20 bästa PS1-spelrekommendationer genom tiderna

De bästa PS1-spelen genom tiderna kan alltid få dig att missa. Vill du spela igen? Se listan över de bästa PS1-spelen genom tiderna här.

De bästa PS1-spelen kan fortfarande användas som underhållningsmaterial för att släppa tristess på helgerna, liksom nostalgi för att påminna om goda tider tidigare.

Speciellt nu när du kan spela detta PS 1-spel från en bärbar dator eller till och med direkt från den mobiltelefon som du använder varje dag.

För dig som har erfarenhet av att spela PS1-konsolspel kommer du definitivt att sakna och känna att du vill spela igen. Koppla av, du är inte ensam, gäng.

Vilka spel ska vara kul att spela? ApkVenue har rekommendationer för de bästa PS1-spelen genom tiderna som fortfarande är värda att spela fram till nu. Något? Kom och se helt!

Samling av de bästa PS1-spelen genom tiderna, komplett alla genrer!

Eftersom PlayStation 1 och spelet produceras inte längre och säljs, nu kan du bara spela det via en emulator på en Android-mobiltelefon och en PC eller bärbar dator.

Hur man använder PS1-emulatorn är också ganska enkelt, och behöver inte en bra bärbar dator eller mobiltelefon för att kunna köra den.

I grund och botten kan du fortfarande spela de bästa PS1-spelen var och när du vill, utan att behöva bry dig om en konsol som kan vara sällsynt på marknaden idag.

Den här gången hjälper ApkVenue dig att komma ihåg raderna med spel i en av de klassiska och bästa konsolerna på den här.

Lista över de bästa PS1-spelen att spela på en bärbar dator eller mobiltelefon

I grund och botten, alla spel som någonsin släppts på PlayStation 1-konsolen fortfarande värt att spela just nu, men bland dessa hundratals spel sticker vissa spel ut mer än andra.

Även om linjen PlayStation-spel grafiskt nog är kvar, presenteras historien och spelet fortfarande mycket bra att följa.

Speciellt för de av er som tidigare har spelat det bästa PS 1-spelet är nostalgi ett mervärde som du kan känna direkt när du spelar Jakas rekommenderade serie spel.

Utan vidare, här är en lista över de bästa PS1-spelen genom tiderna som fortfarande är mycket värda för dig att spela idag.

1. Final Fantasy VII, bästa PS1 äventyrsspel

Spel berättar om resor Molnstridighet för att rädda världen från Sephirot. I PS1-spel äventyr detta Sephirot försöker förstöra världen med meteorer.

Det finns också flera andra ikoniska karaktärer som du kan spela som Tifa Lockhart, Yuffie Kisaragi och Vincent Valentine som hjälper dig på vägen för att stoppa Sephiroth.

Detta äventyrsspel är väldigt långt, det kan ta minst 60 timmar att slutföra.

Du kommer inte ångra att du spelade det här spelet eftersom det här är en av de bästa serierna Final Fantasy.

DetaljFinal Fantasy VII
UtvecklareFyrkant
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Android, iOS
Utgivningsdatum31 januari 1997
GenreRollspel

2. Harvest Moon: Back To Nature

Detta spel är ett av de mest legendariska spelen, ApkVenue är säker på att många som känner också har spelat det.

I det här spelet kommer du leva livet som gårdägare som från början måste försöka återuppliva gården.

Du kan plantera en mängd olika växter, uppfostra djur och bygga hus. Om du är rik kan du också gifta dig med din idol, gäng.

Det finns många tjejer du kan närma dig som Popuri, Ann, Ellie, Karen och andra. I stället för att vara singel i den verkliga världen är det inte dåligt att träffas i ett spel som dem.

DetaljHarvest Moon: Back To Nature
UtvecklareVictor Interactive Software
UtgivareNatsume
PlattformPlayStation, PlayStation Portable
Utgivningsdatum16 december 1999
GenreRollspel, Livssimulering

3. Street Fighter Alpha 3

Är du en av dem som gillar kampspel, gäng? Bortsett från Tekken är Street Fighter Alpha 3-spelet också kul att spela ensam eller med vänner.

Du kan välja 34 olika karaktärer med olika färdigheter och kampstilar. Du kan spela mot datorn eller mot dina vänner alias i flerspelarläge så det är lämpligt att spelas tillsammans.

Detta PS1-spel har interaktiv tvådimensionell grafik och full av färg. Sättet att spela är detsamma som ett slagsmål i allmänhet, gäng.

