10 vampyrfilmer som inte är mindre spännande än skymningen

Är du uttråkad att titta på samma film? Prova att titta på skräckfilmer om vampyrer. Förutom att vara läskiga, har några av de bästa vampyrfilmerna också intressanta problem som du inte får missa!

Vampyr är en varelse i mytologin som lever genom att äta livets väsen från andra levande saker.

Själva vampyrhistorien kommer från det antika Grekland Nekrofobi eller rädsla för att en död är utom kontroll. Denna rädsla blir värre med tiden.

Vampyrfilmer har blivit mer och mer varierade med utvecklingen av olika berättelser. Om du är ett fan av skräck- och vampyrgenrer som är fyllda med kärlekshistorier, här är 10 vampyrfilmer som du bör titta på!

Bästa Vampyrfilmer du måste titta på

Om du gillar skräckfilmer, titta inte på den ensam. Och glöm inte att förbereda ett internetpaket för att titta på följande vampyrfilmer. Vill du strömma eller ladda ner? Fri!

1. Dracula

Regisserad av Francis Ford Coppola (Apocalypse Now, Godfather Trilogy), Dracula berätta en livshistoria Greve Dracula från romanen Bram Stoker med samma titel.

1897, en ung advokat, Jonathan Harker (Keanu Reeves), åkte till Transsylvanien för att ordna förvärvet fastighet Dracula i London från kollegor, Renfield, som har blivit galen.

Reeves agerar i denna vampyrfilm är väldigt smidig. Eftersom han lyckades få liv i kärlekstriangeln mellan sig själv, Dracula och sin fästmö i denna 2-timmars skräckfilm om vampyrer.

2. Underjorden

Undre världen blev den första vampyrfilmen i Underworld-serien. Huvudplottet fokuserar på en fejd mellan vampyrer och lycaner, två arter av forntida varelser som har funnits i generationer.

Selene (Kate Beckinsale), a Dödsutdelare, mycket ambitiös att avsluta lycan för att ha mördat sin familj för 600 år sedan.

Under undersökningen av en ny kula som kan döda vampyrer möts Selene Michael Corvinus, människan jagades av Lycan. Selene, som är känd för att vara envis, börjar bli kär i honom och försöker rädda honom.

3. Intervju med Vampire: The Vampire Chronicles

Förutom Dracula, en vampyrfilm från 90-talet som tar ett skräcktema gotiska den andra är Intervju med Vampire: The Vampire Chronicles. Den här filmen är en språngbräda Brad Pitt för att uppnå framgång i Hollywood, för efter det uppnådde han framgång i film Se7en (1995) och Fight Club (1999).

Efter att ha upplevt vändningarna i livet som en vampyr, Louis träffade en tjej som heter Claudia (Kirsten Dunst), som dör av en pest. Louis gjorde också Claudia till en vampyr och började ett nytt liv med henne.

4. Dracula Untold

Dracula Untold är en film om vampyrer före renässansen. Denna film berättar om livet Vlad Tepes, en prins av Wallachia och Transsylvanien.

Han är känd som "Vlad the Impaler" efter att ha slaktat tusentals offer genom att sticka dem med spjut. En dag hittar Vlad och hans soldater hjälmen på en ottomansk soldat som driver i en flod. Han följer floden och hittar en grotta och attackeras av humanoida varelser som dödar Vlad's grupp.

5. Van Helsing

Inspirerad av karaktärerna i romanen Bram Stoker, en vampyrfilm med titeln Van Helsing berättar historien om en monsterjägare som heter Gabriel Van Helsing (Hugh jackman) i uppdrag av Vatikanen att hjälpa Valerious sista ättling på ett uppdrag att utrota Dracula i Transsylvanien. Tillsammans med en munk som heter Carl (David Wenham), Börjar Van Helsing sin resa till Rumänien.

I Transsylvanien dödades Velkan Valerious i ett försök att fånga och döda en varulv och Anna (Kate Beckinsale) attackerad av Draculas brud strax efter Van Helsings ankomst. Denna vampyrfilm får verkligen atmosfären att må bra!

6. Byzantium

Neil Jordan, som regisserade den episka intervjun med vampyren, gjorde en annan film i samma genre nästan 20 år senare, Byzantium. Denna vampyrfilm berättar historien om två kvinnor, Eleanor (Saoirse Ronan) och hans mor Clara (Gemma Arterton).

Den här filmen presenterar dynamiken i denna vampyrmor-son från 1800-talet. Det illustrerar hur svårt det är att överleva i ett modernt patriarkalt samhälle som återspeglar de dåliga minnen från det förflutna som har fått dem att lida.

7. Endast älskare kvar

Endast älskare kvar ta ståndpunkten hos en sluten konstnär som heter Adam (Tom Hiddleston), som också är en vampyr. Ganska annorlunda än andra vampyrfilmer.

Han betalade för att stanna så långt borta från världen som möjligt. Där han hanade bara med två människor, som han döpte zombies, för att säkra vissa behov och behov, såsom vintagegitarrer, blod och specialkulor.

8. Dark Shadows

Mörka skuggor är en komedi-skräckfilm om vampyrer. Denna film regisseras av Tim Burton, såväl som huvudrollen Johnny Depp, Eva Green, Helena Bonham Carter, Michelle Pfeifferoch Chlo Grace Moretz.

9. Släpp den rätta in

Ett bra historiematerial kommer fortfarande att se bra ut i olika anpassningar. En av dem är en roman av en svensk författare, John Ajvide Lindqvist berättigad Låt den rätte komma in.

Anpassad till en vampyrfilm med samma titel berättar den här filmen historien om en vänskap mellan en vampyrflicka och ett mänskligt barn. Historien är förpackad snyggt så att den kan sammanfatta samhällets olika problem under den mörka 1980-eran.

10. Vad vi gör i skuggorna

Om du är trött på utseendet på en seriös vampyr, kan den här Nya Zeeland-producerade vampyrfilmen underhålla oss med en konstig nivå av söthet men det får oss att skratta.

Denna film visas i ett semidokumentärt format som berättar för en grupp vampyrer som lever i modern tid med alla svårigheter att anpassa sig.

Filmen fick mycket uppmärksamhet när den först visades på Sundance Film Festival. Och sedan dess fungerar filmen Jemaine Clement och Taika Waititi började släppas över hela världen men på begränsad basis.

Det är rekommendationerna för de bästa vampyrfilmerna du kan titta på. Så hur är det? Finns det en film som du vill titta på? Eller har du några andra vampyrfilmrekommendationer? Skriv i kommentarfältet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found