hur man förlänger den aktiva perioden för smartfren

Vill du veta hur du förlänger den aktiva perioden för Smartfren i upp till ett år utan att köpa kredit? Kolla in hela Jaka-artikeln!

Den aktiva perioden på ditt Smartfren-kort håller på att ta slut men du vet inte hur du ska förlänga det? Rädd att ditt vackra antal bara kommer att brinna?

En av de viktigaste sakerna med ett nummer är numrets aktiva period. Om det passerar kan ditt nummer bara försvinna.

För det, den här gången kommer ApkVenue att älska dig hur man förlänger den aktiva perioden för Smarfren det enklaste och mest kraftfulla!

Hur man kontrollerar Smartfren aktiv period

Innan du förlänger din Smarfrens aktiva period måste du veta hur länge den är aktiv, gäng. Till exempel är varaktigheten fortfarande lång, den behöver inte förlängas.

Åtminstone finns det fem sätt att kontrollera din Smartfren aktiva period. Något?

Via SMS

Det första sättet är genom SMS. Du behöver bara ange ansökan Meddelande eller Meddelandeoch sedan skriva ett nytt SMS.

I nummerfältet anger du 999. Skriv sedan ett meddelande KOLLA UPP eller KOLLA UPP. Senare får du ett svar-SMS i form av information om återstående kredit och giltighetsdatum fram till när.

Via uppringningskod

Förutom via SMS kan du också använda ringkod vilket inte är lika enkelt. Tricket, öppna applikationen Telefon eller Telefon.

Skriv sedan numret *999# och tryck på telefonknappen. Senare visas en popup som innehåller återstående kreditbalans och hur länge det varar.

Via röstsamtal

Om du vill höra ljudet kundservice, kan du kontrollera din Smartfreens aktiva period via röstsamtal.

För att göra detta, ring till 999 och lyssna på anvisningarna. För att ta reda på återstående kredit och dess aktiva period, tryck på numret 1. Efter det, lägg på telefonen för att avsluta konversationen.

Via MySmartfren-applikationen

Smartfren har en sofistikerad applikation som kallas MySmartfren. Med den här applikationen kan du göra allt som att köpa paket och kontrollera din nummerinformation.

Du kan också kontrollera den obegränsade Smartfren aktiva perioden i denna applikation. För att göra detta öppnar du MySmartfren-applikationen. Sedan, tryck på profilknappen i det övre vänstra hörnet.

Under ditt nummer finns det ett aktivt inlägg till ett visst datum. Om du inte har den här applikationen kan du ladda ner applikationen gratis via länken nedan:

Produktivitet Smartfren Apps LADDA NER

Via webbplatsen

Sättet att ta reda på den senaste aktiva perioden för din Smartfren är via webbplatsen my.smartfren.com. Metoden är också väldigt lätt.

Du stannar här logga in med ditt Smartfren-konto. Efter att du har loggat in kommer du omedelbart att känna till din aktiva period på huvudmenyn.

Hur man förlänger Smartfren Active Period

Efter att ha känt hur man kontrollerar den aktiva perioden för Smartfreens nummer kommer ApkVenue att berätta hur man förlänger Smartfreens aktiva period.

Det finns åtminstone två sätt att använda det, nämligen genom att köpa kredit och aktivera Connex Evo-paketet.

Genom att köpa kredit

Det enklaste sättet att förlänga Smartfreens aktiva period är att köpa kredit. Men du måste komma ihåg att förlängningen av den aktiva perioden inte ackumulerande.

Till exempel köper du 25 tusen krediter och får en aktiv period på 30 dagar. Nästa dag köper du en kredit på 5 tusen med en aktiv period på 7 dagar.

Din aktiva period blir inte nödvändigtvis 37 dagar, gäng, utan deltar istället i den längsta aktiva perioden (30 dagar).

Det finns inget hur man köper Smartfren aktiv period med kredit eller öka med Smartfren-kreditöverföring från vän. Så, sättet är att köpa kredit.

Du måste veta att den nominella skillnaden skiljer sig från tillägget av Smartfreens aktiva period. Du kan se detaljerna i tabellen nedan:

Nominell kreditYtterligare aktiv period
5 000 IDR7 dagar
Rp10.00015 dagar
IDR 2000030 dagar
25 000 IDR30 dagar
50 000 IDR60 dagar
Rp60.00075 dagar
100 000 IDR120 dagar
Rp150,000150 dagar
200 000 IDR150 dagar
300 000 IDR180 dagar
500 000 IDR240 dagar
Rp1,000,000360 dagar

Ingen kredituppfyllning

Vad händer om du vill förlänga din aktiva period när du inte har pengar att köpa kredit? Det finns ett sätt, gäng!

Men ApkVenue varnar dig för det var extra försiktig när du använder den här metoden. Om inte, kan din kredit och kvot bara gå förlorad.

Så, hur gör du det?

Steg 1 - Registrera dig för Connex Evo-paket

Öppna först applikationen Meddelande eller Meddelande på din mobiltelefon och gör sedan ett nytt SMS. Ange ett nummer i nummerfältet 123. Skriv sedan ett meddelande CONNEX EVO att prenumerera på paketet.

För de av er som inte vet är detta paket det internetpaket som kommer att vara ändra vår kredit automatiskt till kvoter.

Om du bara vill registrera dig för detta paket för att förlänga den aktiva perioden, se till att du gör det inte för närvarande registrerad med några paket eller har kredit.

Steg 2 - Kontrollera den aktiva perioden

Dessutom kan du kontrollera den aktiva perioden genom metoderna ApkVenue som nämns ovan. Om du lyckas får du ett 1 år aktivt Smarfren-nummer gratis.

Som du kan se genom illustrationen ovan, Jakas aktiva period, som ursprungligen bara anlände 21 juli 2020 transformerad till 22 april 2021.

Steg 3 - Inaktivera Connex Evo-paket

Connex Evo-paketet är utan tvekan ett dyrt internetpaket så det passar inte de flesta människors fickor.

Därför, efter att vår aktiva period har ökat, rekommenderar ApkVenue att du inaktiverar detta paket.

Sättet att inaktivera detta paket bör vara genom att skriva CONNEX AV eller EVO AV. Men när Jaka försökte såg ett meddelande ut så här:

Tyvärr, det valda paketet är inte längre tillgängligt. Köp sedan det volymbaserade paketet via MySmartfren-applikationen eller ring * 123 #

ApkVenue försökte också stoppa paketet via applikationen, men det fungerade fortfarande inte. Vid undersökning visar det sig att det finns information om att denna typ av paket verkligen är kan inte stoppas.

Efter att Jaka försökte manipulera det är sättet att stoppa detta paket ANSLUTA. ApkVenue garanterar dock inte att denna metod kan göras av alla.

FRISKRIVNING: Att använda denna metod medför en hög risk. ApkVenue ansvarar inte för något som händer med ditt Smartfren-nummer

Det var bara några få hur man förlänger den aktiva perioden för Smartfren tillsammans med hur man kontrollerar det. På det sättet kommer du inte att få ett brännnummer.

Hade du en oförglömlig händelse när du använde Smartfren-kortet? Skriv i kommentarerna, ja!

Läs också artiklar om Operatör eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found