hur man beställer grabbike, grabcar & grabfood

Att beställa Grab är enkelt, följ bara hur du beställer Grab enkelt från ApkVenue. Komplett med de senaste funktionerna här!

Är du fortfarande förvirrad över hur du beställer Grab Bike, Car eller Food?

Sedan 2012, Hugg har blivit en favoritapplikation för transport och leverans av indonesiska medborgare, särskilt i storstadsområden. Grab finns i flera intressanta funktioner som gör det lättare för dig att göra dina dagliga aktiviteter.

Det är emellertid inte alla som förstår att använda grab-applikationsfunktionen. Är du en av dem? Oroa dig inte, här säger Jaka dig stegen hur man beställer Grab Bike, Car och Food lätt!

Hur man beställer grepp enkelt med applikationen

Om du tycker att det är svårt att beställa transport- och leveranstjänster via Grab. Du behöver bara ladda ner Grab-applikationen på Google Play Butik och Apps Store som du kan ladda ner via länken nedan och följ sedan stegen nedan:

Ta Android

Ta tag i iOS

1. Ta tag i bilen

Den första funktionen i Grab-applikationen Ta tag i bilen att hyra en taxi online i form av en bil till den plats du vill ha. Så här beställer du en Grab Car:

 • Öppna applikationen Hugg, då välj Bil.
 • Sedan i kolumnen Ride, välj din hämtningsplats genom pickup-kolumnen.
 • Efter att ha hämtat plats, klicka kolumn 'jag ska' för att bestämma destinationsplatsen.
 • Du får en lista med priser som du måste betala kontant eller använda virtuella pengar.
 • Om du är säker på din destination, stanna kvar välj Bok då hittar Grab en drivrutin åt dig. Du får fullständig förarinformation och du kan kontakta dem via chatt eller telefon.

Förutom Ride lägger Grab nu till nya funktioner, nämligen Hyra. Denna funktion är lämplig för dig som vill resa privat med vänner eller familj. Så här hyr du en bil på Grab:

 • Klick Hyra på sidan Grab Car.
 • Bestäm var du ska hämta bilen och lånets varaktighet, nämligen för 4 timmar, 6 timmar, 8 timmar, 10 timmar och 12 timmar. Välj därefter Boka nu att beställa en bil.

2. Grab Bike

Grab Bike funktionen är densamma som Grab Car, men använder en motorcykel. Hur man beställer en Grab Bike är enkelt, här är den kompletta metoden:

 • Välj cykel på huvudsidan, ange sedan hämtningsplats och destinationsplats som i Grab Car-beställningen.
 • Du kan lägga till destinationen på en gång genom att klicka på '+'. Efter att ha satt målen klicka på Boka för att beställa.
 • Precis som att beställa en Grab Car får du fullständig information om din förare och kan kontakta honom via chatt eller telefon. Det är enkelt, eller hur!

Om du är lat och väntar på att föraren ska komma till din plats finns det också en Grab Now-funktion som du kan använda för att få Grab på plats.

Alias ​​du kan bara gå till Grab-bröderna på sidan av vägen och säg "Grab Now, mas". Precis så.

Om du fortfarande är förvirrad, här ger ApkVenue dig de enkla stegen:

 • Gå in på Grab Bike-sidan, ange sedan hämtningsplats och destination som vanligt. Gå till en Brab Bike-förare och klicka sedan på Grab Now.
 • Klicka på Anslut med drivrutin, då Skriv in koden listad på Grab Bike-föraren. Eller om du kommer att anslutas direkt om du beställer nära föraren.
 • Var försiktig på vägen killar!

3. GrabFood

Är du hungrig på natten och du är lat för att gå ut?

Väl, GrabFood Detta är en tjänst för att beställa och leverera mat från restauranger som finns i Grab-applikationen till ditt hem.

Vill du veta hur du beställer? Kolla in följande enkla sätt:

 • För hur man beställer mat på Grab, välj Mat på Grab-huvudsidan.
 • Sedan, välj din mat manuellt genom att skriva restaurangens namn i sökfältet eller välja mat i kolumnen Närmast dig. Glöm inte att ange leveransplatsen.
 • När du har valt din restaurang väljer du menyn som har tillhandahållits och bestämmer beloppet du vill köpa. Sedan Välj Visa korg för att fortsätta ditt köp.
 • Nu, efter att ha kontrollerat att allt är korrekt, kan du välja Beställa för att börja beställa.

Du får information om föraren som kommer att beställa mat och leverera den åt dig. Du kan ringa och chatta med föraren för att underlätta kommunikationen.

Så beställer du Grab för att underlätta dina dagliga aktiviteter. Är det inte lätt att använda?

Om du har kommentarer eller frågor om hur du beställer Grab kan du skriva dem i kommentarfältet. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Hugg eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.