hur man kontrollerar internethastigheten på den mest exakta mobiltelefonen och datorn

Förvirrad varför ditt internet plötsligt är instabilt? Låt oss se hur man kontrollerar internethastigheten på HP och PC som är den snabbaste och mest exakta.

Internet verkar ha blivit ett primärt behov för många människor att göra olika typer av uppgifter, såväl som att hjälpa dem att komma närmare andra människor.

Oavsett hur bra enheten är, om internetnätverket är instabilt på grund av störningar och så vidare kommer enheten inte att kunna ansluta dig till omvärlden.

Det är därför ett snabbt och stabilt internetnätverk är idealiskt för många människor, vilket hjälper dem att göra olika typer av arbete snabbare.

Om du ofta känner att internetnätverket du använder ofta varierar, måste du veta hur du kontrollerar den mest exakta och exakta internethastigheten.

Hur man kontrollerar den mest exakta nätverkshastigheten

Det här sättet att kontrollera internethastigheten är mycket viktigt eftersom du härifrån kan ta reda på om den leverantör du använder är lämplig att underhållas eller inte.

Om du bara litar på intuition kommer de slutsatser du drar om kvaliteten på nätverket som används inte att skilja sig exakt från de testresultat som ApkVenue rekommenderar.

Från det här testet, som bara tar några sekunder att göra, kan du få beskrivande och korrekta uppgifter om din internetnätverkshastighet.

Därför är du skyldig att veta hur du kontrollerar hastigheten på WiFi och mobilnätverk som ApkVenue kommer att diskutera i detalj nedan.

Hur man kontrollerar datorns internethastighet

Hur man kontrollerar den första internethastigheten som ApkVenue diskuterade ägnas åt PC-användare. Med detta test kan du få mer exakta uppgifter om ditt internetnätverk.

Testmetoden som ApkVenue rekommenderar klassificeras också som mycket lätt att göra. Du inget behov av att installera programvara något att göra det.

Här är några sätt att kontrollera internethastigheten på en dator som du kan göra snabbt och exakt.

1. Hur man kontrollerar nätverkshastighet via Ookla Speedtest

Hur man kontrollerar den första internethastigheten som ApkVenue rekommenderar för dig att dra nytta av gratis tjänst från Ookla.

Med bara ett klick kan du omedelbart få information om ditt nätverks kvalitet. Även om den här tjänsten är gratis, uppgifterna som presenteras här är fortfarande ganska korrekta.

För att kunna ta reda på internethastigheten som är ansluten till den datorenhet du använder behöver du bara gå till //www.speedtest.net/-sidan och klicka på knappen .

2. Hur man kontrollerar internethastighet via CBN Speedtest

Hur man kontrollerar internethastigheten på den andra datorn ApkVenues rekommendation erbjuder faktiskt nästan samma tjänst som den första, och resultaten var lika exakta.

För att komma åt tjänster från CBN behöver du bara gå in på sidan //speedtest.cbn.id/ och sedan trycka på knappen Gå !! ligger mitt på sidan.

Vänta några ögonblick, så kommer den här webbplatsen ** att mäta hastigheten på internetnätverket du använder automatiskt **.

3. Kontrollera Internet Speed ​​Online via FAST

Det sista sättet att kontrollera internethastigheten på en PC, ApkVenues rekommendation gjordes av en av de största filmströmmingsplattformarna i världen, Netflix.

För att kunna göra ett test med den här Netflix-sponsrade tjänsten behöver du bara gå till //fast.com/ -sidan och den här webbplatsen online kommer automatiskt att mäta din internethastighet.

Resultaten är ganska korrekta och trovärdiga. Den här webbplatsen är avsiktligt skapad för att hjälpa Netlix-användare att komma in kontrollera internetsignalen på deras dator innan du tittar.

Internet Speed ​​Check Application

Förutom att det är viktigt för bärbara och PC-användare har Internet också blivit ett viktigt inslag för smarttelefonanvändare.

Utan internet kommer smarttelefonanvändare inte att kunna utnyttja sina enheter maximalt. Därför är det också obligatoriskt för dig att veta hur man kontrollerar internethastigheten på din mobiltelefon.

Följande ApkVenue rekommenderar några av de mest exakta nätverkshastighetskontrollapplikationerna som du kan installera på den smarttelefonenhet du använder.

1. nPerf

Applikationen för att kontrollera den första internetanslutningen som ApkVenue rekommenderar är nPerf. Denna applikation kan analysera hastigheten på internetnätverket på din mobiltelefon med snabbt och korrekt.

Inte bara hastigheten på internetnätverket, i den här applikationen kan du också få annan information som surfningstest och streamingtest.

All information om internetnätverket på din smartphone kan du få bara genom att vänta i några sekunder.

DetaljnPerf
UtvecklarenPerf.com
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek12 MB
Ladda ner1.000.000+
Betyg4.8/5 (Google Play)

Ladda ner nPerf-applikationen här!

nPerf

2. Meteor

Hur man kontrollerar internethastigheten på nästa mobiltelefon som ApkVenue rekommenderar att man använder Meteor-applikationens tjänster.

Förutom att kunna användas för att kontrollera internethastigheten på din mobiltelefon, Meteor också kunna tillhandahålla data om genomförbarheten av internethastighet i applikationen installerad på din mobiltelefon.

Meteor också kunna lagra anslutningsdata på olika platser som du har besökt, så att du har data om vilka områden som är kompatibla med din internetleverantör.

DetaljMeteor
UtvecklareOpensignal.com
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek5,4 MB
Ladda ner5.000.000+
Betyg4.6/5 (Google Play)

Ladda ner Meteor-applikationen här!

Meteor

3. Speedtest Master

ApkVenues sista rekommendation av applikationen för hastighetskontroll av internet har laddats ner mer än 5 miljoner gånger i Play Store, vilket indikerar att de uppgifter som serveras av denna applikation är ganska korrekta.

Speedtest Master kan också användas för att testa internetets hastighet och stabilitet på din mobiltelefon kunna visa data i form realtid.

Dessutom kan du använda den här applikationen som ett sätt att kontrollera WiFi-hastigheten och kan också visa hur många WiFi-användare du har tillgång till.

DetaljSpeedTest Master
UtvecklareInternethastighetstest & Nätmätare
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek10 MB
Ladda ner5.000.000+
Betyg4.7/5 (Google Play)

Ladda ner SpeedTest Master-applikationen här!

SpeedTest Master

Det här är några sätt att kontrollera internethastigheten som du kan göra på en PC och även på en mobiltelefon med en mängd olika bästa applikationer.

Du kan använda dessa tips för att jämföra internetkvaliteten från en plats till en annan eller en operatör till en annan.

Förhoppningsvis är informationen som ApkVenue delar den här gången användbar för er alla, och vi ses igen i nästa artiklar.

Läs också artiklar om WiFi eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found