Tokopedia vs Bukalapak, alla jämförelser du behöver veta!

Tokopedia och Bukalapak är namn på e-handelssajter som redan är mycket stora i Indonesien. Det finns så många människor som gör affärer här, kanske är du också en av dem. Var och en har naturligtvis sina fördelar och nackdelar

Numera har shopping blivit mycket enklare. Vi behöver inte längre gå till marknaden eller stormarknaden. Vi måste bara sitta framför den bärbara datorn, ansluta till internet, då kan vi handla vad som helst genom att köpa och sälja webbplatser uppkopplad. Det finns många köp- och försäljningssajter uppkopplad för närvarande, till exempel, Tokopedia, Lazada, Bukalapak, Blibli, etc. Vi behöver bara avgöra vilka artiklar vi ska köpa, sedan letar vi efter webbplatser som erbjuder kampanjer till attraktiva priser. Transaktioner är också enklare med internetbank, då måste du bara vänta på att de varor du köper ska levereras med en kurir.

Att se att det finns ett enormt antal köp- och försäljningssidor uppkopplad nu måste vi naturligtvis vara smarta med att välja vilka webbplatser vi ska använda som mellanhand för säljarna. Inte bara övervägande av det erbjudna priset utan också övervägande av transaktionssäkerhet.

  • Tips för säkra transaktioner online
  • Enkla sätt att sälja din begagnade bil med en smartphone
  • ROCK OM! ISIS webbplats hackad av ANONYMOUS för att bli en läkemedelsförsäljningswebbplats!

Tokopedia VS Bukalapak

Tokopedia och Bukalapak är namnen på webbplatserna e-handel vilket redan är mycket stort i Indonesien. Det finns så många människor som gör affärer här, kanske är du också en av dem. Var och en har naturligtvis fördelar och nackdelar.

Så, så att du kan bestämma vilken webbplats du ska handla genom, för det, i det följande kommer vi att se en jämförelse av fördelarna och nackdelarna mellan Tokopedias köp- och försäljningssajt och Bukalapak.

Fördelarna och nackdelarna med Tokopedia & Bukalapak

  • Varor till salu

Tokopedia och Bukalapak är faktiskt två typer e-handel den samma. Båda blir "digitala gallerior" där vem som helst kan öppna sin kiosk där. Varianterna av varor och produkter som erbjuds varierar också. När det gäller författarens erfarenhet av att utforska dessa två platser erbjuder Tokopedia fler av de föremål som vi hittar på marknaden. Till exempel elektroniska varor och hushållsapparater. Under tiden erbjuder Bukalapak många unika föremål som agat och till och med cykeldelar och säljarna är mestadels UKM (små och medelstora företag).

  • Betalningsmetod

Som förövare e-handelBåda måste givetvis tillhandahålla kompletta betalningsmetoder för olika bankkontoanvändare. Först den andra e-handel det stöder inte kreditkortsbetalningar. Men tillsammans med det ökande antalet transaktioner lade båda sedan kreditkortservice till betalningsmetoden. Tokopedia serverar betalningar oberoende clickpay, e-kontanter Mandiri, Klikpay BCA, manuell banköverföring och Tokopedia-saldo. Medan Bukalapak accepterar betalningar oberoende av clickpay, Clickpay BCA, Cimbclicks Niaga, manuella banköverföringar och öppning av en plånbok (Bukalapak-saldo).

  • Transaktionssäkerhet

Ursprungligen var Bukalapak överlägsen på grund av sin existens indikator den betrodda säljarens rykte, nämligen med numret respons och andelen framgångsrika transaktioner. Men då har Tokopedia också en markör om säljaren är betrodd eller inte, nämligen av betyg 5 stjärnor på varje säljare. 1 stjärna betyder mindre pålitlig, medan 5 stjärnor betyder mycket pålitlig. Alla dessa indikatorer tillhandahålls naturligtvis av köpare efter deras framgångsrika transaktioner.

  • Transaktionsmeddelande

Meddelanden eller meddelanden under transaktioner är verkligen viktiga saker för att se om köpprocessen vi gjorde lyckades eller inte. De två skådespelarna e-handel den har nästan samma anmälan. Varje transaktionsprocess informeras via e-post.

  • Webbplatsvisningar

Tokopedia och Bukalapak har också en liknande navigering. Skillnaden är att Tokopedia med sin dominerande gröna färg placerar objektkategorival på mittdel efter baner. Under tiden är kategorialternativen i Bukalapak placerade på topp. Så att du omedelbart kan välja vilken kategori du letar efter.

  • Rykte

Tokopedia föddes före Bukalapak. Men det betyder inte att Tokopedia kommer att bli mycket bättre än Bukalapak. Var och en av dem har verkligen ett visst rykte i användarnas ögon. Detta rykte kommer faktiskt inte helt från Tokopedia och Bukalapak utan från säljarna. Båda parter måste dock också kunna reda ut vilka säljare som är lämpliga att sälja på plattform varje. Både Tokopedia och Bukalapak har gjort mycket urval och verifiering för säljare innan du går med.

Denna jämförelse är inte att se vem som är överlägsen utan bara att ge en referens åt dig så att du kan välja om du vill handla på Tokopedia eller Bukalapak efter behov. Hoppas det hjälper: D


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found