7 rekommendationer för de bästa biografiska filmerna som måste ses, inspirerande!

Vill du titta på en film med en biografisk genre som inte är mindre spännande? Här ger ApkVenue dig några rekommendationer för de bästa biografiska filmerna som kan vara alternativ, gäng.

Inte bara skräck- eller drama-genrefilmer som har mycket intresse, filmer om en karaktärs livshistoria eller vad vi vanligtvis känner till vid namn biografisk film folk är inte mindre efterfrågade, du vet, gäng.

Vanligtvis är karaktärerna vars historier görs till biografiska filmer de som har inspirerande berättelser, är allmänt kända av allmänheten eller har stort inflytande.

Tja, för de av er som letar efter den bästa biografiska eller biopiska filmen, i den här artikeln ger ApkVenue dig några rekommendationer, gäng.

Bästa biografiska filmen

Med en historia som inte är mindre intressant och spännande, här är några rekommendationer för de bästa biografiska filmerna som kan vara ett alternativ för dig att titta på.

1. Bohemian Rhapsody (2018)

Från titeln på filmen kanske några av er redan vet vem karaktären som inspirerade den här filmen var.

Att vara en av de mest inkomstbringande Hollywoodfilmerna baserade på sanna berättelser, filmer Bohemian Rhapsody berättar om ett porträtt av resan för ett av de legendariska brittiska banden, Queen.

Inte bara presenterar den en historia om Queen-bandets resa, den här filmen innehåller också berättelsen om sångaren Freddie Mercury som en energisk figur men dog senare av AIDS.

InformationBohemian Rhapsody
Recensioner (Antal granskare)8.0 (379,540)
Varaktighet2 timmar 14 minuter
GenreBiografi


musik

Utgivningsdatum2 november 2018
DirektörBryan Singer
SpelareRami Malek


Gwilym Lee

2. The Imitation Game (2014)

Inspirerad av den sanna livshistorien om ett brittiskt matematikgeni som heter Alan Turing, Imitation Game är en historisk dramabiografisk film som släpptes 2014.

Den här filmen själv berättar om Alan Turing (Benedict Cumberbatch), en examen från Cambridge University som brinner för att bryta hemliga koder.

Omkring 1941 när andra världskriget bröt ut gick Turing med på ett hemligt uppdrag att avkoda Tysklands Enigma-meddelandemaskin.

Själva Enigma-maskinen användes för att skicka kodade meddelanden till nazistiska soldater som var den största fienden till Storbritannien vid den tiden.

Men tyvärr ändras kombinationen av meddelandemaskinkod varje dag så det är omöjligt att göra det med mänsklig hastighet.

Därför hade Turing idén att skapa en maskin som kunde bryta Enigma-koden, som är föregångaren till dagens allmänt använda datorteknik.

InformationImitation Game
Recensioner (Antal granskare)8.0 (630,421)
Varaktighet1 timme och 54 minuter
GenreBiografi


Thriller

Utgivningsdatum25 december 2014
DirektörMorten Tyldum
SpelareBenedict Cumberbatch


Matthew Goode

3. The Wolf of Wall Street (2013)

Släpptes 2013, The Wolf of Wall Sreet är en amerikansk biografisk brottskomedi baserad på en bok med samma titel av Jordan Belfort.

Med Hollywood-skådespelare och skådespelerskor i huvudrollen berättar den här filmen en livshistoria Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), en framgångsrik före detta börsmäklare med smeknamnet The Wolf of Wall Street.

På grund av Wall Street-krisen 1987 inträffade Jordanien dock för att arbeta för ett företag i penningaktier och träffade Donnie Azof (Jonah Hill), hans nya vän.

Tillsammans med Donnie grundade Jordanien ett bedrägligt mäklarföretag som heter Startton Oakmont och blev förmögen tack vare en aktietransaktionsprovision.

InformationImitation Game
Recensioner (Antal granskare)8.2 (1,057,595)
Varaktighet3 timmar
GenreBiografi


Drama

Utgivningsdatum25 december 2013
DirektörMartin Scorsese
SpelareLeonardo DiCaprio


Margot Robbie

4. Theory of Everything (2014)

Fängslad av livshistorien om den berömda fysikern Stephen Hawking? Sedan filma Teorin om allt det här är verkligen obligatoriskt för dig att titta, gäng!

