Här är 7 Bluetooth-funktioner som du definitivt inte känner till

Du måste vara bekant med den här Bluetooth-enheten, eller hur, men vet du vilka funktioner Bluetooth har?

Blåtand är hårdvara (hårdvara) inbäddade i flera elektroniska enheter som bärbara datorer, smartphones, skrivare, digitalkameror och till och med projektorer. Du måste känna till den här Bluetooth-enheten, eller hur, men vet du vilka funktioner Bluetooth har?

Denna hårdvara är en ersättningsteknik från föregående generation, nämligen Infraröd. Fram till nyligen har Bluetooth-tekniken nått version 4. I allmänhet använder enheter som använder Bluetooth för närvarande endast den tredje versionen, så version 4 finns fortfarande sällan på enheter på marknaden. Denna Bluetooth-teknik skapades först av Ericsson år 1994. Bluetooth kan skapa Personal Area Network (PAN) täcker omgivningen ett kort avstånd.

  • Här är världens minsta Bluetooth-headset
  • 12 viktiga tips för att förhindra att din Android hackas via WiFi och Bluetooth
  • 4 omedelbara sätt att övervinna trasig Bluetooth på Android-telefoner

Eftersom du redan känner till Bluetooth-funktionen (File Transfer) i allmänhet listar jag inte funktionen längre. Följande är Bluetooth-funktioner som du inte känner till:

Bluetooth-funktioner som du definitivt inte visste

1. Att skriva ut fil

Skriv ut eller skriva ut är en rutin som nästan alla gör för att slutföra en uppgift. Utskrift genom att ansluta kabeln till din bärbara dator kommer att vara mycket besvärligt, särskilt om skrivarkabeln är kort. För dig som inte vill bry dig om att skriva ut plug-in-kablar längre kan du byta till att använda en befintlig skrivare Stöd med Bluetooth. Du kan googla själv om vad skrivare redan är Stöd med Bluetooth.

2. Att utbyta filer med digitalkameror och Handycam

Nu behöver du inte oroa dig mer om din digitalkamera eller videokamera är full av minne, för nu finns det många digitalkameror eller videokameror tillgängliga. Stöd med Bluetooth.

3. Att lyssna på musik utan kabel

Med hjälp av Bluetooth-teknik kan du nu lyssna på din favoritmusik utan att behöva ansluta kabeln. För den här kategorin finns det två ljudenheter som stöder Bluetooth-teknik just nu Headset och Högtalare. Om du vill spela din musik högt och högt utan krångel med ledningar kan du växla till att använda samma högtalare Stöd med Bluetooth-teknik eftersom det finns många Bluetooth-högtalarprodukter på marknaden. Omvänt, om du vill spela musik med en lugn röst utan att störa andra kan du växla till med ett Bluetooth-headset.

4. För att ansluta med mus och tangentbord

Har din mus en mycket lång, irriterande kabel? Nu kan du använda musen utan att behöva koppla in kabeln igen. Det finns redan många mus- och tangentbordsprodukter på marknaden med varierande priser, nu kan du växla till att använda en mus eller tangentbord utan att behöva koppla in kabeln igen. För tangentbordet kan du förutom att ansluta den till en bärbar dator också ansluta den till din smartphone.

5. Att spela spel med Gamepad

Gamepad är ett verktyg som används som gränssnitt mellan datorspelanvändare för att göra det lättare att spela spel. Den perfekta gamepad bör inte använda kablar eftersom det minskar rörligheten och flexibiliteten i användningen. En lösning för att öka flexibiliteten hos gamepadanvändare är att använda Bluetooth som medium för att ansluta till en dator utan att använda kablar. Nu kan du spela spel utan att behöva vara nära skärmen igen.

6. För att ansluta till projektorn

För dig som gillar presentationer kan du använda en projektor som är längre bort från en projektor som stöder Bluetooth-teknik än en projektor med kabelanslutning. Det är inte längre ett problem om du vill presentera genom att ta med en enhet ansluten till projektorn.

BONUS

För den här FUNKTIONEN tycker jag att det räcker SÄRSKILD för den här funktionen kan faktiskt användas av alla smarttelefonanvändare. Dessa funktioner är:

7. Dela internetanslutning eller internetdelning med Bluetooth

Internetdelning delar internetanslutningen till andra enheter där enheten fungerar Internetdelning måste ha åtkomst och vara ansluten till internet. Denna funktion kan snabbt dela internetanslutningen med andra smartphone-användare under förutsättning att andra användare måste vara anslutna till den smartphone som fungerar som centrum.

För att använda den och prova den måste du förbereda en smartphone som redan har en internetanslutning och öppna inställningarna för ** Internetdelning och bärbar hotspot ** och kontrollera Bluetooth-internetdelning enligt nedan. Därefter förbereder du en annan smartphone som inte har en internetanslutning och du gör samma metod som den första smarttelefonen.

Det här är några Bluetooth-funktioner som du inte känner till. Om du har frågor kan du ställa dem i kommentarfältet nedan. Hoppas det är användbart


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found