7 koreanska drama om de bästa och nyaste skolorna 2020

Vem gillar att se koreanska drama om skolan? Förutom att det är kul, gör detta genre-drama också publiken nostalgisk mot gymnasiet. Så fröken!

Vem gillar verkligen att se koreanska drama?

Hittills har koreanska drama aldrig verkat sakna entusiaster. De olika genrerna som spelas lockar alltid intresset hos ett stort fan. En av de mest träffarna är Koreanskt drama om skolan.

I koreanska drama kan du hitta olika typer av intressanta berättelser som väcker nostalgi under de senaste skoldagarna. Från vänskap, ungdomskonflikt, romantik, mobbning, scenkonst och så vidare.

För de av er som verkligen gillar att se koreanska drama, kommer ApkVenue att dela rekommendationer 7 koreanska dramaer om skolbarn som du måste titta på. Är du nyfiken? Kolla in följande recensioner!

Koreanska dramatrekommendationer för skolor

Följande koreanska drama visar en tjock historia om kärlek och vänskap. Inte bara kul, skoltema koreanskt drama det lär liv och sociala värderingar som har vikt, du vet!

Istället för att dröja kvar, titta bara på listan över rekommendationer Koreanska drama om skolbarn du måste titta!

1. Love Alarm (2015)

Love Alarm är en Koreanskt drama om skolan som du bör titta på, speciellt för de av er som gillar att följa koreanska drama med komedi eller romantiska genrer.

Detta drama berättar historien om Kim Jo Jo (Kim So-hyun), en gymnasieelever som är föräldralös och måste få sina möten varje dag. En dag installerade han en populär applikation som heter Joalarm.

Unikt kan denna applikation berätta om någon runt en 10 meters radie har romantiska känslor för användaren. Det är här han träffade Hwang Sun-oh (Song Kang), sonen till en rik man som är snygg men kall.

En serie våldsamma konflikter gör detta koreanska drama med skoltema intressant för dig att följa.

InformationKärlekslarm
Betyg87% (Asianwiki.com)
GenreTonåring


Komedi

Antal avsnitt8 avsnitt
Utgivningsdatum22 augusti 2019 - nu
DirektörLee Na-Jeong
SpelareKim So-Hyun


Song Kang

2. Sky Castle (2018)

En av det bästa koreanska drama genom tiderna detta sändes i slutet av 2018 igår och live bom, både i Sydkorea och andra länder, inklusive Indonesien.

Detta koreanska drama berättar om en grupp rika familjer i ett sydkoreanskt elitområde som heter SKY Castle. De har var och en ambitionen att föra in sina gymnasiebarn till Sydkoreas bästa och ledande universitet.

De spelar inte spel, de är villiga att göra olika sätt bara för att uppnå denna besatthet. Koreanskt drama om skolan Detta är fyllt med olika intriger och lömska historier som garanterat blir riktigt roliga att titta på!

InformationSky Castle
Betyg87% (Asianwiki.com)
GenreSatir


Svart komedi

Antal avsnitt20 avsnitt
Utgivningsdatum23 november 2018 - 1 februari 2019
DirektörJo Hyun-Tak
SpelareYum Jung-ah


Yoon Se-ah

3. Moment at Eighteen (2019)

Visst känner du till koreanska dramaer om den här nya skolan, eller hur? Släpptes 2019 igår, Moment at Eighteen eller även känd som "At Eighteen" har förtjänat en plats i hjärtat hos koreanska älskare.

Orsaken är, Koreansk skolflickadrama den har en berättelse som är riktigt realistisk, i enlighet med vad gymnasiebarn i allmänhet står inför.

Från familj, vänskap, romantik och sociala frågor relaterade till tonåringar hittar du allt här. Tillsammans med Ong Seong-Wu och Kim Hyang-Gi kommer du tillbaka till dina extraordinära gymnasiedagar med nostalgi.

InformationMoment at Eteenteen
Betyg87% (Asianwiki.com)
GenreDrama


Skola

Antal avsnitt16 avsnitt
Utgivningsdatum12 juli - 10 september 2019
DirektörSim Na-Yeon
SpelareOng Seong-Wu


Shin Seung-Ho

4. Skolan 2017 (2017)

Skolan 2017 är en av de koreanska dramaerna om skolan som du måste titta på eftersom historien är riktigt bra relatera det är egentligen samma historia om gymnasiebarn i allmänhet.

