5 av de mest populära och bästa e-plånboksapplikationerna i Indonesien

Vill du köpa mat, kredit, betala elräkningar och handla? Använd endast e-plånbok! Mer effektivt och praktiskt, vet du! Här är de 5 bästa indonesiska e-plånböckerna.

E-plånbok eller digital plånbok det trender. Eftersom E-plånböcker ofta ger kampanjer, rabatter och pengar tillbaka massiva för sina användare.

E-plånboken är verkligen mer effektiv, praktisk och också säkrare. Av de många e-plånböckerna i Indonesien, vilken är den mest populära och mest använda idag?

Tänk omedelbart på följande ApkVenues artikel:

De 5 bästa applikationerna för e-plånbok eller digitala plånböcker

Var och en av de E-plånböcker som ApkVenue nämner nedan har sina fördelar. Så det är en bra idé om du inte bara använder en E-Wallet-applikation.

1. OVO

En av de bästa apparna för digital plånbok är OVO. OVO är en av Indonesiens favorit-e-plånboksapplikationer eftersom den ofta erbjuder kampanjer och pengar tillbaka till sina användare.

Denna allt-i-ett-betalningsapplikation är också enkel, omedelbar och säker och kan användas för alla dina ekonomiska transaktioner.

OVO har två huvudfunktioner, nämligen:

  • Betalning, enkelt med transaktioner och betalningar för alla dina behov med OVO.

  • Poäng, lojalitetsbelöningar OVO-användare får varje transaktion i olika handlare OVO samarbetar och kan återanvändas som betalningsmedel hela tiden handlare (1 OVO-punkt = Rp1).

OVO har också registrerats och övervakats av Bank Indonesia (BI) som FinTech-leverantör. Så du behöver inte oroa dig för att använda OVO.

InformationOVO
Användare5 miljoner
Storlek22 MB
Betyg3+

2. DOKU

Pionjären för e-plånbok i Indonesien, DOKU plånbok, är inte heller sämre än andra E-Wallet-applikationer när det gäller funktioner.

Utrustad med en kreditkorts- och elektronisk länkfunktion eller kontantplånbok, kan du också använda DOKU för att handla online off-line i köpmän som har samarbetat med DOKU.

Genom att använda DOKU får du många bekvämligheter som:

  • Köp kredit- och datapaket
  • Prenumerera på Spotify
  • Betalningar för el, telefon och vatten.
  • Betal-TV-abonnemang.
  • Multi-finance avbetalningar.
  • BPJS Health Payment

Genom DOKU E-Wallet kan du också göra kontantuttag, överföringar till bankkonton och även överföringar till andra DOKU: er.

Denna applikation är ganska säker så länge du inte berättar det DOKU ID och lösenord dig till andra människor.

InformationDOKU
Användare1000000
Storlek13 MB
Betyg3+

3. GO-PAY (GO-JEK)

Nästa ansökan är GO-PAY från GO-JEK. Ja, den här kungen av FinTech Indonesia kan användas för att betala för transaktioner relaterade till tjänster i GO-JEK-applikationen som Go-Ride, Go-Car, Go-Food, Go-Tix, Go-Clean, Go-Pulsa och så vidare.

Dessutom kan du också göra betalningstransaktioner med denna applikation hos säljare uppkopplad och off-line i samarbete med GO-JEK.

Det intressanta med GO-PAY-funktionen är att GO-JEK erbjuder olika specialkampanjer som verkligen är intressanta och varierade varje gång du gör en transaktion med GO-PAY.

För säkerhetsfrågor garanteras GO-PAY naturligtvis både för alla betalningstransaktioner, saldon och din personliga information eftersom den har registrerats hos BI.

Så du behöver inte tvivla på dess säkerhet!

InformationGO-JEK
Användare50 miljoner
Storlek45 MB
Betyg3+

Nästa...

4. FONDAR

Nästa e-plånbok är FOND. Denna digitala betalningsplattform erbjuder flera fördelar, varav en är mycket kompletta transaktionstjänster och support.

DANA kan användas i både online och konventionella butiker. Denna applikation bär konceptet med en öppen plattform så att den kan ansluta till andra digitala transaktionstjänster från leverantörer som har samarbetat så här KFC, TIX.ID, Bukalapak och Samsung Pay.

Dessutom tillhandahåller DANA också en betalningsfacilitet QR-kod med transaktionsmaskiner vid samarbetsplatser

Denna ansökan från EMTEK har också fått tillstånd från Bank Indonesia (BI) och har uppfyllt BI-krav och krav avseende tillstånd att använda elektroniska pengar, e-plånböcker, digitala finansinstitut (LKD) och onlineöverföringar online.

Du kan ladda ner DANA-applikationen på JalanTikus, Google PlayStore och Apple AppStore.

InformationFOND
Användare1000000
Storlek17 MB
Betyg3+

5. LinkAja

Den senaste digitala plånboksprogrammet (E-Wallet) i den här listan är LinkAja. Ja, LinkAja är en nykomling FinTech-arrangör.

Precis som OVO och GO-Pay kan du använda betalningsfunktionen LinkAja på offlinehandlare tidigare samarbetat med BUMN och Telkomsel.

Dessutom kan bekvämligheten med denna applikation också kännas för att köpa BBM (BBM) vid bensinstationen, överföringar (överföringar), köpa pulser och internet, betala för el och PDAM-vattenräkningar.

Andra tjänster inkluderar köp av kabel-TV-paket, betalning av spelutrustning, BPJS Health-betalningar, Tokyo Marine Insurance, Jiwasraya till CAR-försäkring.

Det finns också en delbetalningsfunktion för multi, iFlix betal-TV och donationer.

InformationLINKAja
Användare5 miljoner
Storlek12 MB
Betyg3

Fördelar med att använda en e-plånbok

Att använda E-Wallet för att göra betalningstransaktioner har fördelar, vet du! Vad är fördelarna?

1. Praktiskt och effektivt

Genom att använda en e-plånbok behöver du inte längre gå till bankomater, banker och ta med pengar och kort som gör en tjock plånbok.

Nog med mobiltelefon och internetanslutning du kan redan utföra olika typer av transaktioner.

Som att shoppa i online shoppingapplikationer, betala på restauranger och många fler.

2. Många kampanjer, rabatter och Pengar tillbaka

E-plånböcker är också ofta, du vet, presenterar massor av kampanjer, rabatter och pengar tillbaka.

Pengar tillbakadet finns upp till 60%!

Så det finns många fördelar som du kan få genom att använda E-Wallet-applikationen.

3. Säker

Den här gången, Bank Indonesia (BI) tillsammans med Financial Services Authority (OJK) hålla koll på FinTech-arrangörerna.

Så du behöver inte oroa dig. Om det finns något kan du rapportera den berörda FinTech till BI och OJK.

Å andra sidan är din E-Wallet-saldo också säker. Om till exempel din mobiltelefon går förlorad är det inte säkert att din balans också försvinner.

Eftersom de flesta E-Wallet-applikationer för närvarande är utrustade med säkerhetsmetoder fingeravtryckoch en PIN-kod.

Det sista ordet

Det är de 5 bästa E-Wallet-applikationerna i Indonesien. Av de fem applikationerna, vilken E-plånbok använder du?

Läs också artiklar om FinTech eller andra intressanta artiklar från Andini Anissa.