4 typer av de bästa mobiltelefonglasskärmarna, det starkaste gorillaglaset?

En av de viktiga komponenterna på en mobiltelefon är skärmen. Skärmen är dock mycket känslig för stötar och repor. Därför behövs olika typer av starkt glas. Vilka är typerna? Kolla in den här artikeln!

Den mobiltelefonskärm som du använder just nu är inte tillräckligt stark och är lätt att knäcka? Vilken typ av skärm passar dig bäst?

Smartphones konkurrerar för närvarande med varandra om att bli bäst, antingen vad gäller kvalitet eller de mest överkomliga priserna. Tja, en av komponenterna att vara uppmärksam på är glasskärmstekniken.

Du kan hitta olika typer av glas på mobiltelefonskärmen, som alla har sina fördelar. Vilka är skärmtyperna?

Kom igen, se helt nedan!

Bästa typen av HP-glasskärm, det här är den mest kraftfulla!

Smartphone är en av de vanligaste apparaterna på grund av dess mycket viktiga funktion. Förutom att kommunicera kan du också fotografera med bara din mobiltelefon.

Detta resulterade också i många fall av mobiltelefoner som föll eller träffades, vilket resulterade i skador på vissa delar av kroppen. Speciellt om skärmen är gjord av glas.

Därför behövs rollen av glasteknik eller rätt skydd för att skydda mot kollisioner eller repor av trubbiga föremål. För närvarande är det mesta av glaset som används i smartphones specialglas.

Denna glasteknik kan ge motstånd mot repor till en viss påverkan. Typerna är också mycket olika och utvecklade av olika företag.

Vilka typer av glas och vilka är de säkraste? Kolla in mer nedan:

1. Gorillaglas

Först är Gorillaglas utvecklad av Corning. Denna typ av glas använder kemisk förstärkningsteknik som antas producera tunt och slagtåligt glas.

Denna glasframställning använder en jonbyteprocess som stärker glaset, sedan värms det upp med en kombination av salt tills det når en temperatur på 400 grader Celsius.

För närvarande är Gorilla Glass i sin sjätte generation som lanserades 2018. Tekniken i Gorilla Glass 6 tål 15 fall i en meter hög.

Detta glas är också utformat för att optimera skärmens tydlighet och är känsligt för beröring. Glöm inte också med stöd för batteriladdning trådlös.

Gorilla Glass glasteknik används av de dominerande moderna smartphones som Samsung Galaxy S10, Huawei P30 och andra.

2. Dragontrailglas

Nästa är Dragontrail Glass utvecklat och tillverkat av Asahi Glass Co. Detta glas tillverkas med hjälp av teknik alkali-aluminosilikat.

Precis som Gorilla Glass är detta glas tunt och motståndskraftigt mot vissa stötar. Dragontrail Glass har ett antal glasvarianter, inklusive Dragontrail, Dragontrail X och Dragontrail Pro.

För att ta reda på hur starkt detta glas är, ger ApkVenue en genomgående beräkning Vickers hårdhetstest.

Dragontrail Glass är i storleksordningen 595 till 673 av alla hårda föremål på jorden. Även om det är ganska bra när det används på mobiltelefoner, används denna teknik tyvärr väldigt sällan.

Du kan se appliceringen av glaset på Google Pixel 3a och Pixel 3a XL.

3. Härdat glas

Vem är obekant med namnet Härdat glas detta?

Jaka är säker på att du hör det ofta, gäng. Speciellt när du köper en reptålig enhet. Denna glasteknik användes också som en glasskärm för HP.

Härdat glas har bättre hållfasthet än vanligt glas. Ändå är denna typ av glas mer ömtålig än de andra glasteknikerna på listan.

Härdat glas är bättre känt som extra skydd för HP vilket är ganska bra och har ett relativt överkomligt pris.

Att använda denna ytterligare typ av skydd riskerar dock att sänka skärmens beröringskänslighet. Används särskilt på mobiltelefoner som har en fingeravtryckssensor på skärmen.

4. Safir

Sista är Safir eller safirglas används på en mängd premiumenheter. Denna typ av glas är mycket dyr men har enastående motståndskraft mot stötar och repor.

Safirskärmen är gjord med en kombination korund som smälts med ett antal safirer och sedan värms upp till en temperatur av 2200 grader Celsius.

Som ett resultat blir detta glas mycket klart och starkt med repor. I själva verket är denna typ av glas ett av de svåraste föremålen i världen förutom diamanter och moissanite.

Du kan testa hållbarheten hos detta glas via Apple Watch eller HP HTC U Ultra.

Vilken är den starkaste HP-glasskärmen?

Genom de fyra typerna av glas som används i mobiltelefoner kan du ta reda på vilket glas som är det starkaste och vilket som är det mest 'motståndskraftiga'?

Safir är verkligen den starkaste typen och motståndskraftig mot repor. Det pris som erbjuds för att använda detta glas är dock mycket dyrt.

Medan, Gorilla Glass och Dragontrail Glass konkurrerar med varandra om att skapa den bästa glasskärmen. Båda har bra hållbarhet och relativt överkomliga priser.

Glasteknik kommer att fortsätta att utvecklas och bli mer sofistikerad. Faktum är att det nu finns en fråga om att det kommer att finnas en mobiltelefonskärm som kan "läka" eller kan återgå till normal efter att ha drabbats av en repa.

Citerat från The Guardian, detta glas är tillverkat av polyeter-tiourea utvecklad av professor Takuzo Aida från University of Tokyo.

Tyvärr är detta glas fortfarande under utveckling och har inte släppts kommersiellt. Intressant rätt!

Det är den typ av den bästa och mest kraftfulla HP-glasskärmen från påverkan. Vilken typ av glas litar du mest på, gäng?

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om HP-skärm eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found