viktigt, detta är innebörden av lan, wan, man, burk, vpn och san!

Genom denna artikel vill ApkVenue ge en förståelse för vad LAN, WAN, MAN, CAN, VPN och SAN betyder. Så du förstår vad skillnaden mellan var och en av dem är.

I teknikvärlden, särskilt en dator eller bärbar dator, behöver du definitivt en anslutning. Det finns många olika saker. Och ibland förstår inte alla nätverk på datorer.

Genom denna artikel vill ApkVenue ge en förståelse för vad LAN, WAN, MAN, CAN, VPN och SAN betyder. Så du förstår vad skillnaden mellan var och en av dem är.

  • 5 skäl till att Virtual Reality '' FUNGERAR INTE '' 2016
  • 10 virtuella verklighetsspel du måste ha innan 2016 slutar!
  • Vad är skillnaden mellan Augmented Reality vs Virtual Reality?

Viktigt, detta är betydelsen av LAN, WAN, MAN, CAN, VPN och SAN!

1. Vad är LAN eller lokalt nätverk?

LAN är en form av datanätverk som är allmänt känd. Detta nätverk har begränsad täckning, kanske bara begränsat till ett hus eller en byggnad. Därför använder LAN vanligtvis en Ethernet-kabel som är ansluten till en dator eller bärbar dator.

2. Vad är HAN eller Home Area Network?

HAN är en typ av nätverk som finns i ett lokalt område. Alla enheter som smartphones, datorer, bärbara datorer, IoT-enheter, tv-apparater, spelkonsoler etc. är anslutna till router centrum, oavsett om det är trådbundet eller trådlöst som placeras i ett hus.

3. Vad är WLAN eller trådlöst LAN?

WLAN är en typ av trådlöst nätverk för lokalt område. Den använder WiFi-teknik definierad enligt IEEE 802.11-standarden. Så om du tror att WiFi och WLAN är desamma är svaret fel. Detta beror på att WiFi används för att skapa ett trådlöst nätverk i det lokala området.

4. Vad är PAN eller Personal Area Network?

PAN är ett nätverk som används för personligt bruk och har ett sårbart avstånd på cirka 10 meter. Denna teknik används för att skapa ett privat nätverk. Ett konkret exempel är Bluetooth, som ofta används i smartphones, bärbara datorer, surfplattor och andra enheter.

5. Vad är CAN eller Campus Area Network?

Som namnet antyder är CAN ett infrastrukturnätverk föromslag skolor, universitet eller andra generaliserade företag som campus.

6. Vad är ett MAN eller Metropolitan Area Network?

MAN är ett nätverk somomslag är större än ett LAN- eller CAN-nätverk. I själva verket kan MAN användas för att ansluta till flera LAN samtidigt som kan tränga in i en stad eller ett stort tunnelbanaområde.

7. Vad är ett WAN eller Wide Area Network?

Från namnet är det tydligt underförstått, WAN är ett nätverk som täcker ett stort område. Faktum är att täckningen kan nå hem, kontor, städer och till och med länder. Så, modem eller router installerad i ditt hus är ansluten med WAN. Exempel är 4G LTE, fiberoptik och andra.

8. Vad är SAN eller Storage Area Network?

I allmänhet är SAN ett nätverk som ansluter lagringsenheter via en server. Så du kan använda den direkt. Denna teknik är också allmänt känd som Fibre Channel.

9. Vad är ett VPN eller virtuellt privat nätverk?

VPN är ett datornätverk som inte har någon fysisk form. Teknik gör att du upptäcks på en falsk plats, så att du kan ansluta till internet med en IP-adress som skiljer sig från den enhet du använder. Vanligtvis görs detta av en person hackare.

Det är innebörden av LAN, WAN, MAN, CAN, VPN och SAN. Se också till att du läser artiklar relaterade till teknik eller andra intressanta artiklar från Jofinno Herian.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found