√ 4 sätt att stänga av bärbara tangentbord av alla märken

När det bärbara datorns tangentbordsfel avbryts din aktivitet. För att åtgärda detta kan du ta reda på hur du stänger av bärbar datorns tangentbord enligt följande.

Hur man stänger av laptoptangentbordet kan vara en lösning så att dina skrivaktiviteter blir bekvämare när du använder ett externt tangentbord.

ja! Användningen av ett externt tangentbord på bärbara datorer blir nu alltmer populärt, eftersom det kan ersätta rollen som ett bärbart tangentbord som är fel eller anses vara mindre bekvämt att använda.

Tyvärr, sätt inaktivera Det finns fortfarande många bärbara tangentbord som inte vet om det, så det är fortfarande ett problem som måste lösas, gäng.

Men du behöver inte oroa dig! Problemet är den här gången ApkVenue kommer att diskutera om hur man inaktiverar ett Windows 10-tangentbord för bärbar dator i sin helhet, vilket du kan se nedan.

Hur stänger jag av ett bärbart tangentbord?

Ett av problemen som ofta uppstår på bärbara datorer är laptop tangentbord fel. Förutom att reparera det bärbara tangentbordet kan du också inaktivera det, gäng.

Förutom att vara ett fel kanske du vill stänga av bärbar datorns tangentbord eftersom du föredrar att använda ett externt tangentbord som ett mekaniskt tangentbord.

Du kan också inaktivera det bärbara tangentbordet permanent eller tillfälligt, eller bara några få knappar genom att följa metoden för att stänga av tangentbordets funktion nedan.

Så här stänger du tillfälligt av bärbar datorns tangentbord med Enhetshanteraren

Om du inte kan eller har haft tid att reparera ett bärbart tangentbord kan duinaktivera laptop tangentbord för att inte störa och irritera dig, gäng.

Du kan göra hur du tillfälligt stänger av Windows 10-bärbara tangentbord på följande sätt. Senare kan du också aktivera det igen.

1. Öppna Enhetshanteraren

Högerklicka på Start-menyn för att öppna WinX-menyn. Klicka sedan Enhetshanteraren.

2. Välj tangentbordsdrivrutinen du använder

Leta efter ordet i Device Manager-menyn Tangentbord. Visa alternativ på tangentbord genom att dubbelklicka eller klicka på (>) -knappen. Alla tangentbord som är anslutna till den bärbara datorn kommer att listas under avsnittet Tangentbord. Leta efter standardtangentbordet för bärbar dator och högerklicka sedan på det.

3. Uppdatera tangentbordsdrivrutinen

välja Uppdatera drivrutinsprogramvaran.

4. Välj "Bläddra i min dator efter drivrutinsprogramvara"

Sedan väljer du ett alternativ Bläddra bland den här datorn efter drivrutinsprogramvara.

5. Välj "Låt mig välja från en lista över enheter"

Klicka på alternativ Låt mig välja från en lista över enheter.

6. Avmarkera "Visa kompatibel hårdvara"

Avmarkera menyn Visa kompatibel maskinvara. Här kan du se enheter som inte är installerade på en bärbar dator eftersom de inte är lämpliga eller inte kompatibla.

Välj den vars drivrutin inte matchar den bärbara datorn du använder. Gratis att välja var som helst.

7. Klicka på "Ja" för att bekräfta

Om så är fallet visas en popup-sida för att bekräfta. Klicka på Ja.

Sätt inaktivera datorns tangentbord detta gör att tangentbordsdrivrutinen som är installerad på den bärbara datorn avaktiveras genom att den ändras till att vara inkompatibel.

För att återaktivera den kan du följa den här metoden men kontrollera knappen på menyn Visa kompatibel maskinvara. Välj sedan den drivrutin som visas.

Hur man stänger av ett permanent bärbart tangentbord med Enhetshanteraren

Nästa är hur man stänger av Asus, Toshiba och andra bärbara tangentbord permanent. Denna metod görs genom att avinstallera standardtangentbordet på din bärbara dator, gäng.

1. Öppna Enhetshanteraren

Precis som den första metoden måste du gå till Enhetshanterar-menyn. Högerklicka på Start-menyn. Klicka sedan Enhetshanteraren.

2. Välj alternativet "Tangentbord"

Leta efter ordet i Device Manager-menyn Tangentbord. Visa alternativ på tangentbord genom att dubbelklicka eller klicka på (>) -knappen. Högerklicka på standardtangentbordet för den bärbara datorn.