Den här filmen visar tydligt historien om Hawkings liv från hans första tid på college tills han äntligen kunde skapa otroligt fantastiska teorier.

Inte bara det, den här filmen berättar också om Hawkings sura förhållande till en kvinna som heter Jane Wilde (Felicity Jones) och hur hans hälsa sakta försämrades.

Filmen är anpassad från en bok med titeln Resa till Infinity: Mitt liv med Stephen Jane Wilde Hawkings arbete är också efterfrågat på marknaden och får betyget 7,7 på IMDb-webbplatsen.

InformationTeorin om allt
Recensioner (Antal granskare)7.7 (367,479)
Varaktighet2 timmar 3 minuter
GenreBiografi


Romantik

Utgivningsdatum26 november 2014
DirektörJames Marsh
SpelareEddie Redmayne


Tom Prior

5. Det sociala nätverket (2010)

Innan Facebooks sociala medier blev populära som de är idag fanns det naturligtvis en stor figur Mark Zuckerberg som var skaparen och VD för detta teknikföretag, gänget.

Filma Det sociala nätverket själv berättar om kampen Mark Zuckerberg (Jesse Elsenberg), en student från Harvard University som så småningom lyckades skapa Facebook.

Ansträngningen Zuckerberg gjorde för att skapa Facebook själv är verkligen inte lätt, gäng. I själva verket har han också anklagats för att ha stjält sin väns idé när han skapade denna webbplats för sociala nätverk.

InformationDet sociala nätverket
Recensioner (Antal granskare)7.7 (575,857)
Varaktighet2 timmar
GenreBiografi


Drama

Utgivningsdatum1 oktober 2010
DirektörDavid Fincher
SpelareJesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

6. 12 Years A Slave (2013)

12 år en slav är en av de bästa biografiska filmerna anpassade från en roman med en liknande titel av Solomon Northup och sedan släpptes 2013.

Den här filmen berättar en sorglig historia Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), svarta människor som gjordes slavar av vita människor.

Salomo var en svart man som var fri och utbildad, men han lurades och såldes som slav i New Orleans-området.

Solomon var tvungen att leva ett bittert liv, där han arbetade på en statlig plantage i Louisiana i tolv år innan han släpptes.

Information12 år en slav
Recensioner (Antal granskare)8.1 (586,434)
Varaktighet2 timmar 14 minuter
GenreBiografi


Historia

Utgivningsdatum8 november 2013
DirektörSteve McQueen
SpelareChiwetel Ejiofor


Michael Fassbender

7. The Intouchables (2011)

Den sista rekommendationen för den bästa biografiska filmen från Jaka är Intouchables, gäng.

Intouchables i sig är den näst mest framgångsrika komedie- och dramagrenfilmen i Frankrike som släpptes i november 2011.

Den här filmen handlar om Phillipe (Fran ois Cluzet), en rik affärsman vars hela kropp är förlamad så att han inte kan röra sig.

Å andra sidan, Driss (Omar Sy) är svarta människor som inte har någon önskan att arbeta men ständigt försöker få välfärdsförmåner för arbetslösa.

Driss, som hoppas bli avvisad i en anställningsintervju för att få ersättningen, får faktiskt ett jobb och arbetar som barnflicka från Phillipe.

Med tiden gjorde Driss närvaro i Phillipes liv faktiskt deras liv mer färgstarka.

InformationIntouchables
Recensioner (Antal granskare)8.5 (690,530)
Varaktighet1 timme 52 minuter
GenreBiografi


Komedi

Utgivningsdatum2 november 2011
DirektörOlivier Nakache


ric Toledano

SpelareFran ois Cluzet


Anne Le Ny

Jo, det var några av de bästa biografiska filmrekommendationerna som kan vara ett alternativ för dig att titta på på din fritid, gäng.

Presentera riktiga historier som inte är mindre intressanta än andra filmgenrer, filmerna ovan är perfekta för dig som gillar att titta på filmer.

Läs också artiklar om Bästa film eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found