Detta koreanska drama berättar historien om en student vid namn Ra Eun Ho (Kim Se Jong) som har drömmar om att gå in i ett drömuniversitet för att gå på college med sin första kärlek.

Tyvärr är betygen fortfarande otillräckliga. Med sina ansträngningar och sitt hårda arbete, särskilt hans teckentalent, försöker han nå sin dröm.

Detta koreanska drama lär publiken värdet av kamp och en hög anda av hårt arbete för att nå sina mål.

InformationSkolan 2017
Betyg89% (Asianwiki.com)
GenreÄldre ålder


Romantik

Antal avsnitt16 avsnitt
Utgivningsdatum17 juli - 5 september 2017
DirektörParkera Jin-Suk
SpelareKim Se-Jeong


Jang Dong-Yoon

5. Arvingarna (2013)

För er fans av koreanska drama kommer du definitivt inte att sakna den här serien, eller hur? Koreanskt drama om skolan mest känd för att vara fylld av toppartister, som Lee Min-Ho, Park Shin Hye och Kim Wo Bin.

Denna serie är också det som katapulterade namnet Park Shin Hye för Arvingarna frågades som en Park Shin Hyes bästa drama som måste ses.

Arvingarna berättar om kärlekstriangeln som bildades mellan dem. Ändå handlar den konflikt som bildas inte bara om kärlek utan också om fakta i de riks liv, som inte är lika roliga som sagor.

InformationArvingarna
Betyg91% (Asianwiki.com)
GenreKomedi


Skola

Antal avsnitt20 avsnitt
Utgivningsdatum9 oktober - 12 december 2013
DirektörKang Shin-Hyo


Boo Sung-Chul

SpelareLee Min Ho


Kim Woo-Bin

6. Boys Over Flowers (2009)

För lojala fans av Lee Min-Ho är du säkert mycket bekant med detta drama. En av bästa drama spelat av Lee Min-Ho detta släpptes 2009 och bom i många länder, inklusive Indonesien.

Koreanskt drama om skolan Den här berättar historien om Goo Jun Pyo (Lee Min-Ho), den stiliga och rikaste eleven i sin skola, med tanke på att han också är arving till sin fars företag, Shin Hwa Group.

Efter att ha undersökt visar det sig att Goo Jun Pyo har en förälskelse på Geum Jan-di (Goo Hye-sun), son till en vanlig tvättföretagare. Olika konflikter och spännande kärlekshistorier gör att du blir ledsen av känslor, gäng!

InformationPojkar före blommor
Betyg93% (Asianwiki.com)
GenreTonåring


Skola

Antal avsnitt25 avsnitt
Utgivningsdatum5 januari 2009 - 31 mars 2009
DirektörJeon Ki-Sang
SpelareLee Min Ho


Kim Hyun-Joong

7.Dream High (2011)

Detta koreanska drama blomstrar också, vet du! Dream High är Koreanska drama om skola och kärlek som du måste titta på eftersom det innehåller enorma moraliska och livsvärden.

Berättar historien om 6 barn på Kirin Art High School i Sydkorea, senare kommer de att slåss tillsammans för att uppnå sin dröm om att bli en berömd stjärna i Sydkorea.

I själva verket arbetar de också hand i hand och kämpar tillsammans för att uppnå sina mål i underhållningsvärlden. För er som gillar Koreanskt drama om musikskola, den här serien rekommenderas starkt för dig.

InformationDröm högt
Betyg93% (Asianwiki.com)
Genremusik


Kommer ålder

Antal avsnitt16 avsnitt
Utgivningsdatum3 januari - 28 februari 2011
DirektörLee Eung-Bok
SpelareKim Soo-Hyun


TaecYeon

Det var en serie rekommendationer för koreanska dramaer om skolor som du måste titta på. Håller du med Jaka eller har du ens andra åsikter?

Om du har det, skriv ner din åsikt i kommentarfältet nedan. Vi ses i nästa Jaka-artikel!

Läs också artiklar om koreanskt drama eller andra intressanta artiklar från Diptya.