7 sätt att lösa ett bärbart tangentbord fungerar inte

Datorns tangentbord fungerar inte? Ta det lugnt, hur man kan övervinna eller fixa det är väldigt enkelt, du kan till och med göra det själv hemma!

Laptoptangentbord fungerar inte? Ta det lugnt, hur man löser eller fixar det är väldigt enkelt och du kan göra det själv hemma. Faktum är att du inte ens behöver spendera mycket pengar för att serva en bärbar dator!

Det måste erkännas, ett tangentbord som inte kan fungera optimalt är säkerligen ett fruktansvärt gissel för alla som använder det, oavsett om det är användare av ASUS bärbara datorer, HP eller andra märken, gäng.

Vad ska du göra nu? Här berättar ApkVenue dig några knep hur man fixar ett bärbart tangentbord som inte fungerar mest effektiva och 100% garanterade Arbetar.

Så här fixar du ett bärbart tangentbord som inte fungerar

Tangentbord är en av hårdvara som har en mycket viktig roll. Men eftersom det ofta används är tangentbordet också en av de mest utsatta bärbara komponenterna som kan skadas.

Antingen ett delvis funktionsdugligt bärbart tangentbord, låst, tryckte in sig själv tills det inte fungerade eftersom det utsattes för vatten. Hur fixar du det då?

Laptoptangentbord fungerar inte? Detta är orsaken!

Rapportering från flera källor, om det bärbara tangentbordet inte fungerar helt eller delvis, kan det bero på ett problem programvara eller hårdvara.

Men är det allt eller finns det någon annan faktor? Så innan vi fokuserar på hur du fixar ett bärbart tangentbord måste du först veta orsaken till att den här viktiga gadgeten inte fungerar som den ska.

Kort sammanfattat, här är orsakerna till att tangentbordet inte fungerar:

 1. Hårdvara kraschar: Täcker dynan på tangentbordet som är lös eller okänslig.
 2. Utsatt för flytande spill: Gör automatiskt definitivt ett kort tangentbord.
 3. Exponering för damm eller främmande föremål: Damm eller främmande föremål som glider mellan tangentbordet kan göra det delvis eller helt felaktigt.
 4. Programvarufel: Programvaran på din bärbara dator eller PC fungerar inte match med tangentbordet.

Hur man övervinner ett tangentbord för en bärbar dator fungerar inte

Tja, i denna handledning kommer ApkVenue att diskutera lösningar för hur man fixar ett bärbart tangentbord som inte fungerar, är mindre lyhörd eller till och med skadad.

I stället för att vara nyfiken, låt oss bara diskutera hur man hanterar ett icke-fungerande bärbart tangentbord från det enklaste.

1. Se till att tangentbordet är skadat

I grund och botten finns det två saker som kan orsaka att laptoptangentbordet inte fungerar på Windows 10, 8 eller 7, gäng. Jag vet inte för hårdvarahenne eller för programvara-hans.

Att bestämma vilken del som är skadad är mycket viktigt eftersom det avgör vilken typ av hantering som ska göras med tangentbordet.

Hur kontrollerar jag? Försök komma åt BIOS din bärbara dator. Om du kan logga in och använda tangentbordet är troligen skadan på programvara.

2.Rengör tangentbordet från damm (det enklaste sättet att fixa ett bärbart tangentbord)

Om några av tangentbordstangenterna helt eller delvis inte fungerar, medan andra är bra, är det möjligt att det bärbara tangentbordet har ett fel på grund av det hindras av ackumulerat damm.

För att bli av med damm effektivt från tangentbordet, här är vad du kan göra:

 1. Se till att din bärbara dator är inaktiverad.
 2. Luta den bärbara datorn i en vinkel på 75 till 90 grader.
 3. Medan den lutas, skaka din bärbara dator för att ta bort dammet.
 4. Rengör botten och toppen av tangentbordet igen med maskeringstejp.
 5. Kontrollera alla knappar, oavsett om de fungerar eller inte.

3. Starta om den bärbara datorn

Om det bärbara tangentbordet plötsligt inte fungerar alls är problemet troligtvis det programvara / drivrutiner. Prova starta om den bärbara datorn du, kanske det räcker för att fixa det.

Ibland programvara bärbar dator upplever fel vilket gör att hårdvaran som är ansluten till den bärbara datorn inte fungerar som den ska.

Om du inte kan göra det omstart från menyn Start, håll ned knappen kraft i 5 sekunder (maximalt 15 sekunder) och den bärbara datorn kommer omstart för att lösa tangentbordfel på bärbara datorer.

Eller så kan du läsa ApkVenues följande artikel för att ta reda på en samling sätt att starta om bärbara datorer från olika märken:

VISA ARTIKLAR

4. Återställ Windows

Om tangentbordet slutar fungera efter att du har installerat nya applikationer eller ändrat inställningar, försök sedan Återställ Windows, gäng.

Systemåterställning eller Återställ Windows-funktioner för att återställa systemet till läget innan den bärbara datorn fick ett fel.

Om det visar sig att orsaken till det skadade bärbara tangentbordet orsakas av ett problem programvara, då kommer Windows Restore troligen att lösa problemet.

