hur man uppdaterar Android OTA utan att ta bort root

Vill du uppdatera din Android via OTA men din enhet är rotad? Försök använda Android OTA-uppdateringsmetoden utan att bara ta bort root!

Det enklaste sättet attuppdatering Android-operativsystemet på din smartphone är vägen OTA (Over-the-Air) aka direkt uppdatering från din smartphone. Men om du har en rotad Android-enhet kan du inteuppdatering din smartphone via OTA om du inte vill att din root-åtkomst ska försvinna eller om ditt smartphone-system är hårt skadat.

Som det visar sig finns det en hur man uppdaterar Android OTA utan att ta bort root du vet. Du behöver bara en ansökan som heter Blixt eld så att din root-åtkomst inte går förlorad när uppdatering Din Android via Over-the-Air.

 • Insamling av sätt att ta bort standardapplikationer på Android-telefoner utan behov av rot
 • Så här får du root-åtkomst utan att behöva rota din Android

Hur man uppdaterar OTA Android utan att eliminera roten

FlashFire-applikationen i sig är ett verktyg från Chainfire, som tillverkar SuperSU som har många funktioner, som att blinka uppdatering OTA och zip, backup och återställa data, torka data, och mycket mer. En av fördelarna med denna applikation är att den kanuppdatering Android OTA utan att ta bort root. Här är hur.

 1. Ladda ner applikationen Blixt eld från Google Play.
Ladda ner Chainfire Utilities Apps
 1. När du får ett meddelande om din enhet får uppdatering-en Android, ladda ner utan att installera den.

 2. Efter nedladdningen uppdatering klar, gå till FlashFire-applikationen och den här applikationen kommer automatiskt att upptäcka filen uppdatering-en som du laddade ner, tryck sedan på OK.

 1. Du kommer in på en sida där du kan välja vad du ska göra näruppdatering ditt Android-system. När du är klar trycker du på Blixt.
 1. Det kommer att visas en popup-varning som berättar om den pågår uppdatering det tar lite tid och skärmen blir svart flera gånger. Tryck OK om du instämmer.
 1. Den blinkande processen startar och rullningstext visas på din smarttelefons skärm. Men oroa dig inte, det är bara den blinkande processen som görs av FlashFire.

 2. bom! Din smartphone har redan ett Android-systemuppdatering.

Men om du misslyckas med att göra detta kan du kanske också prova det andra sättet. Vanligtvis misslyckas din smartphone eftersom du har haft tid att anpassa kärnan, eller så har / systempartitionen modifierats med Xposed Framework.

Metoden använder fortfarande FlashFire-applikationen, men på ett något annorlunda sätt. Följ det bara direkt!

 1. Ladda ner fabriksbilden för din enhet. Om du till exempel vill blinka en Nexus 7 kan du söka efter den senaste fabriksbilden via den här länken. Kopiera fabriksbilden med .tgz-tillägget till internminnet eller SD-kortet som används av din smartphone.

 2. Gå in i FlashFire, tryck på menyn och välj Flash firmware-paketet.

 1. Leta efter fabriksbilden som du sparade tidigare och välj den.
 1. FlashFire skannar filen du valde tidigare för att kontrollera den.
 1. Flera alternativ visas som du kan göra för att blinka din enhet. Välj vad du behöver. Om det redan är tryck på bocken som är uppe till höger.
 1. Du kommer in på en sida där det finns en lista över vad FlashFire kommer att göra när du blinkar din enhet. Om det har kontrollerats.

 2. När du har kontrollerat trycker du på Flash och fortsätter till OK. Enheten kommer att blinka omedelbart och en tom skärm visas flera gånger. Foilaaaa, din Android har installeratsuppdatering.

Det är så uppdatering Android OTA utan att ta bort root. Det är lätt? Men om du verkligen vill un-root din Android-enhet på ett enkelt sätt, läs bara 2 enkla sätt att ta bort Android med ett klick.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found