Vilken Street Fighter-karaktär tycker du mest om enligt din åsikt? Jaka är naturligtvis Ryu!

DetaljStreet Fighter Alpha 3
UtvecklareCapcom
UtgivareCapcom
PlattformArcade, Dreamcast, Game Boy Advance, PlayStation, PlayStation Portable, Sega Saturn
Utgivningsdatum29 juni 1998
GenreStridande

Andra bästa PS1-spel genom tiderna ...

4. Super Shoot Soccer

Det här bollspelet är roligt och väldigt spännande. Bollspelet i det här spelet är mycket mer super än Kapten Tsubasa.

Som en tiger spark Hyuga i Kapten Tsubasa, i det här spelet finns det en raket spark. Det finns också målvakter som är galnare än någonsin Wakabayashi loh, gäng.

Varje land i detta spel har sina egna unika förmågor. Varje unik förmåga i detta spel, garanterar ApkVenue är mycket kraftfullare än Tsubasa. Ge det ett försök!

DetaljSuper Shoot Soccer
UtvecklareTecmo
UtgivareTecmo
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum14 juni 2002
GenreTraditionell fotbollssimulering i arkadstil

5. Tekken 3

Så kom ihåg samma tid som en duell med skolvänner i ett av de bästa spelen idag. Många av Jakas vänner fuskar genom att trycka på X-knappen kontinuerligt med Hwoarang.

Kombinationer av andra spelare i det här spelet förutom karaktärerna Hwoarang och Virvel, klassificerad som svår. Dessutom Heihachi och Jinmåste du lära dig först innan du kan spela flexibelt.

Det finns också ett historieläge där Jin så småningom kommer att slåss mot Ogre. Wow, det här spelet är riktigt spännande, låt oss spela det igen!

DetaljTekken 3
UtvecklareNamco
UtgivareNamco Hometek
PlattformArkad, PlayStation
Utgivningsdatum29 april 1998
GenreStridande

6. WWF SmackDown! 2: Lär känna din roll, bästa PS1-kampspelet

Tidigare sändes SmackDown-programmet i Indonesien. Men eftersom det orsakade negativa saker avskedades han äntligen.

Inte bara är filmen populär, SmackDown-spelet är också populärt, gäng. Du kan spela som stenen, Triple Hoch andra välkända brottare.

Att spela det här spelet är väldigt enkelt, tryck bara på "O" -knappen för att smälla, "X" -knappen för att slå och slå med "L1" -knappen.

DetaljWWF SmackDown! 2: Känn din roll
UtvecklareYuke's
UtgivareTHQ
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum21 november 2000
Genresporter

7. Silent Hill

Detta skräckspel, ApkVenue, garanterar att det är mer läskigt än Resident Evil. I detta PS1 äventyrsspel är vapnen du har sällsynta. Du använder ofta bara fladdermusen.

Fienderna du slåss mot, inte längre Zombies det är ett monster från helvetet. Det finns många hemska mysterier i det här spelet.

När det gäller spel är pusselarna i det här spelet också mycket utmanande. Du måste ställa din hjärna för att lösa varje pussel.

DetaljSilent Hill
UtvecklareKonami Computer Entertainment Tokyo
UtgivareKonami
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum23 februari 1999
GenreÖverlevnadsskräck

8. Metal Gear Solid

I ett av de bästa PS 1-spelen i den första serien av Metal Gear Solid-serien, kommer du att agera som Fast orm. Han är en klon av den bästa krigaren, nämligen Big Boss aka Naken orm.

Solid Snakes uppdrag är att stoppa sin bror, det vill säga Flytande orm försöker lansera en kärnvapen som kan utlösa ett krig.

Är du förvirrad av för många ord Snake? Detta spel är verkligen förvirrande, det kräver mer koncentration för att förstå historien.

DetaljMetal Gear Solid
UtvecklareKonami Computer Entertainment Japan
UtgivareKonami
PlattformPlayStation, Windows
Utgivningsdatum3 september 1998
GenreAction-äventyr, Stealth

9. Suikoden 2, rekommenderas från PS1 Game Collection

Detta PS1 äventyrsspel berättar om resan till två vänner, nämligen Riou och Jowy. Dessa två vänner är avsedda att bli ägare till den första runen.

En oväntad incident inträffar mitt i äventyret, det visar sig att Jowy blir fiende. Även denna fiendskap tog bort Rious brors liv Nanami.

