hur man tar bort ett virus på en Android-smartphone utan antivirus

Antivirus kan vara en lösning för att bli av med virus, men tänk om viruset är inbäddat i antivirusprogrammet? ApkVenue kommer att ge ett sätt att ta bort virus på Android utan antivirus.

Att använda Antivirus kan vara en lösning för att ta bort virus. Men tänk om viruset är inbäddat i antivirusprogrammet? Så det är ett hemskt dilemma, eller hur?

Du kan bestämma om du behöver installera ett antivirusprogram på Android eller inte. Men om du är nyfiken på förekomsten eller frånvaron av ett virus på din smartphone kan du använda sättet att ta bort ett virus på Android utan att använda Antivirus från ApkVenue.

  • Behöver du använda Antivirus på Android?
  • 10 bästa Android Antivirus och Anti Malware 2015
  • Tecken på att din smartphone påverkas av spionprogram

Hur man tar bort virus på Android utan antivirus

Att göra fabriksåterställning alltid kallat ett kraftfullt sätt att bli av med virus på din Android. Men du riskerar att förlora all data och vad som är installerat på din Android. Så, så att dina smarttelefondata är säkra, kan du prova följande metoder!

VISA ARTIKLAR

1. Gå in i säkert läge

Gick in i Säkert läge låter din Android fungera lättare eftersom den bara kör de kärnappar som systemet har. I felsäkert läge kommer alla applikationer du installerar att förloras tillfälligt. Så i felsäkert läge kan du fritt växla mellan applikationssystem utan problem, vilket gör det lättare för dig att kontrollera eller rensa onödiga filer, till exempel filer. cache och ta bort virus på Android.

Hur man går in i säkert läge för varje Android-enhet är annorlunda. Genomsnittet är dock att använda en kombination av strömbrytare och volymknapp under bearbetning känga. Om du fortfarande är förvirrad, vänligen googla med nyckelordet "Säkert läge (Android-typ)".

2. Kontrollera applikationer i felsäkert läge

I felsäkert läge, kontrollera de installerade applikationerna. Sättet att komma in på Inställningar - Apparoch välj sedan flikNedladdat. Systemet kommer att eliminera alla listor över tredjepartsapplikationer i felsäkert läge, men eftersom viruset ingår i systemet kommer det att visas som ett tredjepartsprogram men kan utföra systemfunktioner. Om din Android är infekterad med ett virus visas utländska applikationer som du aldrig har installerat på din Android.

3. Ta bort misstänkta utländska applikationer

Om du hittar ett misstänkt program klickar du på programmet och väljer Avinstallera. I ett fall när du tar bort viruset på Android kan det hända att den utländska applikationen inte kan avinstalleras, eftersom den tillhandahållna applikationen Administratörsåtkomst.

4. Ta bort åtkomst till utländsk applikationsadministratör

När du stöter på en utländsk applikation som ger administratörstillgång till sig själv, är ditt jobb att ta bort åtkomsten. För att göra detta, avsluta applikationsinställningarna och ange sedan Inställningar - Säkerhet - Enhetsadministratör. Ta bort den misstänkta applikationsadministratörens åtkomst. Gå sedan tillbaka till applikationsinställningar och leta efter misstänkta applikationer, du borde kunna ta bort dem nu.

5. Avsluta felsäkert läge

När den misstänkta borttagningsprocessen är klar måste du bara avsluta Säkert läge. Du gör detta genom att göra processen Omstart som vanligt.

Enkelt är inte sättet att ta bort virus på den här Android? Även utan Antivirus kan du bli av med virus som saktar ner din Android-prestanda. Åh ja, glöm inte att alltid göra backa upp från data och applikationer som du tycker är viktiga efter viruskontrollen och borttagningsprocessen, för alla fall.