3. Avinstallera tangentbordsdrivrutinen

Klicka på alternativ Avinstallera enheten.

4. Välj knappen "Avinstallera"

var god klicka Avinstallera för att bekräfta och ta bort drivrutinen för tangentbordet.

Tänk på att om du stängde av Windows 10-tangentbordet på detta sätt kan Enhetshanteraren söka efter maskinvaruändringar på den bärbara datorn.

Om så är fallet kan Windows 10 automatiskt upptäcka tangentbordet och installera om drivrutinen. Så du måste ta bort drivrutinen för den bärbara datorns inbyggda tangentbord igen.

Hur inaktiverar du vissa tangentbordstangenter på en bärbar dator

Förutom långsam bärbar datorprestanda är ett annat problem som ofta uppstår på äldre bärbara datorer tangentbordets felknapp som kan tryckas på egen hand.

Tryckta tangentbordstangenter själva måste verkligen störa dina aktiviteter. För det, följ hur man inaktiverar en av tangentbordstangenterna på en bärbar dator det följande.

1. Ladda ner KeyTweak-applikationen

Ladda ner och installera applikationen KeyTweak på din bärbara dator.

2. Välj tangentbordsknappen som du vill inaktivera

När installationen är klar öppnar du KeyTweak-applikationen. Välj den knapp du vill inaktivera på tangentbordsbilden.

3. Välj "Inaktivera"

Knappen du har valt kommer att visas i avsnittet Nyckel vald. Klicka därefter på Inaktivera.

4. Klicka på "Apply"

När den är inaktiverad visas knappen i kolumnen Väntande ändringar. Klick Tillämpa för att inaktivera det.

5. Klicka på "Ja"

Klicka på på popup-menyn Ja för att starta om enheten. Vänta tills den bärbara datorn startar igen.

Efter att ha slagit på igen har tangentbordsknappen som du inaktiverat tidigare också inaktiverats och kan inte tryckas, gäng. Det är enkelt, eller hur?

För att återaktivera knappen är allt du behöver göra att öppna KeyTweak-applikationen och klicka sedan på alternativet Starta om alla standardinställningar. Starta om den bärbara datorn och knapparna fungerar igen.

Hur inaktiverar du tangentbordet med snabbtangentkombination

Foto med tillstånd av: Business Insider

Förutom att du måste öppna Device Manager-programmet eller installera en applikation på en bärbar dator kan du också använda ett mer praktiskt alternativ.

Anledningen är att du kan göra hur du inaktiverar laptoptangentbordet utan att stänga av pekplattan utan att behöva installera någon programvara, gäng.

Men först måste du kontrollera från F1 till F12-tangenterna på den bärbara datorn om den har en knapp med tangentbordslogotyp eller inte.

Eftersom denna metod i princip bara kan göras av vissa bärbara enheter som bara har knappar med tangentbordslogotypen.

Om det finns behöver du bara trycka på kombinationsknappen FN + tangentbordslogotyp på en bärbar dator, eller Ctrl + Alt + tangentbordets logotangent.

Hur aktiverar jag ett avaktiverat tangentbord?

Ditt standardtangentbord för bärbar dator är korrekt igen och vill använda det för att skriva som tidigare? Naturligtvis kan du, gäng!

Även om du har gjort hur du inaktiverar Windows-bärbara datorns tangentbord kan du fortfarande aktivera det om du vill.

För hur du aktiverar det interna bärbara tangentbordet själv är metoden väldigt enkel eftersom du bara behöver upprepa stegen inaktivera laptop tangentbord på toppen.

Men i steget för val av tangentbordsdrivrutin, glöm inte att markera alternativet 'Visa kompatibel hårdvara' och välj den tangentbordsmodell du använder.

tryck på knappen 'Nästa' och vänta tills processen är klar. Då kan den bärbara datorns interna tangentbord användas igen.

På samma sätt, när du gör hur du stänger av laptoptangentbordet med snabbtangenterna, gäng. Du behöver bara trycka på tangentkombinationen igen för att återaktivera den.

Nu kan du också vara fri från att använda ett externt tangentbord eller ett virtuellt tangentbordsprogram som verkligen är besvärligt.

Det var några hur man stänger av den bärbara datorns interna tangentbord snabbt och enkelt. Förutom att stänga av den bärbara datorns tangentbordsfunktion helt kan du också inaktivera bara en av tangentbordstangenterna.

På det sättet kan du använda din bärbara dator bekvämt utan att begränsas av laptop tangentbord fel. Men se till att du redan har ett externt tangentbord, gäng.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Tia Reisha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found