Enligt legenden i sig skulle de två ägarna av den första runen mellan mörker och ljus slåss med varandra. Riou som ljus och Jowy som mörker.

DetaljSuikoden II
UtvecklareKonami Computer Entertainment Tokyo
UtgivareKonami
PlattformPlayStation, Windows
Utgivningsdatum31 augusti 1999
GenreRollspel

10. Pepsiman

Detta PS1 äventyrsspel har ett absurt koncept, du kommer att spela som en Pepsi-människa. I det här spelet hjälper du människor att dricka Pepsi. Hmm, absurt, eller hur?

För människor som spelar det här spelet brukar de inte bry sig om historien. Hur som helst, spelet är roligt och roligt.

Hur är själva spelet? Du behöver bara springa medan du undviker alla hinder som finns. Mycket enkelt, eller hur?

DetaljPepsiman
UtvecklareUNGE
UtgivareUNGE
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum4 mars 1999
GenreHandling

11. Chrono Cross

Chrono Cross är det bästa PS1 RPG-spelet som någonsin skapats. Du kan säga det här spelet kan jämföras med Final Fantasy och Suikoden. Chrono Cross har en unik kampstil med olika element.

Berättar om en tonåring som heter Serge som går in i en annan dimension. Du kommer att kontrollera Serge och kan rekrytera massor av vänner för att följa med dig på ett äventyr för att komma ur den dimensionen.

Detta spel har den bästa grafiken för sin tid och berättelser som får dig att vilja spela på. Tyvärr slutar historien om Chrono-spelserien här.

För dig som gillar RPG-spel måste du spela Chrono Cross-spelet.

DetaljChrono Cross
UtvecklareSquare Product Development Division 3
UtgivareSquare Electronic Arts
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum15 augusti 2000
GenreRollspel

12. Crash Team Racing (CTR), bästa PS1-genren Racing-spel

Det bästa racingspelet med roliga element som nästan alla PS1-ägare har. I detta PS1-racingspel kan du attackera varandra.

Det finns olika specialvapen som du kan använda som uka-uka, Raket, Bomba, TNT och mycket mer. Valet av spår som kan spelas är också ganska mycket.

Valet av racer är också roligt, särskilt det som oftast används, nämligen Bandicot krasch. Vad sägs om dig själv, vem använder du mest?

DetaljCrash Team Racing
UtvecklareStygg hund
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum30 september 1999
GenreTävlings

3. The Legend of Dragoon, det bästa PS1 äventyrsspelet

Nästa är de bästa PS1 äventyrsspelen som sällan är kända och inkluderar spel underskattad, The Legend of Dragoon.

Detta spel handlar om en värld bebodd av dragoner eller människor som kan förvandlas till drakekrigare.

En av Dragoon är förrådt och försöker väcka förstörelsens Gud att förstöra världen och de andra dragonerna måste stoppa den.

Dart, huvudpersonen får Dragoon-kraft och äventyr med andra Dragoon. Många mysterier kommer att avslöjas när du spelar det här spelet.

DetaljThe Legend of Dragoon
UtvecklareSCE Japan Studio
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum13 juni 2000
GenreRollspel

14. Twisted Metal: Small Brawl

Gillar du krigsspel och vill försöka spela dem på PlayStation 1-konsolen?

Detta Twisted Metal: Small Brawl-spel kan vara ditt favoritspel, gäng. I det här spelet kommer du att slåss med en bil avlägsen.

De bästa PS1-spelen är teman döds match, där du måste besegra alla dina fiender för att vinna.

Varje karta har sina egna utmaningar, förutom att du också kan välja fordon med olika färdigheter.

Detta spel kan spelas med dina vänner på ett sätt delad skärm, så det är ännu mer spännande och ni kan umgås tillsammans.

DetaljTwisted Metal: Small Brawl
UtvecklareIncognito Entertainment
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum26 november 2001
GenreFordonsstrid

15. Dino Crisis, det bästa PS 1-spelet för genre P

Dino Crisis är ett av de bästa thriller-spelen på PS1. Detta spel gör dinosaurier till fiender. Ett spel som är värt att spela om du är en thriller och dinosaurieälskare.

Berättar historien om en specialagent med smeknamnet The Secret Operation Raid Team som besöker ön Ibis för att undersöka ett forskningscenter.

Detta uppdrag gick inte smidigt eftersom något dåligt hände dem. Dinosaurierna riktar sig i hemlighet till specialagenterna.

Du kommer att bli en av SORT-medlemmarna och bekämpa dinosaurierna och slutföra ditt uppdrag när du undersöker forskningscentret.

