.

Bortsett från färg och utseende förfinas också rörelserna och animationerna som visas så att det förstör dina ögon, som ofta stirrar på skärmen i timmar.

2. Adaptivt batteri

Om du verkligen gillar att spela spel på din mobiltelefon kommer fördelarna med denna Android Pie att skämma bort dig, gäng. Adaptivt batteri är en funktion som påstås spara batteri upp till 30%.

Den adaptiva batterifunktionen använder artificiell intelligens (AI) för att spåra användarnas användningsmönster för applikationer, inklusive när de används.

Program som du använder ofta får resurs- och batteriprioritet att köra på bakgrund.

Under tiden kommer applikationer som du sällan använder att få motsatsen, gäng. Med den här funktionen blir din mobiltelefon mer effektiv och optimerad.

3. Gestbaserat navigationssystem

Dagens Android-smartphones använder redan genomsnittet helskärmsvisning. Helskärmar med små skåror eller inga skåror alls är en trend hype verkligen 2019.

För att göra det ännu svalare ändrades navigeringsknapparna nedan också av Google så att de kan döljas ur sikte.

Android 8.0 Oreo, använder du de tre navigeringsknapparna längst ner. Tja, när du använder Android Pie ersätts alla navigeringsknappar med nya modeller.

Android Pie-navigationssystemet görs enklare med gester som utförs som att svepa åt höger, vänster eller uppåt, var och en har sin egen funktion.

4. Digital välbefinnande

Tja, den här Android Pie-funktionen är perfekt för de av er som gillar att spela mobiltelefoner i flera timmar. Digital välbefinnande användbar för att minska tid för smarttelefonanvändning.

Förutom att inte bli beroende, är en annan fördel som kan kännas av funktionen Digital Wellbeing på Android Pie att du kan begränsa användningen av din smartphone så att du blir friskare. gäng.

Timer-app begränsar applikationens körtid. Sedan finns det Koppla av som automatiskt aktiveras Nattlampa och ändra skärmfärgen till gråskala så att du inte spelar på din mobiltelefon och sover.

Tyvärr kan fördelarna med Android Pie på den här bara kännas av Google Pixel-smarttelefonanvändare. Faktum är att den här funktionen är mycket viktig för att avvärja gadgetsmissbruk.

5. Stöd för Notch

Även om smartphonetillverkare för närvarande använder Pop Up Camera i sina produkter, finns det fortfarande en hel del Android-smartphones som har ett hack på toppen.

För att tillgodose detta tillhandahåller Android Pie faciliteter hack simulering för utvecklare. Detta är så att utvecklare kan se applikationens utseende på mobiltelefonen med lugg.

Fördelarna med den här Android Pie är faktiskt mer lönsamma för utvecklare än för användare. Vem vet, du är intresserad av att skapa din egen smartphone, gäng.

Om du vill prova metoden måste du aktivera den Utvecklarläge, aktivera sedan alternativet Simulera en skärm med en utklippning i Teckning.

6. Ökad säkerhet och integritet genom Lockdown-funktionen

Visste du att moderna säkerhetsfunktioner som ansiktslåsning, fingeravtryck, & röstlåsning är det verkligen lätt att bryta?

Det kan vara så att någon annan använder ditt medvetslösa finger eller ansikte för att låsa upp din smartphone när du sover.

Tja, funktioner Nedstängning Detta är en fördel med Android Pie som du kan använda för att ställa in din mobiltelefon så att den endast låses upp med en PIN / lösenord.

Sättet att aktivera det är genom att öppna alternativen Säkerhet och plats på menyn inställningar, då Inställningar för låsskärmoch aktivera den Visa låsning.

7. Mörkt läge / mörkt läge

Om du är uttråkad av Android-gränssnittet som har en vit basfärg kan du ändra den till svart med en funktion Mörkt läge som finns på Android Pie.

Mörkt läge gör visningen också bekvämare i vissa situationer. En annan fördel med Dark Mode-funktionen är att batteriet är mer effektivt, förutsatt att din mobiltelefon använder en skärm med en Amoled-panel.

Brist på Android Pie

Även om det har många fördelar har Android Pie faktiskt fortfarande nackdelar. Vad är nackdelarna med Android Pie?

1. Knapp för komplicerade inställningar

Många gillar inte riktigt designkonceptet för Android Pie. Ett koncept som jag inte gillar är att flytta på inställningsknappen Meddelandeskugga.

Dess position är längst ner så att du inte bara kan sänka Notifieringsskärmen för att ange inställningar.

För att kunna ange inställningar måste du svepa nedåt för att komma in Snabbinställningoch klicka sedan på inställningsikonen.

2. Inte snabb gestnavigering

Användningen av gestnavigering på Android Pie anses inte vara särskilt bra men det gör faktiskt smarttelefonnavigering svårt.

Även om den är utformad för snabbare navigering, är gest- / svepbaserad navigering faktiskt långsammare än att använda knappar.

Visst, det är lite som iPhone. De gestbaserade kontrollerna på Android Pie är dock långt ifrån perfekta och tenderar att hindra användare.

Bonus - Lista över Android-telefoner Få Android 9 Pie-uppdateringen

Här är en lista över olika märken av Android-telefoner som får Android v9.0 P-uppdateringen, aka Android Pie.

varumärkeSmartphone-typ
SamsungGalaxy S10 / S10e / S10 Plus, Galaxy S9 / S9 Plus, Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, Galaxy A80, Galaxy A70, etc.
SonyXperia 1, Xperia 10/10 Plus, Xperia XZ3, Xperia XZ2 / XZ2 Premium / XZ2 Compact, Xperia XZ Premium / XZ1 / XZ1 Compact
vivoV15 / V15 Pro, X27 / X27 Pro, S1, X21 / X21UD, Nex S / Nex A, etc
XiaomiBlack Shark 2, Mi 9 / Mi 9 Explorer / Mi 9 SE, Mi 8 Lite, Mi A2 / Mi A2 Lite, Note 7 / Note 7 Pro, Pocophone F1, etc.
OppoF11 Pro, Oppo R15, Reno, etc.
HuaweiP30, P30 Pro, P30 Lite, P20, P20 Pro, P20 Lite, Mate 10, Mate 10 Pro, etc.
Som ossZenfone 5Z, ZenFone Max Pro M1, ZenFone 5, Zenfone Max Pro M2, etc.
ÄraSpela, 10, 8X, 8X Max, 9, 9N, etc.
MotorolaOne, One Power, Z3, Z3 Play, Z2 Force Edition, X6, G6, etc.

Således Jakas artikel om fördelarna och nackdelarna med Android Pie som inte många vet om. Förhoppningsvis kan Jakas artikel hjälpa och underhålla dig, gäng.

Vi ses i nästa Jaka-artikel!

Läs också artiklar om Android eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found