Så här återställer du ett Windows-system:

 1. Klick Start meny och därifrån klickar du på Kontrollpanel.
Fotokälla: JalanTikus (Det första steget i att fixa ett bärbart tangentbord som inte fungerar med Windows-återställning).
 1. Markera ett menyalternativ System och säkerhet välj sedan Säkerhetskopiera din dator.
 1. Klicka på på nästa sida Återställ systeminställningar eller din dator.
 1. Klicka sedan Öppna systemåterställning.

Härifrån är det bara att följa med trollkarl enkel att göra Återställ Ditt Windows. Den bärbara datorn kommer att göra starta om.

Om det är ett systemproblem bör tangentbordet återställas och användas.

5. Reparera tangentbordsdrivrutinen

Bärbara tangentbordsproblem som inte fungerar helt eller delvis kan också uppstå på grund av förare ditt tangentbord inte är det aktuellt eller det finns ett skadligt program som gör att tangentbordet blir mindre lyhört.

Du kan kontrollera och se om förare ditt tangentbord fungerar ordentligt eller inte från Enhetshanteraren. Här är hur:

 1. Sök och öppna Device Manager-programmet.
 1. Efter det, du välj tangentbordsdrivrutinen och klicka på ikonen kollaps som var bredvid honom.
 1. Om du hittar utropsteckenikon gul färg i tangentbordets drivrutinsmenyalternativ, då bör du uppdatera drivrutinen genom att högerklicka och sedan välja 'Uppdatera drivrutinsprogramvara'.

 2. Därefter måste du bara följa kommandona som visas på den bärbara datorns skärm.

Åh ja, det här tricket gäller också de av er som kan ha problem bärbara tangentbordspilar fungerar inte eller liknande relaterade till tangentbord, gäng.

6. Ta den till ett auktoriserat servicecenter

Om alla ovanstående metoder inte fungerar beror det troligen på ett problem hårdvara. Du borde kolla in auktoriserat servicecenter om din bärbara dator fortfarande är under garanti.

Om det inte omfattas av garantin kan du be om hjälp från en datortekniker som du litar på. Vanligtvis är problemet i en liten tråd, till exempel en kapad bandkabel som enkelt kan repareras.

Om det visar sig att problemet är större och reparationskostnaderna är dyra. Så du måste tänka noga på att reparera eller köpa en ny enhet.

BONUS: Alternativa sätt att fixa ett bärbart tangentbord fungerar inte

Fotokälla: HowToGeek (Alternativ bonus hur man fixar ett PC-tangentbord som inte fungerar).

Om det bärbara tangentbordsproblemet inte fungerar fortsätter fortfarande, medan ovanstående metod inte fungerar och inte har haft tid att servicecenter, den lösning du kan använda externt USB-tangentbord att skriva.

Det finns många externa tangentbord med attraktiv design, även om det är lite krångel.

Om du är i en nödsituation kan du dessutom använda den virtuella tangentbordsfunktionen som finns i Windows-operativsystemet.

Hur man aktiverar ett virtuellt bärbart tangentbord, klicka Start meny >Alla program >Tillbehör >Enkel åtkomst >Skärmtangentbord.

Eller om du använder Windows 10 kan du stanna skriv nyckelordet Skärmtangentbord i Windows-sökrutan, gäng.

Hur man tar hand om ett bärbart tangentbord så att det inte skadas snabbt

När du har läst recensionerna ovan vill du definitivt inte att ditt bärbara tangentbord bryts snabbt och inte fungerar, eller hur? Därför måste du känna till tips och tricks för att ta hand om tangentbordet.

Följande är en kort sammanfattning av hur man tar hand om ett bärbart tangentbord så att det inte skadas snabbt:

 1. Använd tangentbordskåpan: Använd ett specialskikt silikon för att skydda tangentbordet från damm och främmande föremål.
 2. Tryck inte på tangentbordstangenterna för knappt: Laptoptangentbordet är för ömtåligt, tänk på att om du vill skriva, inte för mycket hardcore.
 3. Använd ett externt tangentbord: Om du känner dig för snabb för att skriva är det bättre att använda ett externt tangentbord.
 4. Placera inte tunga föremål på tangentbordet: Detta kan leda till att den bärbara datorns tangentbordsmatta blir lös och okänslig.
 5. Förvaras åtskilt från vätskor: Om den utsätts för vätska kommer ditt bärbara tangentbord att kortslutas automatiskt och kan äventyra din bärbara dators hårdvara.
 6. Rengör tangentbordet rutinmässigt: Rengör datorns tangentbord från damm och främmande föremål regelbundet.

Åh ja, du kan också använda det trådlösa nyckelordet till överkomliga priser, du vet! Om du är intresserad av att köpa, vänligen läs ApkVenues artikel med titeln Billiga och bästa rekommendationer för trådlöst tangentbord.

VISA ARTIKLAR

Det här är några sätt att fixa ett tangentbord för en bärbar dator som inte fungerar, är mindre lyhörd eller skadad som du enkelt kan träna själv.

Fel förekommer faktiskt ofta i elektroniska enheter. Det är därför det är viktigt för dig att veta hur du korrekt reparerar ett bärbart tangentbord.

Hoppas att det kan hjälpa ditt problem eller har du ytterligare tips? Dela med sig i kommentarfältet ja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found