DetaljDino-kris
UtvecklareCapcom Production Studio 4
UtgivareCapcom
PlattformPlayStation, Dreamcast, Windows
Utgivningsdatum1 juli 1999
GenreÖverlevnadsskräck

16. Final Fantasy Tactics

Ett av de bästa PS1-spelen från Final Fantasy-serien har ett annat spel än andra serier.

I det här spelet kommer du att spela med systemet turbaserad där du växlar omväxlande med fienden.

När du pratar om krig, revolution och vänskap kommer du att äventyr i det här spelet för att lösa de konflikter som uppstår i det.

Jag var så intressant Detta spel får också en remastered version på PSP-konsolen se till att du inte missar att spela något spel mästerverk detta.

DetaljFinal Fantasy Tactics
UtvecklareSquaresoft
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum28 januari 1998
GenreTaktisk rollspel

17. Castlevania: Nattens symfoni

Nästa rekommendation från listan över de bästa PS1-spelen är Castlevania. Detta spel är utan tvekan det bästa i PS1-serien. Detta spel är ett metroidvania-spel där du ska åka på äventyr som Alucard, Draculas son.

Spel som kombinerar strids- och plattformselement detta gör det här spelet ännu mer intressant. När spelet fortskrider får du olika styrkor och vapen som stöder ditt uppdrag.

Spelets marknadsföringsprocess är dålig, särskilt i Amerika, men för Detta spel fick positiva recensioner från kritiker vilket gör detta spel populärt i sig.

DetaljCastlevania: Nattens symfoni
UtvecklareKonami Computer Entertainment Tokyo
UtgivareKonami
PlattformPlayStation, PlayStation 4, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Xbox 360, Sega Saturn
Utgivningsdatum20 mars 1997
GenreAction rollspel

18. Vagrant Story

Detta spel gjord av Square Enix klassificeras som unika när det gäller spel. Genom att bära konceptet action-RPG lyckades Vagrant Story locka hjärtan hos spelälskare med ett annat spel än andra spel.

I det här PS1-spelet kan du ändra synvinkel som du spelar. Du kan spela detta spel genom tredje personperspektiv eller första person.

Förutom att besegra fienden måste du också lösa många pussel utspridda genom detta spel.

Historien i det här spelet är inte mindre intressant eftersom den gjordes av samma författare som skrev Final Fantasy Tactics-berättelsen.

DetaljVagrant Story
UtvecklareSquare Product Development Division 4
UtgivareSquare Electronic Arts
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum15 maj 2000
GenreAction rollspel

19. Gran Turismo

Gran Turismo är ett av de spel du måste spela för dig som älskar racerspel.

Detta spel som släpptes av Sony Computer Entertainment är ett av dem PlayStation-spel med mest försäljning. Detta spel fungerar sålde 10,85 miljoner exemplar runt världen.

Detta racingsimuleringsspel blev det mest realistiska spelet när det gäller spel och grafik vid tidpunkten för publiceringen. För de av er som aldrig har spelat det här spelet är det verkligen obligatoriskt att prova det, gäng.

DetaljGran Turismo
UtvecklarePolys Entertainment Cyberhead
UtgivareSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation
Utgivningsdatum12 maj 1998
GenreRacing sim

20. Resident Evil 2, rekommenderat bästa PS1 skräckspel

Detta skräcköverlevnadsspel kan verkligen få ditt hjärta att slå snabbt under hela spelet.

I det här spelet kommer du att försöka överleva mitt i en katastrof som gjorde hela staden till zombies.

Jämfört med den första serien har detta spel upplevt olika förbättringar, särskilt när det gäller spel.

Fler fiendevariationer och mer utmanande pusselspel gör det här spelet ännu mer spännande att spela. Prova det här spelet, gäng om du är modig!

DetaljResident Evil 2
UtvecklareCapcom
UtgivareCapcom
PlattformPlayStation, Nintendo 64, Dreamcast, GameCube, Windows
Utgivningsdatum21 januari 1998
GenreÖverlevnadsskräck

Det här är rekommendationerna för de bästa och mest spännande PS1-spelen att spela ensam eller med dina vänner medan du känner dig nostalgisk mot det förflutna.

Även om den har släppts i flera år är den här listan över PS1-spel fortfarande väldigt intressant för dig att spela idag.

Vilket PS1-spel gillar du mest, gäng? Skriv din åsikt i kommentarfältet, vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om PlayStation eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.